Cele mai bune remedii naturiste pentru călcâie frumoase şi catifelate

Nu mai este mult până ce vremea ne va permite să îmbrăcăm haine lejere şi cât mai vaporoase.

Însă, odată cu încălzirea şi picioarele noastre vor fi mai mult sau mai puţin expuse. Şi cine îţi doreşte să fie prins(ă) pe picior greşit cu călcâilele îngălbenite şi crăpate? Motiv pentru care încă de acum este important să le îngrijim. Iar treaba aceasta trebuie făcută tot la fel de atent precum ne îngrijim pielea, mâinile, buzele. Până la urmă nu doar zonele „la vedere” au nevoie de îngrijire. Şi stim că atunci când ne simţim bine cu noi în totalitate, şi starea noastră de spirit devine mult mai bună, suntem mai încrezători, mai frumoşi, iar acestea se văd în tot ceea facem şi spunem, în tot ceea ce suntem.

Problema călcâielor crăpate este bine cunoscută de cei mai mulţi dintre noi, mai ales primăvara după ce picioarele noastre au stat mult timp acoperite, ascunse sub şosete groase, încălţate cu cizme sau bocanci grei, fineţea şi frumuseţea lor are de suferit.

Cracked-heels (2)

Pielea uscată, nehidratată, lipsa consumului de apă, deficienţa de vitamine, minerale şi zinc, alimentaţia necorespunzătoare, statul în picioare timp de mai multe ore, folosirea excesivă a apei fierbinte, kilogramele în plus, obezitatea, tulburări ale glandei tiroide, diabetul, sandalele şi pantofii decupaţi la spate sau psoriazisul sunt numai câteva dintre cauzele frecvente ale călcâielor cu probleme.

Senzaţia de mâncărime, dar şi aspectul inestetic pe care îl au călcâiele crăpate poate fi prevenit şi tratat cu ajutorul unor tehnici deloc pretenţioase. Cu puţină atenţie şi o îngrijire adecvată, în scurt timp, picioarele voastre pot arăta precum cele din reviste.

Așadar, Carmen Bucuraș – nail tehnician- ne oferă câteva remedii naturiste la care puteți apela cu încredere, pentru a vindeca şi preveni călcâiele aspre şi crăpate:

FOLLOW ME

21-footscrub (2)

  1. După ce te-ai spălat cu apă caldă şi săpun, ţine picioarele în zeamă de lămâie preţ de 15-20 minute. Repetă procedeul săptămânal. În scurt timp vei observa diferenţa.

  2. După ce te-ai spălat cu apă şi cu săpun, poţi pune şi o cană de oţet. Prepară o cremă dintr-o linguriţă de vaselină şi zeama unei lămâi. Masează-ţi călcâiele până este absorbită. Repetă procedeul în fiecare seară.

  3. Altă cremă naturală pentru călcâie se poate prepara dintr-o banană bine coaptă şi pasată amestecată cu ulei de măsline sau unt. Lasaţi să acţioneze 20-30 de minute şi îndepărtaţi cu un prosop umezit în apă călduţă şi foarte bine stors. La final aplicaţi puţin ulei de măsline.

  4. Pentru exfoliere amestecaţi câteva căpşune cu câteva linguri ulei de măsline sau migdale şi o lingură de sare de mare. Masaţi intens zonele cu probleme, lăsaţi să acţioneze 15 – 20 de minute şi clătiţi cu apă călduţă.

Şi, dacă vreţi să fiţi sigure că nu veţi mai avea niciodată astfel de probleme, atunci mare atenţie şi la alimentaţie. Vă spuneam la început că unul din cele mai frecvente motive pentru care aveţi călcâiele crăpate este deshidratarea organismului, dar şi deficienţa de vitamine, minerale, zinc şi acizi graşi omega-3. Este foarte important să măriţi aportul de calciu, fier, zinc şi acizi graşi omega-3, vitamine (în special, vitamina E). Pe toate acestea le puteţi găsi în: uleiurile vegetale, legumele verzi, cereale, germeni de grâu, produse din cereale integrale şi alune/nuci.

Calciul îl puteţi lua din lapte, brânză, iaurt, lapte din soia, apă minerală, peşte, cereale, broccoli, in vreme ce, pentru fier este important să consumaţi, dar cu moderaţie, carne de pasăre şi peşte, cereale, ouă şi legume. Zincul se găseşte în stridii, crab, fasole, iaurt, orez brun, spaghete. Iar pentru acizi graşi omega-3,cea mai bună sursă o reprezinta seminţele de in şi uleiul din aceste seminţe.

Așa că, dacă vreți să aveți lumea la picioare vara asta, acum știti ce aveți de făcut!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.