5 lucruri pe care le facem greșit în fiecare zi, fără să ne dăm seama

Micile detalii ne definesc în multe feluri. De exemplu, în unele țări, este obișnuit să mănânci în timp ce te uiți la televizor, în timp ce în alte țări, alimentația necesită o stare totală de conștientizare. Cu greu ne gândim la aceste lucruri pentru că le găsim atât de comune, dar, după cum se dovedește, se presupune că putem face sarcini de zi cu zi greșite.

1. Să bei un pahar cu apă după o masă copioasă

Cu toate că teoria populară conform căreia apa diluează sucurile gastrice este un mit, să bei un pahar de apă s-ar putea să nu fie cea mai bună idee, mai ales după ce ai luat o masă copioasă. Este adevărat că apa te poate ajuta să slăbești, deoarece te face să te simți mai puțin flămând, dar după o masă mare, să bei un pahar de apă poate duce la o senzație de balonare. Să bei apă încet te poate ajuta să eviți balonarea cauzată de înghițirea aerului în timpul mesei.

2. Bem sau nu apă rece cu gheață?

Apa potabilă ar putea fi cel mai natural lucru din lume și, desigur, un pahar rece este atât de răcoritor în timpul verii, încât cât de rău ar putea fi? Dar, potrivit unui studiu, consumul de apă rece a înrăutățit simptomele problemelor digestive, cum ar fi acalazia. Deși apa rece nu te va face să te îmbolnăvești, aceasta îți poate restricționa vasele de sânge.

3. Depozitarea roșiilor în frigider

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Este cea mai frecventă întrebare: ar trebui să țineți roșiile la frigider sau pe blat? Acest lucru depinde de cât de coapte sunt roșiile tale. În mod ideal, ar trebui să le faci pe amândouă. Temperatura sa ideală de depozitare este în jur de 13 grade Celsius. Deși frigiderul va împiedica roșiile coapte să dezvolte mucegai, deoarece majoritatea frigiderelor sunt setate la 2- 3 grade Celsius, roșiile coapte își vor pierde aroma. Din fericire, lăsându-vă roșiile coapte să se odihnească câteva zile pe blat, după ce le-ați refrigerat, le va da aroma înapoi.

4. Spălarea feței cu apă rece sau foarte caldă

Deși poate părea util să vă spălați fața în timp ce faceți duș, dacă faceți duș cu apă caldă, acest lucru ar putea fi contraproductiv. Pe de o parte, ar putea face pielea ta să producă mai mult ulei pentru a compensa și, în cele din urmă, o face să se usuce. Cea mai bună modalitate de a vă spăla fața este cu apă călduță sau chiar rece după ce ai făcut duș, deoarece fața umflată va dispărea.

5. Spălarea vasului de WC cu capacul ridicat

Un lucru atât de simplu precum tragerea apei la toaletă cu capacul ridicat poate avea un impact dramatic asupra sănătății. Deoarece bacteriile pot fi aruncate până la 10 centimetri deasupra toaletei, atunci când tragi apa cu capacul ridicat există riscul ca stropi de apă cu materii fecale să ajungă pe closet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.