20 de LUCRURI surprinzătoare pe care nu le știai despre LONDRA

Fiecare țară are propriile sale tradiții și obiceiuri. Cu toate acestea, oamenii au impresia, de cele mai multe ori, că ceea ce fac ei, fac și cei din jurul lor. De asemenea, există o mulțime de zvonuri, unele dintre ele fiind complet neadevărate.
Iată câteva lucruri nebunești care se petrec în Londra:

1. Chiar dacă nu vorbești bine limba engleză, nimeni nu te va judeca.

2. Anual, se găsesc 80.000 de umbrele uitate în metrou.

Pe lângă umbrele, la metrou s-au găsit lucruri mult mai ciudate cum ar fi o bancă, o sabie de samurai, un craniu uman, 3 lilieci morți și chiar un sicriu.

3. Oamenii nu își spală hainele acasă

Spălătoriile se găsesc absolut în orice zonă a Londrei, motiv pentru care oamenii nu consideră că este nevoie să-și spele singuri propriile haine.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

4. Ora
În Londra, se folosește sintagma “3pm”. “15:00” se folosește doar în armată pentru “inamic la 15:00”.

5. Femeile însărcinate își pot satisface nevoile fiziologice oriunde, dacă este nevoie

Acest lucru este acceptat chiar și în fața Palatului Backingham.

6. Pentru a fi taximetrist, trebuie să te pregătești 2-4 ani

Pentru a trece testul “Knowlegde”, trebuie să cunoști locația a 25.000 de străzi și 20.000 de simboluri ale orașului. Ai nevoie e cel puțin 2 ani pentru a reuși.

7. Taximetriștii te pot invita în oraș

Taximetriștii sunt foarte vorbăreți. Dacă ești genul care întreține o conversație plăcută cu ei, cu siguranță se vor oferi să te scoată la o bere.

8. Aproape toate prizele au buton specialpentru a fi oprite

9. Chiar și Regina trebuie să aibă permisiune pentru a intra în Londra

Permisiunea este emisă de primarul orarului, deoarece potrivit legii antice, locuitorii Londrei își rezervă dreptul de a nu-ți admite suveranul în capitală.

10. Ploile sunt un mit

De fapt, Londra este considerată unul dintre cele mai uscate orașe din Europa. Ploaia medie anuală este de 584 mm, ceea ce reprezintă un număr mult mai mic decât în ​​Roma sau Sydney. Coomparație: în Milano – 1 000, iar în Florența – 870 mm.

 

11. Umbrela nu lipsește niciodată
În ciuda faptului anterior, oamenii nu pleacă niciodată de acasă fără o umbrelă, pentru că ploaia poate începe brusc.

12. Englezii nu sunt mari fani ai ceaiului

Deși poate ți se pare ciudat, nu Anglia este țara în care se bea cel mai mult ceai. Pe primul loc este Turcia, apoi Maroc, Irlanda, Mauritania, iar mai apoi Marea Britanie.

13. Metroul fără șofer

În Londra, există metrouri care sunt complet controlate de sisteme tehnice.

14. Munca se termină la ora 18

Viața activă a Londrei se termină la ora 18.00. Doar în cazuri excepționale, cineva va rămâne la birou.

15. Berea după muncă

După ora 18.00 pub-urile sunt pline de oameni care rămân să se relaxeze la o bere.

16. Este interzisă moartea în Palatul Westminster

Dacă I se face cuiva rău, trebuie neapărat ca persoana să fie data afară.

17. Magazinele se închid la 22.30

18. Ziarele sunt lăsate la metrou

După ce au citit ziarul, oamenii îl lasă la metrou, pentru a-l putea lua altcineva.

19. Câinele este principalul animal de companie al londonezilor.

Atunci când te plimbi pe străzile Londrei, poți întâlni toate rasele de câini.

20. Big Ben nu este un turn

De fapt, este un clopot. Numele real al clopotului este The Greater Bell.

sursa: adme.ru

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.