#LA DOCTOR

De ce dieta intermitentă este răspunsul tuturor problemelor tale

Scris de Ela Crăciun la 11 septembrie 2015

În țara tuturor posibilităților, se nasc cele mai multe și diverse diete. Americanii sunt primii care urmează trendurile care îi pot ajuta să dea jos kilograme, așa că nu m-am mirat deloc când am auzit de „fasting diet”. Dieta intermitentă, cum îi spun eu, presupune să intercalezi zilele cu puțin consum de calorii (în jur de 500) cu cele unde poți să încalci puțin regulile și să te răsfeți cu delicii.

O altă variantă îți sugerează să-ți programezi mesele; astfel, poți să mănânci fără restricții între 9 dimineața și 5 dupa-amiaza, iar în restul zilei… îți distragi atenția cu cei mici.

Publicitate

Sună nebunesc? Nu chiar. Am aflat că o dietă cu puține calorii poate fi exact ceea ce organismul tău are nevoie:


1. Arderi intense de grăsimi. Dacă nu mănânci timp de 6 ore sau mai mult, corpul tău începe să consume din grăsimea depozitată pe șolduri și coapse.

2. Creșterea masei musculare. În general, dietele presupun o scădere a cantității de grăsime dar și de mușchi din corp. Acest tip de dietă, însă, te ajută să pierzi mai puțin din masa musculară, contribuind la funcționarea optimă a metabolismului.

Publicitate

3. Nivel scăzut de zahăr. Numeroase studii legate de această dietă au arătat că poate contribui la sensibilizarea organismului față de insulină, prevenind diabetul.

4. Celule neuronale sănătoase. Dieta intermitentă protejează celulele creierului împotriva îmbătrânirii timpurii.

5. Inimă sănătoasă. Dieta reduce riscul bolilor de inimă, contribuind la scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.

Publicitate

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--