8 semne care îţi spun că mănânci prea mult zahăr

Iată ce se întâmplă când mănânci cu regularitate mai mult de 10 procente din caloriile zilnice necesare şi permise, din cauză că adaugi zahăr mâncărurilor tale:

Dimineaţă: 7.00: sună alarma! Odată cu trezirea, apar şi durerile articulare.
Legătura cu zahărul: atunci când consumi carbohidraţi rafinaţi, nivelul de zahăr din sângele tău se ridică, iar corpul reacţionează prin eliberarea unor cytokine (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite), care vă inflamează corpul şi vă provoacă aceste dureri articulare.

7.30: orice creştere în greutate ar trebui să te pună în legătură cu anumite obiceiuri alimentare, iar prea mult zahăr duce la ridicarea nivelului de insulina, care depozitează grăsime.

11.30: zahărul cauzează carierea dinţilor, iar dacă ai programată o întâlnire între 4 ochi cu medical dentist, el nu se va arăta prea încântat de felul în care îţi arată dantură. Un studiu recent a arătat că excesul de zahăr este cel mai mare factor de apariţie al cariilor.

grace-eats-chocolate-donut-will-gif-5699403

Prânz: 13:30-ai mâncat masa de prânz acum o oră și tu ești deja visezi la cină.
Dacă ai un prânz bogat în zaharuri, vei avea parte şi de un val surprinzător de energie, iar ca să poţi susţine toată această energie, trebuie să mănânci. Iar!

15.00: schimbare de stare. Te-ai îmbufnat din senin şi refuzi să mai discuţi cu cei de la birou, doar pentru că o colegă a spus că arăţi de parcă ai avea nevoie de un pui de somn.
Du-te vino-ul constant al zaharului în sângele tău te vlăguieşte sit e pricopseşti şi cu o dispoziţie proastă.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

16.00: trigliceridele sunt la cote ridicate!
Zahărul a dus la ridicarea unor grăsimi din corpul tău, numite trigliceride. Acestea cresc riscul de apariţie a unor boli ale arterelor coronare. Un nivel normal al trigliceridelor este sub 150, dar când trec de 200 ar trebui să ne alarmăm!

18.00: este vremea să capitulezi! Sau, cum ar spune americanii, “to call it a day”.
O mulțime de lucruri pot duce la un fel de ceață mentală și uitare (stres, lipsa de somn, o zi incredibil de agitată, etc), dar zahărul se numără printre potențialii vinovați. O dietă bogată în zahăr aplicată asupra unor cobai a făcut ca ei să îşi amintească mult mai greu locurile în care au fost aşezate diverse obiect.

20.00: nu mai reuşeşti să simţi cum trebuie gustul fructelor. Zahărul în exces afectează papilele gustative, este acelaşi efect ca şi cum după ce te-ai spăla pe dinţi, ai bea suc de portocale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.