Cât de gros îmbrăcăm bebelușul iarna

De foarte multe ori văd pe stradă copii atât de înfofoliți că abia li se mai văd ochișorii sau abia se mișcă, atunci când e vorba deja de copiii mai măricei. Observ că multe mămici consideră că mai mult e mai bine, când, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa.

O să vă povestesc și cum procedez eu, însă înainte de asta am vrut să vă împărtășesc și părerea specialistului. Am stat de vorbă cu Doamna Dr Pediatru Irina Antonescu și am încercat să demontez câteva dintre cele mai comune greșeli pe care le fac părinții de bebeluș, în perioada rece: îmbrăcatul excesiv și așezarea fularului pe gură.

Cum îmbrăcăm bebelușii?

Nu îi îmbrăcăm foarte gros. Cu cât un copil este îmbrăcat mai mult, cu atât va transpira și va răci. Iar în casă nu facem foarte cald, 20-21 de grade sunt suficiente. Asta e valabil și când răcim. Cu cât facem temperatura mai puternică, cu atât vom usca mucozitățile și infecția respiratorie va evolua. Deci nu punem două căciuli, un fular la gură, o vestuță în casă.

Și afară?

Nici afară nu ne îmbrăcăm excesiv de gros, pentru că un copil preșcolar (copii de vârsta mai mică) este un copil care aleargă și se joacă, iar în momentul în care alergi, produci căldură. Când e vorba de bebeluș, dacă îl ținem în cărucior îl îmbrăcăm cu o idee mai gros decât pe noi, pentru că în cărucior ei nu se mișcă și nu produc atâta căldură ca mama care împinge căruțul.

FOLLOW ME

La năsuc și guriță punem un fular?

Este exclus. În momentul în care pun fularul la gură și respir, aerul pe care l-am respirat este cald și umed. Vine în contact cu fularul rece și va fi la gura bebelușului un fular înghețat. Deci nu pun fularul peste gură sau peste nas.

Am un articol pe aceeași temă legat și de copiii mai mari-cum îi îmbraci pe copii iarna, așa că răspectam deja regulile de care mi-a vorbit doamna Doctor. Deocamdată, Nicholas nu prea iese din casă, însă atunci când a fost cazul, l-am îmbrăcat cu un costumaș mai gros, de exterior și i-am pus căciuliță. În casă îl țin doar în costumașe, fără body, la o temperatură de 21-22 de grade maxim.

Voi cum îi îmbrăcați pe bebeluși?

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cât de gros îmbrăcăm bebelușul iarna

 1. Mirabela Matei says:

  Da si eu vad zilnic asa ceva si vara cand este foarte cald.
  Recunosc ca la primul am exagerat si eu putin dar citind si documenandu-ma am inteles ca nu trebuie exagerat.

 2. Elena Ramona Sovoiu says:

  Noi luam o bluza peste si geaca, pantalonasi groși sau normali, dar cu strampi pe dedesubt depinde si de vremea de afara cum este atunci cand il scot

 3. Ica Trandafir says:

  De cand am venit de la maternitate cu el il scoteam zilnic la are(in octombrie am nascut).Nu i-am pus niciodata fularul la gura sau la nas desi vedeam alte mamici ca invaluiau copii pana la ochi.Nu conteaza care haine pui pe copil conteaza CE fel de haine.

 4. Hortensia Stefan says:

  Cat despre bebelus, tocmai ce pregateam recuzita pt spital si iesit din spital. I-am pregatit 5costumase(cu totul)+ un costumas grosut(gen sac de dormit).

 5. Elena Ramona Sovoiu says:

  Daca as putea si cred ca tu Ela ai putea sa vorbești despre lucrurile acestea la emisiune, poate asa are un impact mai mare si o sa inteleaga mai multe persoane asta

 6. Ramona says:

  As mai adauga ceva. Eu stiu de la pediatra ca bebelusul nu se scoate afara pe vant si pe ceata. Atunci cand este ceata este aerul mult mai umed, iar bacteriile si virusurile se raspandesc mai repede in mediu umed. Am inteles rationamentul abia dupa ce m-am pricopsit cu o viroza urata dupa ce am iesit cu bebelusa la plimbare pe ceata.

 7. Hortensia Stefan says:

  Multumim pentru informatii. Cine este deschis la a primi informatii va lua in considerare ceea ce spun medicii, cine nu, va face ceea ce stie.

 8. Elena Ramona Sovoiu says:

  Chiar si strabunica a vazut si era mirata, cumauzi sa numai puneti fular la copiii ce ne invata aici, auzisi Laur o aud pe strabunica cva invata la tv toate alea😂

 9. Asaftei Simona says:

  Un articol foarte util ! Mulțumim pentru informații .Nici eu nu prea sunt cu îmbrăcatul exagerat de gros ,un pic mai subțirel ptr.că ei aleargă și se încălzește .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.