De ce te dă peste cap o migrenă

A început pe neașteptate, când mi-era lumea mai dragă. Vorbesc de migrenă, durerea intensă de cap care efectiv mă paralizează . Ați simțit și voi efectele ei – nu mai sunteți în stare să vă concentrați, abia puteți purta un dialog și căutați cu disperare un medicament care să aline durerea.

headache-1l

Dar de ce ne dă peste cap o migrenă? La debut, neurotransimțătorii ajung la micile vase de sânge și membrane care acoperă creierul, provocând inflamarea lor. În cele mai multe cazuri, vei simți durerea pe o parte a capului, dar se poate extinde și către maxilar și gât.

Nu te speria dacă vei simți nevoia să privești printre gene sau chiar să închizi ochii din cauza luminii ptuernice. Această sensibilitate poate fi indusă de semnalele durerii care întâlnesc sistemul vizual din talamus, zona creierului care transmite semnale între ochi și creier.

În jur de jumătate dintre cei care suferă de migrene spun că se simt amețiți în tot acest timp; de fapt, migrena și partea creierului care are rolul de a controla echilibrul se intersectează.

Ați văzut vreodată scântei sau puncte oarbe când v-a durut cumplit capul? Atunci, migrena a trimis un val electric și chimic spre creier, atingând o zonă care procesează vederea. Cei mai puțini norocoși dintre noi au probleme și cu auzul când au o migrenă. Cercetările arată că aceia care se plâng adesea de migrene sunt, de fapt, mai sensibili la conexiunile din creier care leagă simțurile.

Asta nu e tot 🙁 Migrena nu vine doar cu o durere intensă a capului, amețeală, sensibilitate la lumină și la sunet ci și ochi roșii, umezi sau nas înfundat. Durerea activează sistemul nervos parasimpatic și dă senzația unei răceli iminente.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Așadar, data viitoare când cei din jur vor spune cu lejeritate „e doar o migrenă”, știți ce trebuie să le spuneți 😉

foto: flatpanelshd.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.