4 GHICITORI la care e nevoie să-ți storci CREIERII ca să le găsești răspunsul


Nu doar corpul tău are nevoie de exerciții pentru a funcționa corect – creierul tău are nevoie de antrenamente regulate, de asemenea! Ghicitorile sunt o modalitate excelentă de a-ți exersa gândirea critică.

Avem pentru tine 4 ghicitori. Ia un stilou, o bucată de hârtie și să începem!

1. Există 6 clădiri pe această stradă: un magazin cu produse de patiserie, un magazin de animale de companie, un salon de tatuaje, un magazin de jucării, o croitorie și un magazin de cosmetică. Un lucrător în construcții trebuie să repare toate clădirile într-o singură săptămână. Dar planul de lucru a fost pierdut. Și acum trebuie să îți folosești logica pentru a –ți da seama care ar trebui să fie prima. Poți să te bazezi pe lucruri pe care muncitorul încă și le mai aduce aminte:

1-16-600x479-3932338


Există o clădire între cabinetul de tatuaje și casa care ar trebui restaurată mai întâi.
Există 2 case între magazinul de cosmetică și croitorie.
Croitoria este ultima clădire de pe această stradă.
Magazinul de animale de companie nu este primul care va fi restaurat.
Există 2 case între magazinul de jucării și salonul de tatuaje.
Există 3 case între patiserie și croitorie.
Magazinul de jucării se află între casa care ar trebui renovată prima și o altă clădire.
Ce clădire ar trebui să fie restaurată mai întâi?

 

2. Există 20 de pisici de diferite culori, cu caracteristici diferite. În imagine, poți vedea zone intersectate care includ toate pisicile. Numărul de pisici este marcat cu numere. Folosind imaginea, află câte pisici se potrivesc fiecărei descriere:

2-18-490x600-5567562

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Pisicile roșii cu cozi vărgate care capturează șoareci nu au purici.
Pisicile albe cu purici și cozi vărgate nu prind șoareci.
Pisicile brune cu purici capturează soareci și cozile lor nu sunt vărgate.
Pisicile roșii fără dungi cărora le place să prindă șoareci nu au purici.
Pisicile roșii cu cozi vărgate au purici. Dar sunt bune la prinderea șoarecilor.
Pisicile roșii cu purici și cozi vărgate preferă să pescuiască.

3. Mary și Ben locuiau împreună cu cei 4 prieteni. Într-o zi, Ben a venit acasă și a găsit-o pe Mary moartă pe o canapea. Detectivul a sosit și a interogat toți cei 4 locatari:

Mia era în bucătărie de 2 ore.

Jane picta în camera ei.

Jennifer înota în piscină de 3 ore.

John citea o carte.

Detectivul i-a rugat pe toți să-i arate mâinile și a aflat cine l-a mințit. Cum și-a dat seama?

3-17-600x315-7723360

4. Pe masă sunt 12 cărți cu fața în jos. Trebuie să afli simbolul și numărul fiecărui card fără a le răsturna. În plus, există mai multe reguli:

4-13-543x600-9193225

Toate cărțile au un număr diferit și fiecare are propriile „valori”. Asul este egal cu 1, Jack este egal cu 11, Regina este egal cu 12, iar Regele este egal cu 13. Punctele celorlalte cărți egalează valoarea lor. Suma totală este de 83.

Cărțile de o culoare nu pot fi vecine vertical sau orizontal.
Fiecare linie are 4 simboluri diferite, fiecare coloană conține 3 simboluri diferite.
Regele este chiar în stânga lui 7.
3 este chiar deasupra lui 9.
9 este în partea dreaptă a Asului.
10 de romb sunt vecinii Reginei (pe verticală și orizontală).
Regina și 4 au același simbol.
O carte care este ascunsă sub litera H și 2 au aceleași simboluri.
Valoarea cardului de la litera F este cu 1 punct mai mare decât valoarea cardului de la litera J.

Iată răspunsurile:
1. Soluție: Potrivit ghicitorii, croitoria este ultima pe stradă (a șasea). Există 3 case între croitorie și cofetărie și 2 clădiri între croitorie și magazinul de cosmetică. Înseamnă că magazinul de produse de patiserie este al doilea, magazinul de cosmetică este al treilea. Există 2 case între magazinul de jucării și salonul de tatuaje. Aceasta înseamnă că ele pot fi fie prima, fie cea de-a doua clădire. Apoi, magazinul de animale de companie este al cincilea. Știm că magazinul de jucării se află între 2 clădiri. Înseamnă că este al patrulea, salonul de tatuaj este primul. Ordinea în stradă este următoarea:

5-15-600x312-9097227

Salonul de tatuaj, magazinul de produse de patiserie, magazinul de cosmetice, magazinul de jucării, magazinul de animale de companie, croitoria.

Întrucât magazinul de jucării se află în apropierea casei care ar trebui restaurată mai întâi (având în vedere faptul că nu este magazinul de animale de companie): magazinul de cosmetice trebuie reparat mai întâi.

2. Din 20 de pisici, sunt:

3 pisici roșii cu coada vărgată care prind șoareci și nu au purici.
5 pisici albe cu purici și coada vărgată care nu prind șoareci.
2 pisici maronii cu purici care prin șoareci și nu au cozi vărgate.
1 pisică roșie căreia îi place să prindă șoareci și nu are purici.
4 pisici roșii cu cozi vărgate care au purici. Sunt foarte bune la capturarea șoarecilor.
5 pisici roșii cu cozi vărgate și purici care preferă pescuitul.

3. Dacă Jennifer ar fi fost într-o piscină atât de mult, pielea palmelor ar fi fost încrețită.

4. Dacă păstrezi toate condițiile descrise în minte, vei obține un astfel de rezultat atunci când pui toate cărțile cu fața în sus:

6-15-543x600-4456279


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.