Lumea copiilor – Idei de bucurie

Lumea copiilor-Idei de bucurie Alex

Ideile noastre schimbă lumea

Explozivul cel mai puternic nu este toluenul, nici bomba atomică, ci ideea omenească.

(Grigore Moisil)

Lumea copiilor-Idei de bucurie AlessiaDragii mei, v-am împărtășit de atâtea ori lucruri despre viața mea de părinte. Pe mine m-a schimbat foarte mult maternitatea. Este un lucru comun faptul că… mereu afirmăm că în momentul în care devii mămică sau tătic practic viața este altfel. Mai frumoasă. Mai intensă. Cu recompense emoționante.

Este adevărat!
Un alt lucru comun. Ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri. Visăm mult cu și pentru ei. Vrem ca lumea să evolueze, să se dezvolte, să fie din ce în ce mai bună. Ne gândim mult la viitor. Pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, devenim cei mai iscuiți constructori. Suntem atenți la cele mai fine detalii, măsurăm, ajustăm, adăugăm…nimic nu ne oprește!
Cred că aceste lucruri comune fac diferența!
Devenim creativi. Observăm mult. Avem idei cum să facem ca lucrurile să se întâmple. Idei puternice. Acesta este primul pas extrem de important. Dar, dragii mei, vă rog nu vă opriți aici. Vorbiți despre ideile voastre, luptați pentru ele. Nu suntem singuri. Avem parteneri de nădejde care ne împărtășesc viziunea, dorința de a face bine. Mă topesc când micuța mea mă întreabă: Mami, dar de ce….și de ce….și totul este o curiozitate pentru ea. În fiecare zi descoperim lumea, iar lumea prin ochii ei este mi nu na tă!
Alessia este foarte hotărâtă. Știe mereu ce vrea și nu renunțăpână nu obține. O admir grozav pentru ambiția ei. Alex este un băiețel care mă uimește mereu. Are un simț al observației cu totul și cu totul special. Întotdeauna, indiferent de situație, observă detalii pe care nimeni din familie nu le remarcă. Și mă face cea mai mândră mămică. Înțelege atât de multe despre lume. Și m-a cucerit pentru faptul că prin prisma lui totul este frumos. Și pozitiv.Lumea copiilor-Idei de bucurie Alex
Cum să nu avem forță să luptăm? Vă regăsiți în cele povestit de mine, nu-i așa? Vă spuneam că avem partneri de nădejde, că putem schimba lumea în bine. Tot ce trebuie să facem e să ne lăsăm ideile să explodeze! Eu am încredere.
Philips România a lansat o platformă care transformă în realitate orice idee inovatoare despre viața și viitorul copiilor din România. Denumită „Idei de viitor”, platforma are ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor din țara noastră, din perioada de sarcină până la primii pași în viață.
Există trei teme ale proiectului: Perioada de sarcină, Start sănătos în viaţă, Recreere prin lumină. Sunt sigură că măcar una dintre aceste teme este importantă pentru voi, așa că vă invit să dați o mână de ajutor sau poate chiar să salvați o viaţă. Ideile câștigătoare vor fi implementate cu ajutorul Phillips România.
În cele cinci săptămâni de la lansarea platformei, au fost înscrise peste 400 de idei inovatoare care pot schimba în bine viitorul copiilor noştri: cursuri educative, în toată ţara, gratuite pentru mămici şi familie (cursuri despre naştere şi alăptare, cursuri de puericultura), bec cu senzor adaptat pentru nevoile copiilor, iluminarea Circului din Bucureşti, iluminarea unor parcuri care au alei sau zone întunecate (parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, parcul „Crâng” din Buzău), căsuţe cu poveşti în copacii din parcuri, locuri de joacă pentru copii în mediul rural, info-line pentru consiliere legată de depresia post-natală şi multe alte idei inovatoare care pot fi vizualizate pe site-ul dedicat, www.ideideviitor.ro, în secţiunea Galerie

Stiu sigur că ai si tu o idee care, de ce nu, poate fi IDEEA câstigătoare!Lumea copiilor-Idei de bucurie - matern

Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul www.ideideviitor.ro, să scrii propria idee si să îti încurajezi si prietenii să o facă. Numai pînă la data de 3 august mai poți înscrie idei în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.