5 lucruri NEAȘTEPTATE pe care le știe FACEBOOK despre tine

Fcebook este un serviciu la care toți oamenii au acces gratuit, însă utilizatorii plătesc un preț scump în momentul în care decid să se înscrie. Atunci când îți faci cont de facebook ești de acord ca site-ul să-ți urmărească activitatea și să-ți folosească datele în scop publicitar.

Dacă vrei mai multă intimitate, nu face publice prea multe date personale, nu posta poze ale copiilor cât sunt prea mici pentru a-și da acordul, deloghează-te când nu ai nevoie de Facebook și nu instala aplicația sau Messenger-ul pe telefon.

Facebook știe mai multe lucruri despre utilizatori lor decât avem noi impresia. Facebook știe analizează tot ce postează utilizatorul, etichetele pe care le pune în poze, schimbarea statusului relaţiei, postările despre personalităţile politice, precum şi multe altele. În timp ce cauți în browser magazine cu haine preferate, închiriezi maşini sau faci rezervări pentru saloanele de înfrumuseţare, la orice pagină care are un buton conectat către Facebook, acesta colectează informaţii despre utilizator. Facebook deţine alte site-uri care îl ajută să îndeplinească această sarcină, precum WhatsApp şi Instagram.

Firma de social media cumpără informaţii despre utilizatorii săi de la cei ce plătesc spaţiul pentru reclame, astfel compania va şti ce maşini sau haine preferă utilizatorul.

Printre datele esenţiale despre utilizator, precum vârsta, sexul şi locaţia, acesta deţine informaţii mult mai complexe. Din pacate, nu poți schimba aceste lucruri, însă poți controla reclamele care îți apar pe profil.

Publicitatea este afișata pe Facebook în funcție de două criterii:

FOLLOW ME

1. Datele tale (nume, varsta, sex, stare civila, unde locuiesti, unde lucrezi, scoala absolvita etc.)
2. Activitatea ta de pe Facebook (la ce dai like, share etc.), precum si cea de pe alte site-uri.

Facebook-ul cunoaște foarte multe lucruri legate de utilizatorii săi. De exemplu:

1. Acțiunile tale

Toate datele sunt păstrate pentru totdeauna – postări, mesaje, tot ce ai scris. De asemenea, se știe de pe ce computer intri, cu cine te împrietenești sau pe cine ștergi din lista de prieteni.

2. Datele șterse de tine

Nicio informație nu se pierde, nici postările, nici comentariile.

3. Ceea ce nu postezi

Facebook-ul memorează chiar și mesajele pe care nu le mai postezi sau trimiți.

4. Site-urile accesate de pe Facebook

Facebook-ul știe ce site-uri vizitezi prin intermediul său chiar dacă te deloghezi.

5. Înfățișarea ta

Facebook-ul păstrează toate comentariile prietenilor la pozele pe care le postezi, pentru a te găsi mai apoi în altele noi.

2 comentarii pe “5 lucruri NEAȘTEPTATE pe care le știe FACEBOOK despre tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.