16 imagini care au TERIFIAT lumea

Există momente în istoria umanității pe care nimeni nu le va uita. Din nefericire, unele dintre aceste evenimente nu sunt tocmai pozitive. Ele pot fi întunecate, de neuitat, îngrijorătoare. Nici nu ar trebui să le uităm, pentru că ele ne amintesc de lucrurile cărora le-am supraviețuit…

16 imagini care au terifiat lumea:

16. Izbucnirea gripei spaniole

Când aceasta s-a răspândit prin lume în 1918, mai mult de o sută de milioane de oameni au murit. Chiar și activitățile cotidiene au fost afectate.

15. Transportul de sclavi pe Atlantic

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

În această fotografie din 1868 apar copii sclavi pe vasul britanic HMS Daphne. Din fericire, toți au fost salvați.

14. Un tânăr soldat plângând

Acesta era Hans – Georg Henke, ce făcea parte din Tineretul hitlerist. Era speriat că Germania era pe punctual de a se preda.

13. Manechine de la Madame Tussauds

Aceste manechine de ceară realiste au fost avariate de un incendiu de la muzeul local din Londra.

12. Salvare la Zidul Berlinului

În această fotografie, un copil este salvat de un soldat german pentru că fusese despărțit de părinții săi. Asta era ceva interzis, dar soldatului i s-a făcut milă.

11. Bombardarea Hiroshimei

Când Statele Unite au lansat bomba atomică asupra Hiroshimei, Japonia, războiul a fost schimbat pentru totdeauna. A fost atât de puternică încât unii oameni au fost vaporizați instantaneu.

10. Fotografia lui William Saunders

El a fost un fotograf  care a mers în China pentru a fotografia o decapitare falsă. A fost de ajuns pentru a-i convinge pe englezi să invadeze China în speranța de a o civiliza.

9. Femeie din Mongolia înfometată

Această fotografie a fost făcută în 1913. A fost atât de reprezentativă încât National Geographic a decis să o publice. Pe atunci se obișnia ca oamenii în Mongolia să fie închiși.

8. Holodomor

Una dintre perioadele cele mai rele de foamete din lume a fost în Ucraina. În 1933 era ceva obișnuit să vezi cadavre pe străzile din Kharkiv.

7. Keith Sapsford

El a fost un băiat Australian de 14 ani care a sărit dintr-un avion pe când decola spre Tokio.

6. Morga de rezervă

Această fotografie  arată cum un copil mort este aruncat în ceea ce a devenit morga de rezervă din Haiti în 2010.

5. Foametea în Sudan

James Nachtwey a făcut această fotografie în Sudan în 1993, lângă un centru alimentar.

4. Copil din Shanghai

Acest copil a fost o victimă a celui de-al doilea război Sino-Japonez, care a făcut parte mai apoi in Al Doilea Război Mondial. Adăpostul a fost distrus, dar copilul cumva a supraviețuit.

3. Execuțiile Lingchi din China

Aceasta era o metodă comună de tortură și execuție în China. Consta în o mie de tăieturi.

2. Lagărele de concentrare naziste

În lagărul Bergen-Belsen au fost uciși peste 50.000 de oameni. Una dintre victimele de aici a fost Anne Frank.

1. Scăparea din incendiu

Dădaca și copilul urmau să fie salvate de un pompier, nu au mai putut aștepta. Ea a murit, iar copilul a supraviețuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.