15 TRUCURI pentru cei ce iubesc CURĂȚENIA


Dacă îți place ordinea și curățenia, vei adora aceste trucuri! Oricât de mult ți-ar plăcea să faci curățenie, sunt momente în care ai mare nevoie demodalități prin care să faci totulmai rapid.

Următoarele 15 sfaturi sunt minunate atunci când vine vorba de a-ți păstra casa curată și sunt cu adevărat rapide și ușor de pus în practică.

Cuptorul cu microunde

1-burete-8942065


Pune niște săpun pe un burete umed, apoi freacă-l de ceva pentru a face niște spumă. Pune buretele în cuptor și pornește-l la minim pentru 30 de secude. Curăță apoi interiorul.

Saltelele

2-gunoi-3682518

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Cu timpul, toate se murdăresc. Tot ce trebuie să faci e să presari niște bicarbonat de sodiu pe saltea, să îl lași acolo câteva ore și apoi să îl aspiri. Toată murdăria și toate mirosurile neplăcute vor dispărea. Poți folosi aceast metodă și pentru o canapea veche.

Tocătoarele

Acoperă blatul de lemn cu sare și șterge-l folosind o lămâie tăiată pe jumătate, apoi clătește-l cu niște apă caldă.

Prăjitorul de pâine

Cu ajutorul unei periuțe de dinți vechi, poți curăța toate zonele din prăjitor la care e dificil să ajungi altfel.

Robinetele

Dacă ștergi un robinet cu niște hârtie cerată, petele de apă nu or să mai apară pentru mult timp.

Fierul de călcat

Pune niște hârtie pe fierul de călcat, apoi presară niște sare. Setează temperatura la maxim, asigură-te că nu e vreo picătură de apă și că funcția de aburi e închisă. Trece fierul încins peste sare – vei scăpa astfel de murdărie.

Argintăria

O bucată de cretă înfășurată într-un tifon plasat în sertarul cu argintăria poate preveni dispariția strălucirii și pătarea acesteia.

Hainele

Poți scoate petele proaspete de grăsime de pe haine dacă le freci cu cretă mărunțită – aceasta va absorbi grăsimea în câteva ore.

Jaluzelele venețiene

Jaluzelele venețiene pot fi foarte dificil de curățat. Poți folosi o șosetă veche pentru a curăța fiecare parte cu minimum de efort.

Tigăile

Folosește sare pentru a le curăța. Aceasta absoarbe uleiul și ajută la îndepărtarea bucăților arse de mâncare. După ce ai lăsat puțin sarea în tigaie, clătește-o și șterge-o.

Covoarele

Amestecă o parte oțet și două părți apă într-o sticluță de spray. Aplică mixtura pe orice pată de pe covor și acoper-o cu o cârpă udă. Pornește apoi fierul de călcat, pe modul de aburi, și trece-l peste cârpă timp de 30 de secunde.

Chiuvetele

Curăță chiuveta cu bicarbonat de sodiu și o periuță veche de dinți, apoi pune câteva felii de lămâi pe gaură și clătește bine cu apă.

Ferestrele

11-fereastra-7894610

Curăță-le în mod obișnuit, dar pentru uscare freacă-le cu un ziar. Această metodă va îndepărta toate petele și va oferi ferestrelor strălucire.

Mirosurile urâte

Pune o linguriță de extract de vanilie într-un bol pe care îl lași în cuptorul preîncălzit.

sursa: brightside.me


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.