4 moduri naturale de a ține țânțarii departe de corpul tău.
1. Plante naturale
Repelenții chimici nu sunt singurii agenți de descurajare eficace atunci când vine vorba de țânțari – diferite plante și plante naturale pot servi bine. Îți poți înfrumuseța curtea sau grădina cu câteva plante utile. În acest fel, vă veți proteja pe dvs. și animalele de companie împotriva țânțarilor în același timp.
Deci, care sunt plantele și ierburile care ne pot ajuta să evităm aceste țânțări neplăcute? Există diferite tipuri pe care le puteți alege în funcție de gustul dvs.: cal, busuioc, rozmarin, usturoi, catnip, lavandă, iarbă de citronella sau gălbenele.
2. Spray de lavandă și ulei de corp
Țânțarii urăsc lavanda. Puteți face o pulverizare corporală cu ulei esențial de corp sau doar aplicați-l în picături pe piele. Acest remediu este de asemenea foarte sănătos pentru corpul dvs. și exclude spray-urile și cremele chimice vă pot ajuta pielea să evite iritațiile și alergiile. Și este un mare bonus pentru iubitorii de lavandă!
FOLLOW ME

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji? ⛅️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă: desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?” - exercițiu din cartea Gândește ca un călugăr 🌥 meditează și încearcă să permiți gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște ⛅️ fă exerciții de respirație: inspiră profund 4 secunde, ține 4 secunde, expiră 4 secunde ⛅️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri) Dacă îți place postarea mea, nu uita să îi oferi o ❤️, să o împărtășești cu un prieten pe care crezi că l-ar ajuta 🤗 și să îi dai SAVE pentru a putea reveni mai ușor la ea atunci când dorești.✨ Cu grijă,
Ela
3. Oțet de cidru de mere
Este uimitor cât de util și de multifuncțional poate fi oțetul de cidru de mere. Majoritatea oamenilor au unele acasă, așa că, dacă locul tău este atacat brusc de țânțari, fă-ți propriul spray respingător cu oțet. Puteți adăuga, de asemenea, ceva ulei de citronelă pentru un efect suplimentar. Aplicați acest spray pe locurile în care insectele se adună în mod normal și așteptați rezultatele.
4. Usturoiul
Conform unor studii, consumul de usturoi ajută la menținerea țânțarilor la distanță. Acest remediu este o veste bună pentru iubitorii de usturoi, dar dacă îl urăști cu adevărat, nu este nevoie să îl consumi în cantități enorme. Doar fierbeți-l și pulverizați amestecul în locurile în care se adună țânțarii.