7 semne că ești mult prea stresată

Nu știu dacă există om care să poată spune, cu mâna pe inimă, că este complet fericit, relaxat și lipsit de griji. Toți suntem stresați, într-o mică/mare măsură. Problema e următoarea – ne ieșim din fire rareori, când într-adevăr nu găsim nicio soluție? Sau simțim o presiune uriașă de a fi la înălțimea task-ului, zilnic?

Dacă nu îți dai seama în ce categorie te încadrezi, vezi câte semne ale stresului cronic bifezi, din cele de mai jos:

1. Ai migrene în weekend, după o săptămână haotică. Minimizează efectul cu o alimentație echilibrată și un program de dormit stabil.

2. Ai crampe groaznice la menstruație. Studiile au arătat că femeile stresate pot trece prin dureri duble ca intensitate în această perioadă a lunii față de cele puțin mai relaxate. Sportul ajută la echilibrul hormonal, așadar încearcă să faci exerciții.

3. Te doare maxilarul și ai probleme cu dinții, cel mai probabil îi scrâșnești în timpul nopții. Acesta este un semn clar al neliniștii interioare. Mergi la dentist și întreabă-l ce poți face pentru a scăpa de obiceiul neplăcut.

4. Ai vise ciudate,  fragmentate. Dacă ești stresată, mai mult ca sigur te trezești în timpul nopții, trecând de la un vis bizar la altul. Încearcă să dormi 7-8 ore pe noapte și evită cafeina și alcoolul înainte de culcare.

FOLLOW ME

5. Îți apar coșuri când te aștepți mai puțin. Acesta este un alt mod în care trupul îți spune că îl soliciți mai mult decât trebuie. Rezolvă acneea ocazională cu geluri ce conțin acid salicilic sau peroxid de benzoil.

6. Mâncărimi. Dacă ai pielea sensibilă, suferi de psoriazis sau dermatită, mâncărimile subite și nemiloase se datorează stresului.

7. Crampe intestinale. Dacă te doare stomacul frecvent sau chiar spatele, stresul ar putea fi de vină.

foto: saltsense.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.