La mulți ani, copilul meu drag! La mulți ani, ție, Alex! La mulți ani și mie, mama ta!

Astăzi, băiețelul meu împlinește frumoasa vârstă de 10 ani. Este un cavaler. Băiatul meu a crescut și abia acum realizez cât de bogată sunt și cât de realizată sunt ca mamă. El a venit în viața mea când eu aveam doar 24 de ani. A fost și va rămâne cea mai mare realizare a mea de până la acel moment, următoarea realizare a fost la venirea pe lume a Alesiei.

Alex a crescut și m-a ajutat să mă maturizez. Dar a făcut-o în stilul lui, cu calm, dragoste și multă bucurie. Eu l-am crescut pe el, iar el m-a crescut pe mine. Mi-a luminat viața. M-a învățat că nimic nu valorează tot la fel de mult ca o strângere de mână, ca o îmbrățișare, ca o bătaie de inimă ori ca un zâmbet oferit în orice moment al zilei.

Alex știe când să se poarte ca un copil, când să fie serios, când să vorbească ori să tacă. La capitolul acesta, eu am de învăța de la el. Chiar dacă știu când trebuie să tac, nu o fac 😀

Alex are o inimă de copil, un suflet gingaș și sensibil, dar gândește ca un adult.

Ce admir cel mai mult la el? TOTUL!

Îmi place la el că este atent de fiecare dată, în orice situație. Alex nu ar supăra pe nimeni. Nu ar face niciun rău cuiva. Pe cât este de micuț, pe atât de mare este sufletul lui 🙂 Este generos, darnic, milos, împăciuitor, înțelegător.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

img_9944-3362462

Nu îmi amintesc să fi existat vreodată când să îmi spună că își dorește ceva, fie jucărie, hăinuță, vacanță sau alt lucru și să nu mă fi întrebat mai întâi dacă am bani ori dacă pot să îi cumpăr. Chiar și când vrea să mergem undeva împreună, vine și mă întreabă „mami, ai timp să mergem la… filmul x?” Alteori, când mă aude că mă plâng că nu mai am timp pentru nimic, el vine și mă strânge în brațe, mă strânge cât poate el de tare, apoi îmi spune că știe sigur că eu pot orice și trebuie să am încredere în mine, așa cum are el.

 

Sunt momente în care mă emoționează până la lacrimi.

 

Dumnezeu mi-a oferit cel mai frumos cadou când eu nici visam că merit așa ceva. Atât de MULT! Dar gândindu-mă că fiecare dintre noi primim ceea ce merităm, nu pot să spun decât că îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest dar minunat numit ALEX!

 

În cei zece anișori de când formăm o familie, de când m-a făcut mama, Alex mi-a oferit zeci de milioane de motive de fericire. Și tot atâtea motive la puterea a doua, de bucurie.

Am încercat să fiu o mama bună. Dacă este aşa ori nu, numai el o poate spune, dar pentru că el este un copil minunat, cum altul în lume nu am să mai găsesc, va spune că sunt mama perfectă. Mă străduiesc, dar ca să fiu foarte sinceră, aș reuși acest lucru dacă mi-aș petrece și mai mult timp cu el și cu sora lui.

În cei zece ani de când a apărut în viața noastră, ne-a ordonat viața. Iar pe mine m-a făcut să fiu mult mai responsabilă de sănătatea mea. Nu știu dacă v-am spus vreodată, dar cu această ocazie vă fac și o mărturisire: odată cu venirea pe lume a primului meu copil, am înțeles că trebuie să am grijă de sănătatea mea, a familiei mele, dar mai ales, a copilului.

Alex, indirect, m-a responsabilizat. Prin prezența lui, m-a făcut să fiu atentă la ceea ce vreau să fac. La ceea ce sunt. Acum, când scriu aceste rânduri,tremur de emoție. Și recunoștință. Îi mulțumesc fiului meu că m-a ajutat să găsesc mijloacele și ocaziile de a fi nu doar mamă, ci și prietenă lui. Alex m-a împlinit ca femeie. La 23 de ani, gândeam că am totul, că am lumea la picioare. La 24 de ani, în ziua în care s-a născut băiatul meu, am înțeles că nimic nu poate fi mai prețios, mai valoros, mai minunat decât el, decât copilul meu.

 

Îi doresc fiului meu, căruia de acum nu îi mai spun”băiețel”, să rămână tot la fel de bun, răbdător, grijuliu și protector cu sora lui, dar și cu noi, ceilalți din casă,să rămână înțelept, iubitor de frumos, atent la natură și mediul înconjurător, de cei cu care interacționează, dar mai ales, să rămână puiul meu drag, alături de mine.

 

PS: Nici NU vreau să mă gândesc cum va arăta postarea aceasta peste 10 ani. Am început să plâng numai la gândul că ar putea fi plecat la studii la una din marile universități din lume. Sau să facă voluntariat pentru copiii din Africa. Sau… mai bine tac să nu cobesc sau să îi dau idei. Are și așa multe și frumoase! La mulți ani, puiul meu iubit și scump! Mami te iubește până la cer și înapoi, de o mie de ori!

0 comentarii pe “La mulți ani, copilul meu drag! La mulți ani, ție, Alex! La mulți ani și mie, mama ta!

  1. Marian Geamănu says:

    Este de admirat foarte mult, sincer, ceea ce au ca și INESTIMABILĂ COMOARĂ, doi părinți DEOSEBIȚI. Felicitări! FRUMOȘII VOȘTRI COPII chiar încântă privirea. Iar mulțumirea cu care vă învăluie personalitățile lor este dovada certă a mediului de aleasă factură în care au crescut și își dezvoltă individualitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.