Când renovăm, ne concentrăm pe ce ne dorim, nu pe regulile de vază ale amenajărilor – de aceea suntem uneori dezamăgiți.
Iată câteva dintre cele mai comune greșeli:
1. Ai o singură sursă de iluminare, în tavan
Lumina creează atmosfera. Ține cont de dispoziția ta, deci nu păstra doar un candeabru în centrul camerei. Creează-ți propriul sistem de iluminare cu lămpi pentru citit sau pe perete.
2. Absența sau prezența unui covor de mărimea greșită
FOLLOW ME
Covorașele dezechilirează camera, iar covoarele mari extind spațiul, camera părând astfel finisată.
3. Televizorul așezat greșit
Cel mai bun loc pentru televizor e un perete alb. Nu îl pune în fața unei sau aproape de o fereastră pentru că asta dăunează vederii și nu vei vedea clar.
4. Subestimezi puterea pernelor
Pernele creează o atmosferă relaxată. Când le aleg, ține cont ca materialul să se potrivească bine cu materialul canapelei și fotoliilor.
5. Canapeaua ta e lipită de perete
Dacă ai suficient spațiu, așează canapeaua ceva mai departe de perete. Camera va părea mai spațioasă și mai confortabilă.
6. Mobilă închisă la culoare + tavan jos
Dacă alegi mobilă închis la culoare într-o cameră cu tavan jos, totul va părea înghesuit. Alege canapele compacte și scaune și mese cu picioare. Alege nuanțe de culori neutre.
7. Alegi mobila în funcție de design, nu de preferințele tale
Dacă ceva arată bine nu înseamnă că se va și potrivi casei tale. Asigură-te că e confortabil – stai în fotoliu sau la masa pe care vrei să o cumperi.
8. Mobilă care nu mai e la modă
Da, există o modă și pentru mobilă. Mobila voluminoasă cu cotiere mari nu se mai poartă. Alege ceva cu linii drepte și forme bine definite.
9. Fotografii așezate prost
Înălțimea perfectă – 153 cm de la podea până în centrul imaginii. Dacă ai mai multe fotografii, grupează-le într-o galerie.
10. Mobilă mare
Canapelele mari fac camera să pară mult mai mică. Dacă sufrageria ta e mică, e recomandat să alegi o canapea e două persoane și două fotolii.
11. Neglijezi funcționalitatea sufrageriei
- Sufragerie + dormitor: dormitorul trebuie să fie mai aproape de o fereastră pentru ca zona de dormit să fie mai depărtată de intrare.
- Sufragerie + bucătărie: e de preferat ca bucătăria să fie mai aproape de fereastră, ca să ai destulă lumină când gătești.
- Sufragerie + birou: biroul poate fi așezat într-un colțișor. Doar adaugă o altă sursă de iluminat.
12. Centrul camerei nu e evidențiat
O sufragerie are nevoie de un accent. Poate fi un șemineu, o operă de artă, o oglindă, un tapet – orice atrage atenția.
13. Plante în ghivece mici
E mai bine să ai o plantă într-un ghiveci mare decât niște ghivece mici pe pervaz. Camera va părea mai mare și mai confortabilă.
14. Coverturi vechi pentru mobilă
Coverturile pot transforma o întreagă cameră în funcție de dispoziția ta și de anotimp.
15. Urmărești un singur stil
Camera va părea foarte banală dacă preferi un singur stil. Adaugă și elemente eclectice, retro sau de mansardă.
16. Perdelele tale micșorează spațiul
Perdelele trebuie să fie cât mai înalte și mai largi, dacă vrei să creezi impresia de spațiu.
Citește și 9 trucuri simple care-ți vor face casa să STRĂLUCEASCĂ de CURĂȚENIE
Pentru mulţi dintre noi curăţenia e cea mai plictisitoare sarcină din lume. Vestea bună e că poţi face curat într-un mod rapid și simplu, dacă știi câteva trucuri de bază. Toate femeile își doresc o casă care să strălucească de curățenie! Iată câteva trucuri care te vor ajuta!
Cum să cureți cele mai murdare lucruri din baie?
1. Perdeaua va arăta ca nouă dacă freci zonele murdare cu o soluție de apă normală și apă oxigenată, în cantități egale.
2. Pentru a curăța periuțele de dinți și pentru a ucide toți germenii, înmoaie-le în oțet timp de o oră, apoi spală-le bine cu apă.
3. Înmoaie bureții folosiți în părți egale de apă caldă și oțet timp de o oră, apoi spală-i bine cu apă curată și usucă-i.
Cum să albești cada
4. Apa oxigenată te ajută să îndepărtezi calcarul, petele de calciu și petele galbene. Pulverizeaz-o pe suprafața căzii, așteaptă jumătate de oră și apoi clătește cu apă caldă.
5. Poți curăța cada pulverizând întâi bicarbonat de sodiu, așteptând câteva minute și apoi turnând oțet. Curăță apoi cu o perie delicată și clătește cu apă caldă.
6. Soluția de acid citric îndepărtează eficient petele galbene. Ai nevoie de un pachet de acid citric și o cană de apă. Aplică amestecul cu un burete pe cadă și așteaptă 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.
Cum să îndepărtezi calcarul de pe vasul de toaletă
7. Folosește un amestec de acid citric și amidon de porumb pentru ca vasul de toaletă să strălucească la fel ca la început.
Cum să cureți zonele dintre plăcile de faianță
8. Poți scăpa de mucegai, pete întunecate și depunerile de calcar din zonele înguste folosind o lumânare albă de parafină. Freacă zonele respective cu capătul bont. Asta va preveni și depunerile viitoare de mucegai.
9. Toarnă bicarbonate de sodiu într-un bol și folosește o periuță veche de dinți înmuiată în apă pentru a curăța zonele murdare dintre plăci. După aceea, clătește cu apă caldă. Podeaua sau pereții vor arăta ca noi!