8 semne care îţi spun că mănânci prea mult zahăr


Iată ce se întâmplă când mănânci cu regularitate mai mult de 10 procente din caloriile zilnice necesare şi permise, din cauză că adaugi zahăr mâncărurilor tale:

Dimineaţă: 7.00: sună alarma! Odată cu trezirea, apar şi durerile articulare.
Legătura cu zahărul: atunci când consumi carbohidraţi rafinaţi, nivelul de zahăr din sângele tău se ridică, iar corpul reacţionează prin eliberarea unor cytokine (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite), care vă inflamează corpul şi vă provoacă aceste dureri articulare.

7.30: orice creştere în greutate ar trebui să te pună în legătură cu anumite obiceiuri alimentare, iar prea mult zahăr duce la ridicarea nivelului de insulina, care depozitează grăsime.

11.30: zahărul cauzează carierea dinţilor, iar dacă ai programată o întâlnire între 4 ochi cu medical dentist, el nu se va arăta prea încântat de felul în care îţi arată dantură. Un studiu recent a arătat că excesul de zahăr este cel mai mare factor de apariţie al cariilor.


grace-eats-chocolate-donut-will-gif-5699403

Prânz: 13:30-ai mâncat masa de prânz acum o oră și tu ești deja visezi la cină.
Dacă ai un prânz bogat în zaharuri, vei avea parte şi de un val surprinzător de energie, iar ca să poţi susţine toată această energie, trebuie să mănânci. Iar!

15.00: schimbare de stare. Te-ai îmbufnat din senin şi refuzi să mai discuţi cu cei de la birou, doar pentru că o colegă a spus că arăţi de parcă ai avea nevoie de un pui de somn.
Du-te vino-ul constant al zaharului în sângele tău te vlăguieşte sit e pricopseşti şi cu o dispoziţie proastă.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

16.00: trigliceridele sunt la cote ridicate!
Zahărul a dus la ridicarea unor grăsimi din corpul tău, numite trigliceride. Acestea cresc riscul de apariţie a unor boli ale arterelor coronare. Un nivel normal al trigliceridelor este sub 150, dar când trec de 200 ar trebui să ne alarmăm!

18.00: este vremea să capitulezi! Sau, cum ar spune americanii, “to call it a day”.
O mulțime de lucruri pot duce la un fel de ceață mentală și uitare (stres, lipsa de somn, o zi incredibil de agitată, etc), dar zahărul se numără printre potențialii vinovați. O dietă bogată în zahăr aplicată asupra unor cobai a făcut ca ei să îşi amintească mult mai greu locurile în care au fost aşezate diverse obiect.

20.00: nu mai reuşeşti să simţi cum trebuie gustul fructelor. Zahărul în exces afectează papilele gustative, este acelaşi efect ca şi cum după ce te-ai spăla pe dinţi, ai bea suc de portocale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.