4 lucruri care te ajută să ai mai multă răbdare

Se spune că răbdarea e o virtute și nu am de gând să contrazic această zicală. Am învățat în ultimii ani să am mai multă răbdare, să las lucrurile să se rezolve de la sine și să nu îmi mai pierd cumpătul la fiecare blocaj în trafic. Dacă în viața de zi cu zi stăpânesc mai bine emoțiile, când ajung acasă, la copii, lucrurile se schimbă.

Probabil că te regăsești în cele scrise de mine, dacă ești mămică. Mă străduiesc mult să ajung să am mai multă răbdare și în relația cu copiii mei și mărturisesc că în ultimul timp am făcut ceva progrese, dar încă mai sunt momente în care Alex și Alesia au talent nemaipomenit de a agita spiritele și lucrurile îmi scapă de sub control. Soțul meu are o expresie pe care o folosește când ridic vocea, „calm, Ela, calm” pe care acum au preluat-o și copiii, așa că imediat ce aud asta mă bufnește râsul și îi las să se certe în legea lor.

Și de cele ma multe ori așa e cel mai bine. Îi las pe ei să își rezolve problemele și când au terminat facem medierea.

Pentru că mie mi-a luat ceva timp să ajung la aceste concluzii și am fost nevoită să învăț să am răbdare, adică să fac un efort, vreau să împărtășesc și cu voi câteva lucruri care pe mine m-au ajutat și pe care mă bucur că acum le știu.

1. Numără până la 10

De câte ori le-ați spus copiilor să numere până la 100 ca să le distrageți atenția? Ei bine, acest lucru funcționează perfect și în cazul nostru. Dacă ți se întâmplă să te enervezi, numără până la 10 cu voce tare. În acest fel, creierul tău se va concentra pe altceva în afară de cauza care a declanșat sursa de stres și vei putea să reevaluezi lucrurile cu mintea limpede.

FOLLOW ME

2. Ai mai multă grijă de tine

De cele mai multe ori ne supărăm din nimicuri, cauza stării noastre fiind de fapt irascibilitatea. Și de ce suntem irascibili? Pentru că nu ne-am hrănit cum trebuie sau poate că nu ne-am hidratat corespunzător. Atunci când nu îndeplinim aceste două necesități de bază ne pierdem răbdarea mult mai repede. De asemenea, lipsa răbdării poate fi și rezultatul unei vieți agitate și stresante, așa că înainte să îți verși nervii pe ceilalți, încearcă să te ajuți pe tine.

3. Pune-te în locul copilului tău

M-am surprins de multe ori întrebând-o pe Alesia „tu chiar nu te gândești când faci asta?”. Apoi mă uit în ochii ei și îmi dau seama că nu, nu s-a gândit că a făcut ceva rău, pentru că nu știe că e ceva rău. Copiii nu au trecut prin toate experiențele noastre, așa că nu încă foarte bine delimitată diferența între bine și rău. Trebuie să le explicăm la fiecare pas ce au făcut greșit, cu foarte mult tact.

4. Gândește cu o oră în avans

Înainte să țipi la copilul tău, întreabă-te dacă peste o oră va mai conta că a spart o vază, că te-a deranjat în timp ce vorbeai la telefon sau că s-a murdărit pe pantaloni. Probabil că nu. Așa că de ce ar trebui să lași un lucru atât de nesemnificativ să vă strice timpul pe care îl petreceți împreună?

Nu uitați să vă cereți întotdeauna scuze de la copii dacă vi se întâmplă să vă vărsați nervii pe ei și să țipați. Am și un video pe tema aceasta: Ai țipat la copilul tău? 4 lucruri pe care trebuie să le faci după

Așa că vă doresc să aveți parte de vieți cât mai liniștite, să inspirați, expirați și să vă spuneți cât mai des: răbdare. Scopul nostru este să creștem copii fericiți, care să aibă încredere în ei și să devină la rândul lor adulți responsabili și echilibrați și, din nou, FERICIȚI!

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “4 lucruri care te ajută să ai mai multă răbdare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.