3 METODE pentru a scăpa de DUREREA de călcâie

Calcare calcanei reprezintă umflarea osului şi apare mai ales după iritarea prin mers. Se caracterizează prin durere severă în mijlocul călcâiului și apare mai ales la oamenii mai în vârstă și la cei care stau într-o singură poziție, din cauza profesiei lor. Simptomele dureroase apar încă de la primii pași de dimineață, după ridicarea din pat sau după ce au stat mult timp așezați.

Cel mai simplu tratament este să îți lovești călcâiul de podea, încet, de câteva ori pe zi, pentru a-ți intensifica circulația, metabolismul calciului și pentru a preveni precipitarea sării.

Cum să scapi de durere:

Învelișul de cartofi – poate fi de ajutor când durerea e puternică. Spală bine cartofii și ameestecă-i împreună cu coaja. Toarnă amestecul pe tifon și pune-l pe locul inflamat. Înfășoară cu o pungă de plastic și pune șosete. Schimbă zilnic învelișul, timp de o săptămână.

Învelișul de miere și sare – amestecă mierea și sarea în părți egale, aplică-l din belșug pe locul inflamat, pune o bucată de tifon dedesub, înfășoară cu o pungă de plastic și pune șosete. Tratamentul trebuie repetat 10 zile. După primele 3 durerea va fi redusă, iar după cea de-a zecea va dispărea.

Tinctură vindecătoare de aspirină – zdrobește 10 tablete de aspirină și toarnă 250ml de alcool 70% peste ele. Lasă amestecul o zi sau două și apoi agită-l mereu înainte de utilizare. Pune un înveliș de tinctură peste călcâi, înfășoară cu o pungă de plastic, pune șosete și stai așa peste noapte. Spală-ți picioarele dimineața cu apă și dă-ți cu cremă uleioasă pentru picioare. Tinctura tratează bătăturile, crăpăturile, chiar și venele inflamate.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.