Cea mai comună și mare greșeală pe care o face o femeie când se află în cabinetul unui medic este că se simte inhibată și dominată. Există 5 greșeli majore care le poți face atunci când ești la un consult medical, fie că e vorba de tine sau de copilul tău.
1. Te simți inhibată în cabinetul doctorului
Multe femei simt că nu pot scoate niciun cuvânt în cabinetul medicului, nici măcar când simt nevoia să îl contrazică sau când simt că nu au fost înțelese cu adevărat.
Dacă te încadrezi în această categorie, nu te mai lăsa dominată de gânduri și emoții pentru că sănătatea ta are prioritate.
În plus, este perfect normal, iar medicii înțeleg asta, să pui întrebări dacă nu ai înțeles ceva sau să ceri clarificări.
2. Nu îi pui medicului întrebări
Poți compara relația medic- pacientă cu cea părinte- copil. Este o comparație validă, și totuși o situație atât de greșită.
Dacă nu reușești să treci peste teama de a întreba, ia mereu cu tine pe cineva care să pună întrebări.
FOLLOW ME
În plus, nu ezita să ceri detalii mai amănunțite și explicații mai clare. E firesc să o faci din moment ce nu ai studiile doctorului.
3. Cauți prea multe informații legate de sănătate pe Internet
Conform sondajelor, mai mult de jumătate dintre femei caută pe Internet informații legate de o anumită afecțiune sau boală. Mai mult decât o fac bărbații.
Este bine să fii interesată de starea ta de sănătate, și totuși medicii susțin că riști să fii copleșită de ceea ce citești. Astfel, în momentul în care ajungi la control, ai deja în minte o mulțime de posibile boli și te duci la medic cu o mulțime de informații irelevante. Notează-ți cele mai importante aspecte pe care le poți găsi pe Internet și nu aglomera discuția cu medicul cu detalii inutile.
4. Interpretezi singură simptomele pe care le ai
De la cercetările pe Internet, cunoștințe sau pur și simplu păreri nefondate poți ajunge la interpretări greșite ale simptomelor pe care le ai.
Astfel, ajungi în cabinetul medicului cu o mulțime de păreri despre situația ta medicală. Au existat cazuri în care oameni au ajuns la urgențe din cauza unui atac de cord, dar au spus că au o indigestie.
Așa că lasă medicul să își facă treaba și așteaptă ca el să îți pună un diagnostic. Prezintă-i medicului simptomele, pentru ca acesta să le interpreteze în mod corespunzător. Abia apoi poți veni cu mai multe întrebări dacă simți în vreun fel că doctorul ți-a pus un diagnostic greșit.
5. Greșeala care poate sta la baza celorlalte este că nu ai încredere în intuiția ta
Dacă simți că medicul ți-a pus un diagnostic greșit, nu ezita să pui mai multe întrebări, să ceri explicații sau chiar să mergi la un alt doctor. Intuiția ta îți poate salva viața ție sau copilului dacă știi când să te folosești de ea.
Așa că uneori e bine și să te duci dincolo de rațiune și să îți urmezi instinctul.