5 idei de filme pe care să le vedeți cu copiii în vacanță

Una dintre problemele pe care le am acum că am intrat în trimestrul trei e că nu prea mai am somn. Dorm destul de greu și mi se pare că în orice poziție aș sta nu e confortabil și îmi e prea caaaaald. Așa că ora 4 dimineața m-a prins de multe ori cât se poate de trează. Mă trezesc, mă foiesc, stau cu ochii în tavan, apoi în telefon, apoi o iau de la capăt.

Luna trecută am fost în vacanță în Grecia și am avut aceeași problemă. Prima seară am repetat șirul de activități de mai sus, a doua la fel, a treia am zis că nu se mai poate.  Când am luat masa de seară, soțul și nașul meu tot povesteau de Game of Thrones și eu și nașa mea tot îi luam peste picior cu obsesia asta pentru un serial. Și noaptea, când pierdusem orice bătălie cu nervii și oboseala am zis să verific și eu care e faza cu serialul ăsta, poate reușește totuși să mă adoarmă.

M-am dus tip-til la Alesia, am luat tableta și am intrat pe HBO GO. M-am uitat la două episoade și recunosc că m-a prins, dar mi s-a părut mult prea violent. Se prea poate totuși să fie din cauza sensibilității crescute din perioada asta. A doua seară parcă nu mai aveam curaj să mă uit, așa că am intrat la rubrica de animații, am zis că nu au cum să îmi facă rău, și la ce credeți că m-am uitat? La Berzele, normal. Ca să fie în ton cu starea mea :))

La un moment dat, Alesia s-a trezit să bea apă și apoi, nu s-a mai dus la ea în cameră, a venit peste noi. Când a văzut la ce mă uit a început să râdă de mine și apoi să mă certe că mă uit fără ea, dar cum era 3 dimineața, a adormit în 5 minute. Următoarea seara, nici nu s-a mai dus în camera ei, a venit direct la mine să mă întrebe la ce desene ne uităm. Și așa a devenit soluția mea pentru a adormi mai ușor o misiune și mai grea, pentru că nu numai că nu reușeam să adorm din cauza sarcinii, dar o mai aveam și pe Alesia în brațe.

Nu prea aveam cum să mai scap din asta, până la urmă eu începusem totul. Așa că ne-am petrecut restul vacanței urmărind în fiecare seară animații pe HBO GO. Deși nu și-au îndeplinit scopul pentru care începusem să fac asta, măcar m-am amuzat cu Alesia. O să vă las mai jos un top pe care l-a făcut chiar ea după serile noastre de film:

5. Aladin și regele hoților

Știa deja povestea și sunt sigură că a mai și văzut de câteva ori desenele, dar i-a plăcut foarte mult și a doua zi a frecat toate paharele ca să scoată duhul din ele. :))

4. Doamna și Vagabonul

La fel, o poveste clasică, dar care are un farmec aparte. Eu le-am mai văzut și când era Alex mic, și cât a fost Alesia mai mică, dar e o poveste care nu se demodează niciodată.

3. Compania Monștrilor

Dacă o întrebați pe Alesia de unde e, o să vă spună că e din Monstropolis. O poveste foarte simpatică din care copiii învață că monștrii pot fi și prietenoși.

2. Cenușăreasa III: Întoarcerea în timp

Nu știam că există și partea a 3-a, pe care culmea, am văzut-o înainte de a 2-a. Dar Alesia a ales filmele după imagine, nu după titlu. Am urmărit și eu filmul la fel de curioasă ca ea și ne-a plăcut mult. Vă recomand totuși să vedeți și primele două părți înainte de a 3-a.

1. Mica Sirenă

Cred că am văzut Mica Sirenă de atâtea ori încât am învățat toate replicile. Și totuși, ce credeți? Eu am vrut să-l vedem. Îmi place foarte mult muzica din film. Și Alesiei îi place mult Mica Sirenă, așa că i-a dat locul 1 și a doua zi am făcut și noi o sirenă pe plajă.

Cam ăsta e topul pe care l-am făcut noi după această vacanță. Știu că nu par cele mai evidente alegeri, mai ales că acum sunt foarte multe seriale noi pentru copii, dar mie tot astea mai vechi îmi plac mai mult.

Așa cum vă spuneam, noi le-am văzut pe HBO GO, o platforma online de video on demand. Avem abonament de mult timp, pentru că soțul meu îl folosea pentru Game of Thrones.

Dacă aveți chef să vedeți și voi filmele la care ne-am uitat noi, puteți să testați gratuit prima lună de abonament și apoi să închideți abonamentul oricând doriți, deși nu cred că o să vreți să faceți asta. De multe ori aleg să mă uit pe HBO GO și nu la tv, pentru că așa am posibilitatea să mă uit când vreau, la ce vreau fără să stau după 100 de pauze de publicitate. Aici găsesc sute de filme, seriale și desene și îmi e mult mai ușor să aleg ceva.

Și dacă tot vă uitați la filme, ce-ați zice să completați pe desprecopii.com un quiz în urma căruia puteți câștiga premii pentru voi și copii? 5 dintre voi pot câștiga câte un premiu ce constă în: un urs gigantic de pluș + un troler + un powerbank + un voucher free HBO GO! Vă doresc mult succes! Mi-ar plăcea mult ca printre câștigători să se numere și cititorii blogului meu! 🙂

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.