5 lucruri care te ajută să fii mai productiv

Schimbările de temperatură și vremea mohorâtă ar putea să ne facă să ne pierdem din motivație, optimism și productivitate, așa că vreau să împărtășesc cu voi 5 trucuri care sigur vor fi de folos tuturor mămicilor și femeilor din comunitatea mea care se simt uneori copleșite de toate sarcinile pe care le au de bifat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Ce poți face pentru a fi mai productiv

1. Ajută-ți corpul

Știu că pentru mulți pare că apa e ceva banal pentru că ne gândim că oricum nu murim de sete, însă atunci când am ajuns în punctul în care suntem însetați, înseamnă că deja suntem deshidratați. Iar dacă sunteți surprinși des de faptul că aveți dureri de cap sau vă simțiți obosiți, primul lucru pe care ar trebui să îl verificați este câtă apă ați băut în ziua respectivă.

Mie îmi place să-mi încep fiecare dimineață cu un pahar maaaare de apă! Este un obicei pe care l-am adoptat de mulți ani și ale cărui beneficii și-au făcut efectul imediat asupra corpului meu. E foarte important să verificați nivelul de ph al apei pentru a vă asigura că e potrivit nevoilor voastre, recomandat fiind un nivel al ph-ului de peste 7.

Apa alcalină Azuga are ph alcalin cu concentrație redusă de sodiu, așa că este indicată pentru toate categoriile de vârstă. Este potrivită pentru întreaga familie pentru că este singura apa naturala alcalina cu sodiu redus, iar electroliții din aceasta sunt esențiali pentru rehidratare.

2. Fură puțin timp doar pentru tine și ia o pauză

Trăim în era vitezei, suntem mereu pe fugă, avem non-stop ceva de făcut și vrem să fim realizate pe toate planurile. Eu cred foarte mult că orice femei poate să aibă atât o viața de familie fericită, cât și o cariera care să o împlinească profesional. Știu cum e să vii acasă după o zi de muncă istovitoare (chiar și atunci când faci ce îți place) și să o iei de la capăt cu activitățile casei și ale copiilor. Simți că ești pe pilot automat și uiți să trăiești în prezent.

Nu uita că pauzele sunt la fel de importante ca momentele de maximă concentrare, așa că măcar 20 minute pe zi încearcă să le petreci cu tine. Fa ceva, orice doar pentru tine și încarcă-ți bateriile.

FOLLOW ME

3. Regula celor 20 de minute

Se întâmplă adesea să mă apuc de ceva, să fiu distrasă, să îmi pierd concentrarea și să îmi fie apoi foarte dificil să mă întorc la ce am de făcut. Sau să am atâtea de făcut încât să mă simt copleșit și să nu știu de unde sa încep.
Am descoperit însă că mă ajută dacă încerc să îmi aloc un timp doar pentru o sarcina și să nu o întrerup cu nimic altceva. Pun alarma 20 de minute și în acele minute toată concentrarea mea e pe task-ul respectiv.

Mă ajută și la treburile casei. Dacă trebuie să fac ordine, dar simt ca nu am suficient timp la dispoziție sau ca sunt prea multe de făcut, pun alarma 20 de minute și vad cat de multe reușesc să fac. Poate fi un exercițiu foarte bun și dacă nu ai chef sa faci ceva.

Îți promiți să încerci măcar acele 20 de minute. S ar putea ca la finalul lor să nu vrei să te oprești pentru că știți cum se spune, pofta vine mâncând, iar creativitatea apare, dar trebuie sa te găsească muncind.

 

4. Fii recunoscător pentru ce ai în timp ce ceri ceea ce vrei

Îmi place foarte mult să-mi fac planuri, să mă gândesc la cum mi-aș dori să fie lucrurile în viața mea peste un an an, cinci, zece și să îmi pun dorințe care să ajungă în univers acolo unde trebuie. Îl rog pe Dumnezeu să aibă grijă de mine și de familia mea, dar nu uit nici să îi mulțumesc pentru lucrurile bune care se întâmplă deja.

Am un carnețel al recunoștinței în care îmi place să notez seara sau dimineața câteva lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Dacă te concentrezi doar pe ce nu ai, ți se va părea ca nu ai niciodată suficient. Atunci când te focusezi pe ceea ce se întâmplă bun și frumos în viața ta, vei atrage în continuare aceleași lucruri.

5. Revizuiește-ti mindsetul!

Suntem energie. Iar energia ne-o putem crea singuri. Dacă rămânem în starea de supărare, energia noastră va fi joasă. Cauta lucruri care te fac fericită! Și nu aștepta să primești flori. Cumpăra le singura! Pentru ca florile îți vor insenina toate zilele mohorâte!

 

Sper să vă ajute și pe voi lucrurile pe care eu le-am pus în aplicare și au funcționat pentru mine. Lăsați-mi un comentariu aici sau pe pagina mea de facebook și nu uitați să beți un pahar cu apă, imediat ce ați terminat de citit acest articol.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.