3 GHICITORI care sfidează LOGICA – Numai 15% dintre oameni reușesc să rezolve din prima!

Din când în când e bine să-ți pui mintea la contribuție încercând să găsești soluții pentru probleme la care nu te-ai fi gândit până acum. Iată câteva ghicitori care sfidează logica:

1. Ce uşă ai alege dacă ai ştii că îţi garantează viaţa?

usaa-600x315-9251128
Răspunsuri:

În spatele primei uşi este un ucigaş cu o armă

În spatele uşii numărul 2 este un leu înfometat de un an

În spatele uşii numărul 3 este un incendiu care nu poate fi oprit

FOLLOW ME

Răspuns: Un leu nu ar putea supravieţui nici măcar o lună fără mâncare, deci alege uşa cu numărul 2.

2. Într-o după-amiază de duminică, domnul James a fost găsit mort lângă vila sa. Grădinarul a găsit cadavrul în zăpadă şi a anunţat-o imediat pe soţia acestuia, care a chemat de îndatâ poliţia. Poliţia a intervievat fiecare persoană din casă. Erau şase oameni în vilă, iar acestea sunt declaraţiile lor:

Grădinarul a spus că el lua zăpada de pe flori

Menajera a spus că aranja patul

Fiul a spus că era la duş

Bucătarul a spus că era ocupat făcând micul dejun

Soţia a spus că aştepta ca micul dejun să fie servit

Sora a spus că ea se relaxa lângă şemineu

Două persoane au fost arestate. Descoperă cine.

Răspuns: Bucătarul şi soţia au minţit, spunând că ei gateau micul dejun, respective asteptau să mănânce, însă acţiunea se petrece după-amiaza.

3. Ce număr lipseşte?

cifre-600x274-9112677
Răspuns: 30

 

Numerele de jos sunt mereu mai mari decât cele de sus, iar diferența dintre cifra de sus și cea de jos crește cu +3 de fiecare dată.

 

Citește și: TESTEAZĂ-ȚI abilitatea de a acționa rapid: cum salvezi situația înainte să fiți atacați de zombie?

 

Oamenii de știință cred că pentru ca creierul să funcționeze bine până la o vârsta înaintată, trebuie să fie constant instruit – ca și corpul. Și dacă organismul are nevoie de exerciții fizice, atunci creierul trebuie să fie pus uneori să rezolve diferite puzzle-uri și ghicitori. De exemplu, această ghicitoare despre pod și zombi.

Acest test poate fi rezolvat cu ajutorul ingeniozității și cunoștințelor elementare de matematică.

Odată, într-un laborator secret ascuns în munți, unde ai fost trimis la un stagiu după ce ai absolvit universitatea, un tânăr tehnician de laborator a aruncat accidental un tub de testare cu un virus experimental care transformă oamenii în zombi. Din anumite motive, virusul nu a funcționat deloc: împreună cu tine, luptă pentru a se salva chiar angajatul laboratorului, tehnicianul și un profesor.

Există o singură modalitate de te salva pe tine și pe ceilalți: pentru a împiedica zombii să vă muște, trebuie să vă mutați pe un alt munte cu ajutorul unui pod suspendat vechi.

Profesorul a calculat că în 17 minute zombii vor putea să vă prindă din urmă pe pod, așa că trebuie să-l traversezi mai devreme, pentru că dacă cel puțin un zombie urcă pe pod, se prăbușește imediat. Deci, în exact 17 minute, toți cei patru ar trebui să fie pe cealaltă parte a prăpastiei.

Cu toate acestea, nu este atât de ușor de făcut: pentru ca podul fragil să nu se prăbușească, doar două persoane pot merge pe el în același timp. Complică sarcina și faptul că nu puteți merge cu aceeași viteză.

În trecut, ai practicat atletismul așa că poți trece podul într-un 1 minut.
Un tânăr asistent de laborator care nu a făcut niciodată sport va avea nevoie de 2 minute.
Tehnicianul este foarte mare și greu și merge mai lent, deci are nevoie de 5 minute.
Un profesorul bătrân merge pe jos într-un baston și va putea să treacă podul în 10 minute.
În plus, totul s-a întâmplat la lăsarea nopții, așa că jurul tău este întuneric. Ai reușit să iei o lanternă, dar aproape că i-au murit bateriile, și acum luminează pe o distanță foarte mică. De aceea, cel care merge pe pod trebuie să-și lumineze calea.

Din fericire, te-ai descurcat întotdeauna bine cu matematica și ai calculat rapid cum treci podul, petrecând exact 17 minute pe el. Mulțumită minții tale, toată lumea a reușit să scape și până când primul zombie a urcat pe pod, erai în siguranță.

Rezolvarea:

Secretul este că cei mai lenți dintre companionii tăi, adică tehnicianul și profesorul, trebuie să treacă puntea împreună. Dar pentru că, pentru a traversa podul, ai nevoie de o lanternă, ar trebui să o ai cât mai repede înapoi.

Așa că mai întâi îl iei pe asistentul de laborator cu tine și traversați podul. Din moment ce trebuie să vă vă mișcați cu viteza, vă aflați în 2 minute pe cealaltă parte a defileului. Apoi te întorci cu lanterna, petrecând 1 minut.

Acum trebuie să trimiți tehnicianul și profesorul pe pod și va dura 10 minute, din moment ce profesorul nu se poate mișca mai repede. După ce au trecut podul, vei avea doar 4 minute rămase.

De aceea, asistentul de laborator ia imediat lanterna și se întoarce la tine (durează încă 2 minute) și în cele din urmă tu și asistentul traverseați podul în 2 minute.

Odată ce sunteți toți în siguranță, zombii ajung la pod și îl zdrobesc.

sursa:adme.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.