#TIPS&TRICKS

4 moduri naturale de a ține țânțarii departe de corpul tău

Scris de Laura P la 14 aprilie 2020

4 moduri naturale de a ține țânțarii departe de corpul tău.

1. Plante naturale

Publicitate

Repelenții chimici nu sunt singurii agenți de descurajare eficace atunci când vine vorba de țânțari – diferite plante și plante naturale pot servi bine. Îți poți înfrumuseța curtea sau grădina cu câteva plante utile. În acest fel, vă veți proteja pe dvs. și animalele de companie împotriva țânțarilor în același timp.


Deci, care sunt plantele și ierburile care ne pot ajuta să evităm aceste țânțări neplăcute? Există diferite tipuri pe care le puteți alege în funcție de gustul dvs.: cal, busuioc, rozmarin, usturoi, catnip, lavandă, iarbă de citronella sau gălbenele.

2. Spray de lavandă și ulei de corp

Publicitate

Țânțarii urăsc lavanda. Puteți face o pulverizare corporală cu ulei esențial de corp sau doar aplicați-l în picături pe piele. Acest remediu este de asemenea foarte sănătos pentru corpul dvs. și exclude spray-urile și cremele chimice vă pot ajuta pielea să evite iritațiile și alergiile. Și este un mare bonus pentru iubitorii de lavandă!

3. Oțet de cidru de mere

Este uimitor cât de util și de multifuncțional poate fi oțetul de cidru de mere. Majoritatea oamenilor au unele acasă, așa că, dacă locul tău este atacat brusc de țânțari, fă-ți propriul spray respingător cu oțet. Puteți adăuga, de asemenea, ceva ulei de citronelă pentru un efect suplimentar. Aplicați acest spray pe locurile în care insectele se adună în mod normal și așteptați rezultatele.

Publicitate

4. Usturoiul

Conform unor studii, consumul de usturoi ajută la menținerea țânțarilor la distanță. Acest remediu este o veste bună pentru iubitorii de usturoi, dar dacă îl urăști cu adevărat, nu este nevoie să îl consumi în cantități enorme. Doar fierbeți-l și pulverizați amestecul în locurile în care se adună țânțarii.

Publicitate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--