5 imagini care demonstrează ce GREȘELI face un PĂRINTE atunci când țipă la COPIL

Fiecare familie are obiceiurile sale. Când părinții sunt prea blânzi, copiii pot ajunge să fie prea răsfățați, dar și atitudinea prea strictă poate avea consecințe foarte neplăcute.

Iată câteva motive pentru care e periculos să țipi la copii:

1. Adulții care țipă îi sperie pe copii

Fiecare părinte vrea să fie prietenul copilului său și să fie primul care află despre ce se întâmplă în viața acestuia, dar cum ai putea să fii prieten cu cineva de care ți-e frică? În cel mai bun caz, frica dispare odată cu vârsta, dar asta nu se întâmplă în toate cazurile. Cum poți schimba asta? Amintește-ți că și copilul are dreptul să aibă un punct de vedere, acordă-i mereu o șansă să vorbească și încearcă să pari un sfătuitor.

2. Cearta subminează încrederea din relații

FOLLOW ME

Oamenii de știință spun că țipetele îi afectează pe copii, la fel ca și pedepsele fizice. Astfel, copiii certați se retrag în ei înșiși și e imposibil să construiești o relație bazată pe încredere. Cum poți schimba asta? Tratează-l pe copil ca pe un egal, reacționează la micile farse cu umor și arată-te interest de lucrurile pe care le iubește.

3. Copiii suferă din cauza greutății în exces

Și copiii sunt stresați din cauza problemelor moderne ale societății. Studiile au arătat că problemele cu stresul și frustrarea pot duce la probleme hormonale, activitate cardiovasculare scăzută și procese inflamatorii. Cum poți schimba asta? Controlează-ți emoțiile și acțiunile. Nu-ți aduce problemele personale în relația cu copilul. Laudă-l adesea și spune-i că îl iubești.

4. Copilul își va forma o personalitate urâtă

Dacă ridici mereu vocea la copil, în timp el va ajunge să facă același lucru – va începe și el să fie histeric. Furia copilului va crește odată cu restricțiile și abuzul primit. Acest lucru se agravează pe măsură ce înaintează în vârstă. În plus, e foarte probabil ca acești copii să facă depresie în timpul adolescenței. Cum poți schimba asta? Amintește-ți că tu ești principalul exemplu al copilului tău, fii ferm/ă și consecvent/ă, dar corect/ă și acordă-i mai multă atenție.

5. În viitor, copilul va suferi de dureri de cap

Adulții care sunt umiliți și abuzați în copilărie suferă adesea de dureri de cap cronice. Complexele și temerile copiilor pot cauza și anxietate sau gânduri de suicide. Pentru a trece peste experiențele stresante, adulții au nevpie de mult timp și poate și de ajutor de specialitate de la psihologi. Cum să schimbi asta? Atunci când ei își exprimă nemulțumirile (sau tu), fii calm/ă și rezonabil/ă. Fii dispus/ă să recunoști atunci când greșești și învață să-ți asculți copilul.

Dincolo de lucrurile menționate anterior, principalul motiv pentru care nu ar trebui niciodată să țipi la copilul tău e faptul că îți dorești, probabil, să crească sănătos și fericit. Acest lucru poate fi realizat numai dacă atitudinea ta față de el este caracterizată de răbdare și dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.