20 de TRUCURI care te vor ajuta păstrezi HAINELE și ÎNCĂLȚĂMINTEA ca noi

Iată 20 de trucuri care te vor ajuta să-ți păstrezi hainele și pantofii în stare perfectă:

1. Folosește suc de lămâie sau bicarbonate de sodiu pentru a scăpa de petele de transpirație de la subraț de pe haine.

2. Dacă pui un pulover în frigider pentru 3-4 ore, nu se va mototoli.

3. Poți să scapi de electricitatea statică de pe haine ștergându-le cu partea interioară a unui șervețel obișnuit.

4. Hainele ușor mototolite pot fi îndreptate cu ajutorul plăcii de păr în cazul în care ești în vacanță și nu vrei să cari după tine un fier de călcat.

5. Scapă de petele de fond de ten de pe hainele deschise la culoare cu ajutorul spumei de ras.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Lărgește-ți pantofii strâmți folosind următoarea metodă: poartă niște apă în pungi resigilabile de plastic, așază-le cu atenție în interiorul pantofilor și apoi bagă încălțămintea în congelator peste noapte.

7. Ca să scapi de petele de vin roșu, toarnă deasupra vin alb și apoi presară peste asta bicarbonat de sodiu. Așteaptă 2-3 ore și apoi spală articolul de îmbrăcăminte.

8. Ca să nu-și piardă forma cizmele lungi până la genunchi, pune în interiorul lor niște reviste.

9. Dă-ți cu niște deodorant pe călcâie – pantofii noi nu te vor mai freca dacă faci asta.

10. Dacă vrei ca jacheta de piele să devină mai moale, las-o să se ude plimbându-te cu ea prin ploaie.

11. Scapă de petele de ruj folosind fixativ.

12. Dacă ți-ai pierdut încuietoarea unui cercel, folosește o parte dintr-o gumă de la creion pentru cca acesta să rămână la locul său momentan.

13. Dacă vrei ca pantofii noi să nu-ți mai facă bătăruri, pune-ți niște șosete groase și apoi încalță-te cu ei. Usucă zona în care sunt cel mai strâmți cu un foehn pentru câteva minute. Repetă de câteva ori.

14. Poți să repari ochelarii slăbiți cu ajutorul lacului de unghii.

15. Curăță pantofii din piele întoarsă cu ajutorul unei gume de creion obișnuite.

16. Folosește o lamă de ras pentru a scăpa de scamele de pe pulovere.

17. Poți să folosești un creion din grafit obișnuit pentru a repara un fermoar stricat. Tot ce trebuie să faci e să freci partea de grafit peste dinții fermoarului ca să îl faci să meargă din nou.

18. Amestecă într-un bol detergent și bicarbonat de sodiu. Folosește o periuță de dinți veche pentru a șterge părțile albe ale teneșilor. Acest lucru te va ajuta să îi menții curați.

19. Poți să îți bagi blugii în ghete mai ușor dacă îi bagi mai întâi în niște șosete lungi.

20. Ca să eviți decolorarea blugilor închiși la culoare, adaugă în mașina de spălat o jumătate de cană de oțet distilat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.