3 motive pentru care ar trebui să îți încurajezi copilul să învețe engleză

Învățarea limbii engleze a devenit o necesitate în zilele noastre. Fiind o limbă uzuală, ce este adesea folosită în conversații din orice domeniu, la nivel internațional, reprezintă un skill valoros în conectarea cu alte culturi, atingerea anumitor oportunități sau pur și simplu a antrenării memoriei.

Engleza era deja o normalitate și când eram eu elevă, însă acum e mult mai populară și copiii mei au învățat-o la fel de firesc ca pe limba maternă. Acum suntem chiar în etapa în care Alesiei îi place să ne corecteze pe toți prin casă la acest capitol, pentru că de anul trecut a devenit mult mai interesată de tot ce înseamnă limba engleză.

Foarte mulți copii se perfecționează încă de la vârste fragede în limba engleză, pentru că își doresc să studieze sau chiar să se mute în altă țară. Eu nu sunt așa curajoasă cât să spun că m-aș bucura să se mute în altă țară, pentru că mi-ar plăcea să îi am pe toți aproape. Inima mea de mamă, nu s-ar obișnui așa ușor cu ideea… Și să studieze în altă țară mi s-ar părea greu, dar aș avea răbdare, cu speranța că se întorc. 

Alesia chiar m-a surprins vara asta cu mărturisirea că ea și-ar dori să plece în America, să devină actriță. Chiar dacă nu am luat-o foarte tare în serios, pentru că ea de la an la an își dorește altceva (cum e și normal la vârsta ei), mi-am făcut însă și acest scenariu, acum că știu că ei i-a trecut prin minte.

Înțeleg că nu pot să fiu egoistă și că ei trebuie să își aleagă calea. Eu pot doar să-i ajut așa cum pot și să îi susțin, pentru că știu că până la urmă decizia e la ei (mai ales după ce împlinesc 18 ani). Viața este imprevizibilă și e bine să fim pregătiți pentru orice schimbare de traseu. De aceea îmi doresc ca toți să vorbească cât mai bine limba engleză, poate chiar și o a doua limbă străină. 

Atât Alex cât și Alesia au susținut diferite stagii ale examenelor Cambridge, iar Nicholas absoarbe ca un burețel orice aude de la noi și sunt sigură că îi va fi și lui foarte ușor. 

3 motive pentru care ar trebui să îți încurajezi copilul să învețe engleză:

1. Engleza este o limbă de circulație internațională

Engleza este limba care te salvează din orice situație, oriunde ai merge, fie că ești într-o vacanță sau că e vorba de mediul profesional. Copiii care învață foarte limba engleză au un mare avantaj. 

2. Cu cât învață mai devreme, cu atât le e mai ușor

Deși vreau să cred că poți să o iei oricând de la zero și să înveți ceva nou, cu cât ești mai tânăr, cu atât e mai ușor să „stochezi” informațiile. În plus, învățarea alături de alți copii de vârsta lor și într-un mediu cât mai plăcut, în care totul pare o joacă sau o provocare (pentru adolescenți) face procesul mai eficient.

Dacă sunteți în căutarea de variante de cursuri engleză pentru copii sau cursuri engleză adolescenți, la centrul de limbă engleză Flying Colours se țin cursuri de engleză atât online -oriunde în țară sau chiar și în străinătate, cât și fizic, în orașul București (au certificat conform Standardului DEKRA TRUSTED FACILITY sediul și toate sălile lor de curs sunt spații sigure din punct de vedere al protejării sănătății cursanților, părinților, trainerilor, dar și al echipei de lucru, sediul este central – la Piața Universității, în București). 

La Flying Colours, cursurile sunt susținute într-o manieră prietenoasă, în grupe de maxim 10 cursanți, astfel încât copiii să învețe de plăcere, iar cursanții care aleg sa susțină examenele Cambridge, de peste 6 ani consecutiv au promovabilitate de 100%. În plus, Flying Colours este centrul premiat Cambridge, dar ceea ce mi se pare cel mai interesant și motivant este faptul că toate grupele sunt omogene – adică sunt formate pe baza nivelului și vârstei cursanților. Acest lucru asigură dinamica unitară a grupelor și se înregistrează un progres rapid, cu rezultate vizibile. 

3. Îi va antrena răbdarea și concentrarea

Învățarea unei limbi străine necesită mult exercițiu al memoriei și de concentrare. În acest fel, cei mici pe lângă faptul că stăpânesc limba engleză, își îmbunătățesc și alte abilități esențiale pe care viitori lor angajatorii le-ar putea căuta în viitor, pentru că învățarea unei limbi străine ne permite să dezvoltăm noi abilități de învățare. Aceste abilități pot ajuta la diferite sarcini la locul de muncă sau chiar la învățarea altor materii la școală.

Recunosc că mi-aș dori acum să fi învățat și eu mult mai bine limba engleză, pentru că, deși mă descurc în orice situație și context, nu pot spune că vorbesc perfect. Mă bucur că ei au fost foarte conectați de mici cu această limbă străină, dar și că le-a plăcut suficient de mult cât să facă și pregătire suplimentară, pe lângă ce fac la școală, iar planul e să își dea toate certificările și examenele Cambridge.  

Tu ai ales să îți duci copiii la cursuri de engleză sau te bazezi doar pe ce fac la școală?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.