Ai una dintre aceste probleme? Atunci NU FACE ASTA!

A venit vara, anotimpul în care tuturor ne place să stăm la soare, să ne bronzăm frumos, fără a pe pune sănătatea în pericol. Ce ne facem atunci când nu ne informăm suficient asupra problemelor care ne pândesc la tot pasul dacă ne expunem razelor solare fără protecţie?

Vreau să vă atrag atenţia că este în creştere numărul femeilor tinere cărora le-au apărut pe faţă pete maronii, care sunt diagnosticate cu epiteliom bazocelular. Cauzele: expunerea prelungită fără protecţie la soare şi solarul! Efectul negativ al ultravioletelor este cumulativ. Este efectul numit foto-îmbătrânire.

Acele pete maronii, sau pete de bătrâneţe, specifice celor în vârstă apar acum şi în rândul tinerilor. Expunerea la soare prelungită, nerespectarea măsurilor de protecţie, mersul la solar, un obicei foarte nesănătos şi care presupune o doză mare de iradiere într-o perioadă scurtă de timp.

3633-5738381

Aveţi grijă, solarul este unul dintre principalele cauze ale cancerului de piele, atât melanom, cât şi carcinoame bazo-celular, spino-celulare, boli care erau frecvente la vârstnici. Dar, acum, le diagnosticăm la persoane în jur de 30 de ani din cauza razelor ultraviolete – UVA şi UVB – şi a solarului, care distrug fibrele de colagen, într-un proces de foto-îmbătrânire.

În ce cazuri ar trebui să evitaţi cu desăvârşire bronzarea la solar?

Aveţi pielea foarte deschisă la culoare?
Aveţi părul blond?
Persoanele cu multe aluniţe prezintă un risc foarte crescut de dezvoltare a melanomului malign.
Cei care au un istoric de cancer de piele.
Acele persoane care prezintă anumite afecţiuni care pot să se agraveze odată cu expunerea la soare sau raze UV.
Dacă în urmă cu mai puţin de o lună aţi trecut printr-o intervenţie chirurgicală, cel mai bine ar fi să vă abţineţi de la mersul la solar.
Sarcina şi menstruaţia reprezintă o contraindicaţie pentru solar.
Dacă folosiţi antidepresive, antibiotice.
Prezentaţi hipertensiune arterială.
Aveţi sub 16 ani sau sunteţi mai în vârstă de 60 de ani.

FOLLOW ME

Dacă totuşi vă decideţi să ignoraţi toate aceste atenţionări, nu faceţi şi alte greşeli, îndepărtaţi machiajul şi cremele de protecţie solară, acoperiţi aluniţele cu un plasture, folosiţi ochelarii de protecţie (sunt obligatorii), îndepărtaţi toate bijuteriile.
Mai mult, nu faceţi plajă înainte sau după şedinţă la solar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.