15 TRUCURI pentru cei ce iubesc CURĂȚENIA

Dacă îți place ordinea și curățenia, vei adora aceste trucuri! Oricât de mult ți-ar plăcea să faci curățenie, sunt momente în care ai mare nevoie demodalități prin care să faci totulmai rapid.

Următoarele 15 sfaturi sunt minunate atunci când vine vorba de a-ți păstra casa curată și sunt cu adevărat rapide și ușor de pus în practică.

Cuptorul cu microunde

1-burete-8942065

Pune niște săpun pe un burete umed, apoi freacă-l de ceva pentru a face niște spumă. Pune buretele în cuptor și pornește-l la minim pentru 30 de secude. Curăță apoi interiorul.

Saltelele

2-gunoi-3682518

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Cu timpul, toate se murdăresc. Tot ce trebuie să faci e să presari niște bicarbonat de sodiu pe saltea, să îl lași acolo câteva ore și apoi să îl aspiri. Toată murdăria și toate mirosurile neplăcute vor dispărea. Poți folosi aceast metodă și pentru o canapea veche.

Tocătoarele

Acoperă blatul de lemn cu sare și șterge-l folosind o lămâie tăiată pe jumătate, apoi clătește-l cu niște apă caldă.

Prăjitorul de pâine

Cu ajutorul unei periuțe de dinți vechi, poți curăța toate zonele din prăjitor la care e dificil să ajungi altfel.

Robinetele

Dacă ștergi un robinet cu niște hârtie cerată, petele de apă nu or să mai apară pentru mult timp.

Fierul de călcat

Pune niște hârtie pe fierul de călcat, apoi presară niște sare. Setează temperatura la maxim, asigură-te că nu e vreo picătură de apă și că funcția de aburi e închisă. Trece fierul încins peste sare – vei scăpa astfel de murdărie.

Argintăria

O bucată de cretă înfășurată într-un tifon plasat în sertarul cu argintăria poate preveni dispariția strălucirii și pătarea acesteia.

Hainele

Poți scoate petele proaspete de grăsime de pe haine dacă le freci cu cretă mărunțită – aceasta va absorbi grăsimea în câteva ore.

Jaluzelele venețiene

Jaluzelele venețiene pot fi foarte dificil de curățat. Poți folosi o șosetă veche pentru a curăța fiecare parte cu minimum de efort.

Tigăile

Folosește sare pentru a le curăța. Aceasta absoarbe uleiul și ajută la îndepărtarea bucăților arse de mâncare. După ce ai lăsat puțin sarea în tigaie, clătește-o și șterge-o.

Covoarele

Amestecă o parte oțet și două părți apă într-o sticluță de spray. Aplică mixtura pe orice pată de pe covor și acoper-o cu o cârpă udă. Pornește apoi fierul de călcat, pe modul de aburi, și trece-l peste cârpă timp de 30 de secunde.

Chiuvetele

Curăță chiuveta cu bicarbonat de sodiu și o periuță veche de dinți, apoi pune câteva felii de lămâi pe gaură și clătește bine cu apă.

Ferestrele

11-fereastra-7894610

Curăță-le în mod obișnuit, dar pentru uscare freacă-le cu un ziar. Această metodă va îndepărta toate petele și va oferi ferestrelor strălucire.

Mirosurile urâte

Pune o linguriță de extract de vanilie într-un bol pe care îl lași în cuptorul preîncălzit.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.