25 de metode GENIALE pentru a-ți ține copilul OCUPAT

Dacă ești părinte, cu siguranță știi cât de complicat poate fi să-ți refuzi copilul atunci când te roagă să te joci cu el. Pentru că de multe ori ești ocupat sau obosit trebuie să găsești metode prin care să-i acorzi atenție.

Iată 25 feluri în care îți poți menține copilul ocupat atunci când și tu ai altceva de făcut și care îl vor și ajuta să se dezvolte. Nu uita că cei mai mici de trei ani trebuie să fie atent supravegheați!

Dacă cel mic se plictisește ce-ar fi să-i propui una dintre următoarele activități?

1. Să transfere apă dintr-un recipient în altul cu ajutorul unei linguri sau al unui burete.

2. Să lipească niște abțibilduri pe o bucată de hârtie.

3. Să taie imagini dintr-o revistă veche și să le lipească pe o altă bucată de hârtie.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

4. Să deșurubeze și să pună la loc capacele borcanelor și sticlelor.

5. Să apese pe butoanele unui telefon vechi.

6. Să folosească agrafe de hârtie pentru a forma un lanț.

7. Să sorteze niște paie de cocktail în funcție de culoare.

8. Să deschidă niște cutii în care ai ascuns niște surprize (lasă câteva goale, doar pentru suspans).

9. Dă-i un magnet și diverse obiecte, lasă-l să descopere care sunt magnetice și care nu.

10. Să extragă diferite obiecte mici dintr-un borcan sau un alt recipient folosind o lingură.

11. Să adune diverse obiecte pe care le-ai pus pe podea într-un borcan sau într-o cutie.

12. Să pună diverse obiecte mici într-o sticlă goală cu gât îngust.

13. Înfășoară diverse obiecte în folie de aluminiu și apoi lasă-ți copilul să descopere ce e înăuntru.

14. Să lipească niște magneți pe frigider.

15. Să pună diverse obiecte într-un bol cu apă, ca să vadă care plutesc și care nu.

16. Să umple un carton de ouă vechi cu diferite obiecte.

17. Să construiască un turn din pahare de plastic.

18. Umple un balon cu apă și apoi lasă-l să se joace cu el.

19. Să închidă și să deschidă nasturii unor haine.

20. Să se uite pe un album foto.

21. Dă-le o oglindă în care să se studieze.

22. Să dea jos și să pună la loc capacele unor pixuri.

23. Lasă-i să se distreze spălând niște boluri sau oale de plastic în apă cu puțin săpun.

24. Să pună niște notițe post-it pe cel mai apropiat perete.

25. Să desfacă un ghem de lână sau un mosor de ață.

0 comentarii pe “25 de metode GENIALE pentru a-ți ține copilul OCUPAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.