14 SECRETE excelente din bucătăria experților pe care trebuie să le știe orice gospodină

Nimeni nu va contrazice faptul că gătitul nu este altceva decât artă. De aceea, pentru a se pregăti cu adevărat, este nevoie nu numai de talentul natural, ci și de școală. În plus, ca orice artă, gătitul are secretele sale, care trec din generații în generații de bucătari.

Iată câteva tehnici puțin cunoscute, care îți vor face preparatele nu numai delicioase, ci și vrednice de bucătăriile celor mai bune restaurante din lume.

Iubești chili, dar îți este frică de aroma lui dură? Scoate semințele, apoi clătește-l în apă rece – aroma va rămâne și iuțeala va dispărea.

1. Pentru a pregăti un cartof cu o crustă crocantă fără să îl prăjești în ulei, presară-l cu făină și coace-l.

2. Nu știi cum să pui legumele în apă rece sau fierbinte? Este foarte simplu: ceea ce crește sub pământ, pune în apă rece și ceea ce este deasupra pământului, în cea fierbinte.

3. Pentru a te asigura că albușurile de ou sunt suficient de bine bătute, trebuie doar să ții recipientul cu susul în jos, iar dacă amestecul rămâne în aceeași poziție, înseamnă că sunt gata.

4. Taie cuburile de ceapă foarte simplu astfel: taie ceapa în jumătate, apoi taie vârful. Fă câteva tăieturi orizontale, apoi mai multe tăieturi de-a lungul – numărul lor depinde de cât de mari sunt cuburile pe care dorești să le obții.

5. Asezonează întotdeauna salata numai după ce folosești sare; – uleiul nu va permite să se dizolve complet sarea

6. Unul dintre trucurile principale care te ajută să nu lipești pastele este să folosești cât mai multă apă posibilă. Ia cel puțin 1 litru pentru fiecare 100 g de pastă „uscată” și vei obține rezultatul perfect.

7. Secretul aluatului dulce ideal pentru este foarte simplu: greutatea făinii trebuie să fie aceeași cu greutatea zahărului, iar greutatea ouălor este aceeași cu greutatea untului.

8. Pentru piureul de cartofi, adăugă bicarbonat de sodiu de pe vârful unui cuțit în lapte și amestecă cu o furculiță timp de 2-3 minute.

9. Cum poți obține mai mult suc de la citrice: ține-le în apă fierbinte timp de 15-20 secunde și rotește pe masă, apăsând cu pa mâinii.

10. Pentru a afla dacă uleiul s-a încălzit suficient pentru a prăji, coboară bastonul din lemn în el. Dacă se formează bule în jurul acestuia, poți începe să gătești.

11. Pentru a face orezul cât mai gustos, încercă să îl fierbi într-o tigaie și, înainte de a adăuga apă, prăjește-l ușor cu puțină cantitate de ulei vegetal.

12. Nu adăuga niciodată ulei în apa în care se prepară pastele, dacă dorești să le servești cu sos, va împiedica sosul să fie îmbibat.

13. Vrei să tai roșiile în felii astfel încât tot sucul să rămână în interior? Taie de-a lungul canelurilor de pe suprafață – acolo septumurile separă pulpa de boabe.

14. Pentru a face gustările delicioase, încălzește ușor ceapa în unt sau ulei vegetal, apoi trece-o prin mașina de măcinat cu carne, împreună cu carnea. Acest lucru nu numai că îmbunătățește gustul preparatului, dar ceapa devine astfel și mai moale și, cu siguranță, nu vei găsi bucăți de ceapă crudă în mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.