5 ghicitori care îți pun mintea la treabă. Te dai peste cap să le rezolvi?


Dacă simțiți că ești suficient de bun și atent încât să rezolvi puzzle-uri complicate și ghicitori, ai nimerit în locul potrivit. Astfel de jocuri sunt perfecte pentru a-ți pune mintea în funcțiune și a te perfecționa. S-ar putea să ți se pară greu la început, dar nu te lăsa păgubaș!

 

Iată 5 ghicitori care îți vor pune mintea la treabă:

Răspunsurile sunt la finalul articolului, nu trișa!

1. 7 mașini s-au întâlnit într-o intersecție și a fost creat un blocaj de trafic. Dacă o mașina ar fi îndepărtată din imagine, restul ar fi liberi să-și reia drumul drumul. Care e aceea?


1-10-600x302-9485950

2. Un băiat călătorește cu două oi și cu un lup. Atâta timp cât sunt cu toții împreună, lupul e pașinc, dar l-ar ataca cu bucurie dacă  băiatul l-ar lăsa singur cu ele. La un moment dat, ajunge la un râu pe care trebuie să îl traverseze. Găsește o barcă în apropiere, dar poate lua doar unul dintre animalele în barcă cu el. Ce trebuie să facă băiatul ca să nu mânânce lupul oile?

2-10-600x394-3246237

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

 

3. Un bărbat și-a înjunghiat soția și, din moment ce nimeni nu se afla în acel moment în apropiere, a întins corpul femeii pe pămât și a aruncat cuțitul, apoi s-a urcat în mașină și s-a dus la birou. O oră mai târziu, un polițist l-a  sunat și i-a spus că soția lui a fost ucisă. L-au chemat la locul crimei și când a ajuns acolo a fost arestat. Cum și-au dat seama polițiștii că el era de vină?

4. Mariei nu îi place de ginerele ei. Cu toate astea, gătește în fiecare zi și pentru el. Într-o zi a făcut prânzul și au împărțit o bucată de carne pe jumătate. După ce a mâncat carnea, ginerele ei a murit. Cum l-a otrăvit numai pe el?

5. Există doar 3 uși pe care le poți deschide pentru a îți continua destinația. În spatele primei uși stă un uciaș, în spatele celei de-a doua, un leu care nu a mai mâncat de 3 ani, iar în spatele ultimei uși e un incediu uriaș. Pe care o deschizi?

3-10-600x399-1397172

Răspunsuri:

1. Mașina cu numărul 3

2. Prima oară duce lupul și se întoarce singur. Ia o oaie cu el, o trece râul și la întoarcere vine cu lupul. Lasă lupul la mal, ia și a doua oaie și o duce lângă cealaltă, apoi se întoarce și ia lupul.

3. Polițiștii nu i-au spus care a fost locul crimei.

4. A pus otravă pe lama cuțitului, pe partea cu care a tăiat bucata lui.

5. A doua. Un leu care nu a mai mâncat de 3 ani e mort de mult


0 comentarii pe “5 ghicitori care îți pun mintea la treabă. Te dai peste cap să le rezolvi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.