Cum să arzi 1400 de calorii pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Valea Prahovei

Știu, știu. Nu v-am spus tot adevărul în titlu. Am urcat 14 kilometri pe Poteca Regală (da, 14!) ca să ard cele 1400 de calorii. Dar nu numai că a meritat și aș mai repeta experiența. Am programat deja o nouă aventură similară.

În primul rând trebuie să știți că am avut alături de mine instructorul personal, pe bunul prieten Cornel Moca, pentru că încă mă recuperez în urma unei neplăceri recente și nu am vrut să fac efort fără sfatul unui specialist. Mai ales că traseul prin munți a fost doar parte din mișcarea pe care mi-am propus-o pentru unul dintre weekendurile în care am fugit din București.

În prima zi am făcut yoga și streching pe gazonul de pe terasa hotelului Belvedere Sinaia, în mijlocul pădurii.

A doua zi am făcut hiking pe munte. Am urcat până la Stâna Regală, pe Poteca Regală, trecând prin locuri cu o priveliște spectaculoasă, preferate în trecut de Carol I sau Regina Maria. Cinci ore dus-întors, 14 kilometri în total. Am ars peste 1400 de calorii, iar seara abia îmi mai simțeam picioarele.

Și în ciuda perioadei de relativ sedentarism în care am luat aproape 10 kilograme, sper că știți că sunt una dintre persoanele care fac sport și nu își concepe viața fără mișcare. Și totuși a fost un efort serios care mi-a pus la încercare toată rezistența. De aceea nu vreau să ratez ocazia să vă spun să vă încălziți serios, să luați în serios un efort de acest fel, să respectați traseele marcate și mai ales să vă echipați corespunzător. Respectați muntele care și primiți același respect înapoi.

A treia zi am avut functional training, tot pe gazonul de pe terasa hotelului Belvedere, al cărui personal a avut grijă să ne răsfețe când exageram cu sportul. Asta dacă mâncarea făcută de un chef tare inspirat, jacuzzi-ul dintr-o camera mai mult decât generoasă și superba priveliște se încadrează în ideea voastră de răsfăț la munte.

Dar am făcut mișcare în aer liber, am mers prin zone superbe, iar sus, la stâncile Franz Joseph, am admirat, de la înălțime, Valea Prahovei în toată splendoarea. Plus că cele 10 grade în minus față de București nu sunt de neglijat.


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.