5 filme fericite pentru tine şi micuţii tăi

5 filme fericite pentru tine şi micuţii tăi

Ne speriem de ceea ce vedem de cele mai multe ori la TV. Ca părinţi, ne preocupă tot ceea ce li se întâmplă copiilor noştri, ne macină ceea ce îi poate afecta sau influenţa. Tentaţiile şi pericolele aparent inofensive sunt la tot pasul. Şi atunci ce ne rămâne de făcut? Eu zic că putem veni cu alternative, cu acele programe şi producţii cu care suntem de acord.

Am făcut o listă a celor mai frumoase şi iubite filme de desene animate care au marcat copilăria generaţiei mele şi care sunt de actualitate şi azi. Sunt filme educative care îi fac pe cei mici mai sensibili, mai buni, mai generoşi, mai atenţi la cei din jurul lor. Sunt filmele pe care eu şi soţul meu le urmărim alături de copii în amiezile de duminică sau în serile în care nu vrem să ieşim din casă.

Pinocchio este un film foarte educativ. Alesia a învăţat că, dacă mai minte, îi va creşte nasul mare şi că cel mai bine este să spună adevărul.

Free Willy – „Eliberați-l pe Willy” este un film care prezintă prietenia dintre un băiețel și o balenă ucigașă. Balena trăieşte separat de restul familiei, iar asta îi provoacă foarte multă suferinţă. Doar un copil face tot ce poate pentru a-i reda balenei libertatea. Aici, lecţia este despre compasiune, milă şi dragoste dezinteresată faţă de animale şi vietăţile necuvântătoare. Să fii om dovedeşti şi prin felul în care te comporţi cu natura, dar şi cu oamenii.

https://www.youtube.com/watch?v=YYyU3USJ-8E

Şi tot despre importanţa protejării naturii şi a vietăţilor este şi filmul Hoot – „Salvați bufnițele”. O poveste despre trei copii care îşi doresc să salveze bufnițele. Viaţa acestora este pusă în pericol de o firmă de construcţii care vrea să ridice o clădire, dar asta înseamnă că bufniţele vor muri. Cum şi ce vor reuşi copiii să facă vă las pe voi să aflaţi urmărind acest film emoţionant.

Beasts of the Southern Wild „Tărâmul visurilor” este filmul pe care eu îl recomand tuturor, nu doar celor mici. Pentru noi, cei mari şi mereu agitaţi, dornici să avem, să facem, să fim, pentru noi, acest film este o lecţie de viaţă. Atunci când avem din plin tot ceea ce ne trebuie şi mai mult de atât, atunci când suntem nemulţumiţi, când vrem mai mult şi mai bun, atunci să ne gândim la cei care nici nu îndrăznesc să viseze la ceea ce noi avem. Filmul este impresionat şi prezintă fetiței, Hush Puppy, care trăiește în niște condiții greu de imaginat pentru noi. Copiii vor învăţa să aprecieze ceea ce primesc şi ceea ce au, iar atunci când pot să ofere şi celor mai nevoiaşi din bucuriile lor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZF7i2n5NXLo

Nu ştiu dacă este cineva care nu a văzut filmele Happy Feet – ”Mumble, cel mai tare dansator” și Happy Feet 2 – ”Mumble dansează din nou”. Două comedii în care muzica îi va înveseli pe cei mici şi pe cei mare, dar care ne dă tuturor o lecţie pe care se pare că nu toţi am învăţat-o: poluarea ne ucide planeta şi pe noi de asemenea, a căror acțiune are loc în inima Antarcticii. Cântecele din filme sunt ușor de reținut, iar acțiunea este una importantă, învățându-i pe micuți despre felul cum poluarea afectează Antarctica.

Acestea sunt cele mai frumoase filme educative pe care eu le recomand. Dacă voi aveţi şi altele, nu ezitaţi să mi le faceţi cunoscute. Intraţi pe pagina mea de Facebook şi împărtăşiţi-mi-le 🙂

 

0 comentarii pe “5 filme fericite pentru tine şi micuţii tăi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.