20 de LUCRURI surprinzătoare pe care nu le știai despre LONDRA

Fiecare țară are propriile sale tradiții și obiceiuri. Cu toate acestea, oamenii au impresia, de cele mai multe ori, că ceea ce fac ei, fac și cei din jurul lor. De asemenea, există o mulțime de zvonuri, unele dintre ele fiind complet neadevărate.
Iată câteva lucruri nebunești care se petrec în Londra:

1. Chiar dacă nu vorbești bine limba engleză, nimeni nu te va judeca.

2. Anual, se găsesc 80.000 de umbrele uitate în metrou.

Pe lângă umbrele, la metrou s-au găsit lucruri mult mai ciudate cum ar fi o bancă, o sabie de samurai, un craniu uman, 3 lilieci morți și chiar un sicriu.

3. Oamenii nu își spală hainele acasă

Spălătoriile se găsesc absolut în orice zonă a Londrei, motiv pentru care oamenii nu consideră că este nevoie să-și spele singuri propriile haine.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

4. Ora
În Londra, se folosește sintagma “3pm”. “15:00” se folosește doar în armată pentru “inamic la 15:00”.

5. Femeile însărcinate își pot satisface nevoile fiziologice oriunde, dacă este nevoie

Acest lucru este acceptat chiar și în fața Palatului Backingham.

6. Pentru a fi taximetrist, trebuie să te pregătești 2-4 ani

Pentru a trece testul “Knowlegde”, trebuie să cunoști locația a 25.000 de străzi și 20.000 de simboluri ale orașului. Ai nevoie e cel puțin 2 ani pentru a reuși.

7. Taximetriștii te pot invita în oraș

Taximetriștii sunt foarte vorbăreți. Dacă ești genul care întreține o conversație plăcută cu ei, cu siguranță se vor oferi să te scoată la o bere.

8. Aproape toate prizele au buton specialpentru a fi oprite

9. Chiar și Regina trebuie să aibă permisiune pentru a intra în Londra

Permisiunea este emisă de primarul orarului, deoarece potrivit legii antice, locuitorii Londrei își rezervă dreptul de a nu-ți admite suveranul în capitală.

10. Ploile sunt un mit

De fapt, Londra este considerată unul dintre cele mai uscate orașe din Europa. Ploaia medie anuală este de 584 mm, ceea ce reprezintă un număr mult mai mic decât în ​​Roma sau Sydney. Coomparație: în Milano – 1 000, iar în Florența – 870 mm.

 

11. Umbrela nu lipsește niciodată
În ciuda faptului anterior, oamenii nu pleacă niciodată de acasă fără o umbrelă, pentru că ploaia poate începe brusc.

12. Englezii nu sunt mari fani ai ceaiului

Deși poate ți se pare ciudat, nu Anglia este țara în care se bea cel mai mult ceai. Pe primul loc este Turcia, apoi Maroc, Irlanda, Mauritania, iar mai apoi Marea Britanie.

13. Metroul fără șofer

În Londra, există metrouri care sunt complet controlate de sisteme tehnice.

14. Munca se termină la ora 18

Viața activă a Londrei se termină la ora 18.00. Doar în cazuri excepționale, cineva va rămâne la birou.

15. Berea după muncă

După ora 18.00 pub-urile sunt pline de oameni care rămân să se relaxeze la o bere.

16. Este interzisă moartea în Palatul Westminster

Dacă I se face cuiva rău, trebuie neapărat ca persoana să fie data afară.

17. Magazinele se închid la 22.30

18. Ziarele sunt lăsate la metrou

După ce au citit ziarul, oamenii îl lasă la metrou, pentru a-l putea lua altcineva.

19. Câinele este principalul animal de companie al londonezilor.

Atunci când te plimbi pe străzile Londrei, poți întâlni toate rasele de câini.

20. Big Ben nu este un turn

De fapt, este un clopot. Numele real al clopotului este The Greater Bell.

sursa: adme.ru

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.