15 METODE prin care să-ți ajuți ORGANISMUL la nevoie


Corpul uman este unul dintre cele mai fascinante mecanisme de pe Pământ. Și ca la orice alt mecanism, sunt o mulțime de trucuri care pot fi aplicate pentru a-i simplifica și îmbunătăți funcționarea, oferindu-ți și ție o stare de spirit mai bună.

 • Cum să tratezi un gât iritat

Oricât de ciudat ar putea suna, dacă îți scarpini urechea îți vei vindeca gâtul, pentru că asta stimulează nervii care cauzează spasmele musculare.

 • Ce să faci dacă nu poți auzi cum trebuie

Răspunsul e destul de simplu. Încearcă să asculți mai atent – dar cu urechea dreaptă. Urechea dreaptă e construită pentru a identifica vorbirea mai bine, pe când cea stângă recunoaște tonurile și notele muzicale. Asta se întâmplă datorită diferitelor funcții ale diferitelor părți din creier.

 • Ce să faci dacă ți-e frică de ace

Încearcă să tușești când acul e introdus în piele. Tusea face ca presiunea sângelui să crească brusc, suprimând capacitatea măduvei spinării de a transmite senzații de durere.


 • Cum să te descurci cu un nas înfundat

Trebuie să alternezi între a-ți presa limba de cerul gurii și a-ți apăsa zona dintre sprâncene cu un deget. În 20 de secunde înfundarea ar trebui să dispară.

 • Ce să faci dacă ai mâncat prea mult înainte să dormi

Dacă te întinzi pe partea stângă vei scăpa de arsurile la stomac, pentru că acesta va fi mai jos decât esofagul, ceea ce face mai dificil ca acidul să ajungă la laringe. E recomandabil să nu dormi până nu au trecut două – trei ore de la ultima masă.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
 • Cum să scapi de durerea de dinți

Dacă nu poți ajunge imediat la dentist, ia un cub de gheață și freacă-l în palmă între degetul mare și cel arătător. Durerea se va reduce la jumătate. Stimularea nervilor în această parte a mâinii produce o ușoară amorțeală și face ca semnalele de durere să nu ajungă la creier.

 • Ce să faci când îți sângerează nasul

Ia o bucată de bumbac și preseaz-o foarte bine de gingia superioară, chiar în spatele acelei adâncituri de sub nas. Sângerarea se va opri pentru că vei fi blocat o arteră prin care curge sângele. E ca și cum ai aplica un garou. Dacă sângerarea continuă după 5-10 minute, mergi la medic!

 • Cum să tratezi arsurile

Apasă pe zona afectată cu degetul. Pentru a reduce durerea, folosește vechea metodă – apa rece.

 • Ce să faci dacă te simți foarte agitat

Suflă la degetul mare. Acesta are propriul său puls. Când sufli, degetul mare se răcește și îți încetinesc bătăile inimii. În plus, asta ne face să inspirăm mai adânc și are un efect de sedativ.

 • Cum să nu mai ai capul înghețat

Asta se întâmplă deoarece nervii din cerul gurii îngheață, ceea ce îl determină pe creier să decidă că tot corpul trebuie răcit. Presează-ți limba de cerul gurii, acoperind cât mai mult posibil.

 • Ce să faci dacă îți amorțesc mâinile

E suficient doar să dai din cap. Legăturile de nervi care sunt responsabili de transmiterea semnalelor de la mână la creier trec pe la gât. Dacă îți întinizi gâtul ar trebui să scapi de amorțeală.

 • Cum să adormi mai repede

Când te trezești dimineața, dă-te imediat jos din pat și nu te întoarce acolo până nu ai nevoie iar de somn. Asta îți va ajuta corpul să asocieze în mod subconștient patul cu somnul.

 • Cum să memorezi ceva rapid

Repetă textul de câteva ori înainte să adormi. În timpul somnului, creierul pune informațiile absorbite de-a lungul zilei în ordinea logică și corectă, iar o parte dintre ale ajung în memoria pe termen lung.

 • Cum să nu te mai doară în partea stângă când alergi

Senzația neplăcută cauzată de presiunea asupra ficatului poate fi ușor evitată dacă expiri atunci când piciorul stâng atinge pământul.

 • Cum să te scufunzi mai adânc

Respiră de câteva ori repede înainte să te scufunzi – vei câștiga zece secunde, deoarece creierul va presupune că ai suficient oxigen în corp.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.