15 lucruri pe care nu le-ai învățat la ȘCOALĂ

Am învățat o mulțime de lucruri la școală, dar uneori ar fi ajutat dacă profesorii noștri ar fi găsit o modalitate de a demonstra ceva ce nu se poate vedea.

Planeta este casa ta și ai tendința să te gândești la ea ca la ceva obișnuit și familiar. Planeta Pământ (numită și Terra sau „Planeta albastră”) este a treia planetă după distanța față de Soare și a cincea ca mărime în Sistemul Solar.

Terra s-a format acum aproximativ 4,57 miliarde de ani, în orice caz cu peste patru miliarde de ani în urmă așa că are cu siguranță o poveste interesantă.Dar, din cauza faptului că ești prins în grijile cotidiene, omiți să observi adevărata esență semnificativă a planetei pe care trăiești și a Universului. Și pierzi o poveste foarte interesantă.

De exemplu, numești Pământul „planeta albastră”, dar oamenii de stiință cred că această culoare nu a fost mereu reprezentativă pentru Pământ. Iar Luna, se pare, nu este singurul satelit al Pământului.

Deși la școală nu ai avut această șansă, ar fi bine să te familiarizezi cu unele descoperiri interesante ale oamenilor de știință despre planeta noastră, despre care probabil că nu ai auzit până acum.

7. Luna poate face parte din Pământ

FOLLOW ME

Oamenii de știință cred că Luna a fost formată din cauza coliziunii planetei noastre cu un alt obiect mare. Ca urmare, o parte s-ar fi putut despărți din planetă, care apoi a devenit satelitul Pământului.

6. Câmpul magnetic al Terrei se schimbă

Te-ai obișnuit poate să percepi un câmp magnetic ca constant, deși variază periodic. Potrivit cercetărilor oamenilor de știință , din secolul al XIX-lea s-a deplasat cu aproximativ 1000 km. În fiecare an, această viteză crește până când se schimbă câmpul magnetic și apoi devine din nou calm.

5. Această gravitate ciudată

Deoarece Pământul nu este perfect rotund, masa lui este neuniformă. Această diferență de masă produce oscilații ale gravitației în diferite puncte ale planetei. O astfel de anomalie este Golful Hudson din Canada. Acolo, gravitatea este ușor mai mică decât în ​​alte locuri.

5. Pământul poate avea încă o lună

Unii oameni de știință cred că planeta noastră are încă un satelit. Conform studiilor lor , un alt corp cosmic se învârte în jurul Pământului. Cu toate acestea, acesta nu este unul și același obiect, ci sateliți temporari.

3. Pe Lună sunt cutremure

Cutremure de pe Lună, sau „moonquakes” – aceasta nu este science fiction, ci un fapt. Într-adevăr, ele nu apar atât de des ca pe planeta noastră, și mult mai adânc, mai aproape de centrul satelitului. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează forței gravitaționale a Soarelui și a Pământului.

2. Miezul Pământului conține o cantitate imensă de aur

Dacă ar fi să ridice cineva miezul la suprafață, această cantitate de aur va fi suficientă pentru a acoperi planeta într-un strat de o jumătate de metru.

1. Pământul a fost violet

Un om de știință de la Universitatea din Maryland sugerează că planeta noastră a fost cândva violet. Microbii de atunci nu foloseau clorofila pentru a procesa lumina soarelui, ci alte molecule. Aceste molecule ar putea da microbilor o nuanță de liliac, respectiv, întreaga planetă era purpurie.

Se spune că profesorii mediocrii spun, profesorii buni explică, dar profesorii extraordinari DEMONSTREAZĂ.

Iată 15 demonstrații pe care mi-ar fi plăcut să le știu cu mult timp înainte.

1. Cum arată mâinile după ce le speli

1-22-1-600x360-6402876

2.  Ce se întâmplă când bagi o cheie în broască

1-1-600x338-5307448

3. Ce se întâmplă când aplici cremă de protecție solară

4. Ce se întâmplă când un câine bea apă

5. Mărimea pământului în comparație cu cea mai mare stea, Canis Major

6. Cum refrectă apa lumina

7. Cum arăți când înghiți

8. Cum se formează fața unui om

9-1-600x324-7025405

9. Demonstrația Teoremei lui Pitagora

10-1-600x438-9921878

10. Ce se întâmplă când o stea este atrasă într-o gaură neagră

11. Cum crește fasolea

12. Cum acționează aparatul dentar

13. Cum se produce o cască de camuflaj

14. Cum funcționează o trompetă muzică

15. Cum folosește ghepardul coada pentru a reduce inerția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.