5 limbi străine la mare căutare pe care le poate învăța copilul tău

Învățarea unei limbi străine reprezintă una din activitățile pe care ar fi bine să îi încurajăm pe copii încă de mici să o facă. 

Pe lângă extinderea orizonturilor culturale, capacitatea de a vorbi mai multe limbi îi ajută să își antreneze memoria, să fie mai comunicativi și mai deschiși, venind totodată și cu multe avantaje profesionale în viitoarea lor viață de adult.

Iată care sunt cele mai populare 5 limbi străine pe care copiii ar putea să le învețe:

  1. Engleza – este una dintre cele mai importante limbi străine, ce se vorbește peste tot la nivel internațional. Din ce în ce mai mulți oameni o vorbesc și e văzută mai mult ca fiind o necesitate, pentru că este utilă oriunde, așadar e important să îi ajutăm pe copii să o învețe încă de mici. Totuși, pentru că este foarte populară (singura limbă mai vorbită decât engleza este chineza cu aproximativ 1 miliard de vorbitori nativ), este foarte comună.
  2. Spaniola – este a doua cea mai vorbită limbă din lume, fiind oficială în peste 20 de țări. Cel mai mare avantaj al acestei limbi este că fiind de origine latină, are multe similitudini cu limba română și este mai ușor de învățat.
  3. Franceza – este o limbă romantică și elegantă, fiind, totodată, limba oficială a organizațiilor internaționale precum ONU și UNESCO. Este o limbă puțin mai dificilă, dar cu o muzicalitate aparte care îi atrage pe copii. 
  4. Germana –  învățarea limbii germane oferă multe avantaje pe plan profesional, pentru că Germania are una dintre cele mai puternice economii ale lumii. Poate reprezenta o investiție valoroasă pentru cei care își doresc să-și extindă orizonturile personale și profesionale, în orice colț de lume te-ai afla.
  5. Japoneza – din ce în ce mai mulți oameni încep să învețe această limbă, datorită culturii lor fascinante și a oportunităților care vin odată cu aceasta. Deși poate părea ceva mai dificilă, studierea sa este cu siguranță o alegere bună pentru oricine. 

Și Alesia a început recent să studieze japoneza. Mie mi se pare aproape imposibil să înțeleg ceva, dar pentru ea, totul pare ușor, pentru că face din procesul de învățare un hobby.

Cum poți învăța mai ușor o limbă străină

1. Folosiți-vă de desenele animate, filmele și muzica în limba pe care cel mic o studiază pentru a îl ajuta să o înțeleagă mai bine și să memoreze diferite cuvinte și expresii.

2. Utilizați diferite aplicații și jocuri pentru a face procesul de învățare mai ușor și distractiv.

Noi am descoperit recent Mondly Kids, o aplicație interactivă și extrem de distractivă pentru copii, care facilitează procesul de învățare a unei limbi străine. Prin intermediul ei puteți studia una din cele 41 de limbi disponibile direct de pe telefon sau tabletă, de oriunde ai fi, într-un mod captivant și jucăuș pentru cei mici. 

Cel mai mare avantaj al acestei aplicații mi se pare faptul că traduce direct din română, așa că pentru copii e mult mai ușor de înțeles.

Alesia o folosește pentru a învăța japoneză și  a ajutat-o semnificativ în procesul ei de învățare.

Aplicația poate fi descărcată de pe mondly.com/kids, dar și de pe App Store sau Google Store

3. Dacă există posibilitatea, încurajați copilul să comunice și să interacționeze cu un nativ dintr-o țară unde se vorbește limba respectivă.

Am citit recent un studiu care spunea: Cu cât vorbim mai multe limbi străine, cu atât ni se dezvoltă mai mult zona creierului responsabilă cu limbajul și comunicare. Așadar, aprofundarea unei limbi străine nu are doar beneficii directe, ci și indirecte.

Este adevărat că e mult mai ușor pentru copii să învețe o limbă străină, pentru că au o putere mai mare de concentrare și receptare a informațiilor noi, dar și pentru noi, adulții,  poate fi un exercițiu extraordinar. 

Spor la învățat!

Un comentariu pe “5 limbi străine la mare căutare pe care le poate învăța copilul tău

  1. Asaftei Simona says:

    Engleza învață și fetele mele la școală ,cea mare are și franceza ,mie mi-a plăcut mult franceza când eram la școală ,în schimb engleza pe vremea mea nu se făcea .Mulțumim pentru articol,draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.