Se spune că răbdarea e o virtute și nu am de gând să contrazic această zicală. Am învățat în ultimii ani să am mai multă răbdare, să las lucrurile să se rezolve de la sine și să nu îmi mai pierd cumpătul la fiecare blocaj în trafic. Dacă în viața de zi cu zi stăpânesc mai bine emoțiile, când ajung acasă, la copii, lucrurile se schimbă.
Probabil că te regăsești în cele scrise de mine, dacă ești mămică. Mă străduiesc mult să ajung să am mai multă răbdare și în relația cu copiii mei și mărturisesc că în ultimul timp am făcut ceva progrese, dar încă mai sunt momente în care Alex și Alesia au talent nemaipomenit de a agita spiritele și lucrurile îmi scapă de sub control. Soțul meu are o expresie pe care o folosește când ridic vocea, „calm, Ela, calm” pe care acum au preluat-o și copiii, așa că imediat ce aud asta mă bufnește râsul și îi las să se certe în legea lor.
Și de cele ma multe ori așa e cel mai bine. Îi las pe ei să își rezolve problemele și când au terminat facem medierea.
Pentru că mie mi-a luat ceva timp să ajung la aceste concluzii și am fost nevoită să învăț să am răbdare, adică să fac un efort, vreau să împărtășesc și cu voi câteva lucruri care pe mine m-au ajutat și pe care mă bucur că acum le știu.
1. Numără până la 10
De câte ori le-ați spus copiilor să numere până la 100 ca să le distrageți atenția? Ei bine, acest lucru funcționează perfect și în cazul nostru. Dacă ți se întâmplă să te enervezi, numără până la 10 cu voce tare. În acest fel, creierul tău se va concentra pe altceva în afară de cauza care a declanșat sursa de stres și vei putea să reevaluezi lucrurile cu mintea limpede.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
2. Ai mai multă grijă de tine
De cele mai multe ori ne supărăm din nimicuri, cauza stării noastre fiind de fapt irascibilitatea. Și de ce suntem irascibili? Pentru că nu ne-am hrănit cum trebuie sau poate că nu ne-am hidratat corespunzător. Atunci când nu îndeplinim aceste două necesități de bază ne pierdem răbdarea mult mai repede. De asemenea, lipsa răbdării poate fi și rezultatul unei vieți agitate și stresante, așa că înainte să îți verși nervii pe ceilalți, încearcă să te ajuți pe tine.
3. Pune-te în locul copilului tău
M-am surprins de multe ori întrebând-o pe Alesia „tu chiar nu te gândești când faci asta?”. Apoi mă uit în ochii ei și îmi dau seama că nu, nu s-a gândit că a făcut ceva rău, pentru că nu știe că e ceva rău. Copiii nu au trecut prin toate experiențele noastre, așa că nu încă foarte bine delimitată diferența între bine și rău. Trebuie să le explicăm la fiecare pas ce au făcut greșit, cu foarte mult tact.
4. Gândește cu o oră în avans
Înainte să țipi la copilul tău, întreabă-te dacă peste o oră va mai conta că a spart o vază, că te-a deranjat în timp ce vorbeai la telefon sau că s-a murdărit pe pantaloni. Probabil că nu. Așa că de ce ar trebui să lași un lucru atât de nesemnificativ să vă strice timpul pe care îl petreceți împreună?
Nu uitați să vă cereți întotdeauna scuze de la copii dacă vi se întâmplă să vă vărsați nervii pe ei și să țipați. Am și un video pe tema aceasta: Ai țipat la copilul tău? 4 lucruri pe care trebuie să le faci după
Așa că vă doresc să aveți parte de vieți cât mai liniștite, să inspirați, expirați și să vă spuneți cât mai des: răbdare. Scopul nostru este să creștem copii fericiți, care să aibă încredere în ei și să devină la rândul lor adulți responsabili și echilibrați și, din nou, FERICIȚI!
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.
Hai cu mine pe:
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun
Multumim frumos ! Acest articol este foarte important pentru mamici si pentru o viitoarele mamici>
Super, chiar stau foarte prost la capitolul rabdare asa ca o sa tin cont de ceea ce ai scris tu
Sper sa functioneze😶
M-am pus in locul copilului de cele mai multe ori.Functioneaza
Se vede o imbunatatire si la mine, dupa cateva zile, imi amintesc mereu sfaturile tale
Un articol foarte reusit,am sa icerc aceste tehnici ♥♥