5 lucruri pe care le facem greșit în fiecare zi, fără să ne dăm seama


Micile detalii ne definesc în multe feluri. De exemplu, în unele țări, este obișnuit să mănânci în timp ce te uiți la televizor, în timp ce în alte țări, alimentația necesită o stare totală de conștientizare. Cu greu ne gândim la aceste lucruri pentru că le găsim atât de comune, dar, după cum se dovedește, se presupune că putem face sarcini de zi cu zi greșite.

1. Să bei un pahar cu apă după o masă copioasă

Cu toate că teoria populară conform căreia apa diluează sucurile gastrice este un mit, să bei un pahar de apă s-ar putea să nu fie cea mai bună idee, mai ales după ce ai luat o masă copioasă. Este adevărat că apa te poate ajuta să slăbești, deoarece te face să te simți mai puțin flămând, dar după o masă mare, să bei un pahar de apă poate duce la o senzație de balonare. Să bei apă încet te poate ajuta să eviți balonarea cauzată de înghițirea aerului în timpul mesei.

2. Bem sau nu apă rece cu gheață?


Apa potabilă ar putea fi cel mai natural lucru din lume și, desigur, un pahar rece este atât de răcoritor în timpul verii, încât cât de rău ar putea fi? Dar, potrivit unui studiu, consumul de apă rece a înrăutățit simptomele problemelor digestive, cum ar fi acalazia. Deși apa rece nu te va face să te îmbolnăvești, aceasta îți poate restricționa vasele de sânge.

3. Depozitarea roșiilor în frigider

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Este cea mai frecventă întrebare: ar trebui să țineți roșiile la frigider sau pe blat? Acest lucru depinde de cât de coapte sunt roșiile tale. În mod ideal, ar trebui să le faci pe amândouă. Temperatura sa ideală de depozitare este în jur de 13 grade Celsius. Deși frigiderul va împiedica roșiile coapte să dezvolte mucegai, deoarece majoritatea frigiderelor sunt setate la 2- 3 grade Celsius, roșiile coapte își vor pierde aroma. Din fericire, lăsându-vă roșiile coapte să se odihnească câteva zile pe blat, după ce le-ați refrigerat, le va da aroma înapoi.

4. Spălarea feței cu apă rece sau foarte caldă

Deși poate părea util să vă spălați fața în timp ce faceți duș, dacă faceți duș cu apă caldă, acest lucru ar putea fi contraproductiv. Pe de o parte, ar putea face pielea ta să producă mai mult ulei pentru a compensa și, în cele din urmă, o face să se usuce. Cea mai bună modalitate de a vă spăla fața este cu apă călduță sau chiar rece după ce ai făcut duș, deoarece fața umflată va dispărea.

5. Spălarea vasului de WC cu capacul ridicat

Un lucru atât de simplu precum tragerea apei la toaletă cu capacul ridicat poate avea un impact dramatic asupra sănătății. Deoarece bacteriile pot fi aruncate până la 10 centimetri deasupra toaletei, atunci când tragi apa cu capacul ridicat există riscul ca stropi de apă cu materii fecale să ajungă pe closet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.