Îți facem şi ţie un update cu 10 lucruri pe care nu le ştii despre fructe!

O căpşună are, aproximativ, 200 de seminţe, fiind singurul fruct cu seminţele în exterior.

16-1-6632501

Cel mai popular fruct din lume este roşia, fiind şi printre cele mai uşoare fructe de digerat.

Dacă mănânci un fruct înainte de masă, organismul absoarbe mai bine aportul de vitamine şi minerale şi, în plus, este un truc bun când vrei să-ţi menţii sub control greutatea.

tumblr_n6974s3und1t6ir2yo1_400-4649934

Banană este radioactivă, prin nivelul crescut de potasiu. La fel şi caisa! Fructul mai deţine şi 11 minerale şi 6 vitamine benefice. Banana emană etilenă, aşa că afectează fructele şi legume din jur – dacă plasezi o banană lângă un avocado tare sau lângă roşii verzi, grăbeşti procesul de coacere.

Deşi ştim că portocala este plină de vitamina C, aceasta nu este nici măcar printre primele 10 fructe cu cel mai ridicat nivel de vitamina C, cum sunt căpşunile, guava sau kiwi.

Merele şi perele sunt cele mai recomandate fructe pentru femeile însărcinate, deoarece sunt o sursă bogată în fibre.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ştiai că în Japonia, pepenii sunt sub formă de cub?

Sucul de grapefruit, consumat cu anumite medicamente, poate duce la deces. Consumul unui pahar de 200 ml de juice sau a unui fruct întreg modifica semnificativ concentraţia medicamentelor, ducând la supradoză. Este vorba de anumite pastile pentru hipertensiune arterială, pentru inima, pentru colesterol mărit sau pentru anumite alergii.

tumblr_inline_o32fu8vcs81sla3su_500-4979477

Mărul este cel mai bun fruct de consumat înainte de culcare, când ai ronţăi ceva! Acesta conţine vitamine, minerale şi polifenoli ce ajută somnul, plus că nu îngraşa şi satisface senzaţia de foame, păcălindu-te frumos.

giphy-9905213Cel mai urât mirositor fruct din lume este Durian. Originar din zona Indoneziei, Malaieziei şi Bruneiului, fructul are o formă rotundă, neregulată, acoperită cu spini, dar cu o pastă dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.