5 lucruri pe care le faci greșit de zeci de ani

În epoca internetului de mare viteză, în care informația ne trece pe la urechi fără să o aprofundăm, am învățat să ne oprim asupra lucrurilor care au un anumit grad de “spectaculos”. E unul dintre motivele pentru care mi-am propus atunci când am schimbat fața blogului meu să tratez, aproape obsesiv, problemele simple, cotidiene.

Primim informația, o filtrăm, și apoi ne speriem de bolile care sunt „la frontiera României”, deși NU proximitatea ar trebui să fie primul factor de îngrijorare. Nu mai punem la socoteală că imaginara boală a izbucnit oricum la mai mult de 2 mii de kilometri de noi. Dar pare că nu mai contează.

La fel și cum modul în care ne îngrijim. Aparatură de ultimă generație, recipienți, tigăi și oale care mai că ne vorbesc. Nu e nicio problemă dacă ajungeți la ele, sau dacă vă folosesc, dar v-ați întrebat câte dintre lucrurile obișnuite, pe care le faceți zilnic sau de mai multe ori pe zi, le faceți greșit de zeci și zeci de ani?

V-ați gândit însă că sunt tot atâtea lucruri pe care le faceți greșit zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi și pe care le transmiteți și copiilor? Obiceiuri pe care nu le mai reconsiderați, că doar aveți 30….40….sau 50 de ani de experiență?

1.Cu cât mai mult gel de duș, cu atât mai bine, să ne spălăm copiii bine, NU?

 

Greșit. Abuzul de săpun sau orice alt produs din aceeași familie usucă pielea și sparge stratul natural de protecție al pielii, lăsând-o și mai sensibilă la nedorite influențe exterioare.

2.Tot despre abuz e vorba și în cazul folosirii pastei de dinți

Majoritatea obișnuiesc să umple periuța de dinți cu un strat serios de pastă. Copiii sunt sfătuiți să fie generoși ca să aibă acea dantură perfectă… Gura li se umple de spumă și rămân doar cu aparența unei proaspete respirații. Nici tehnica nu mai contează atunci când de fapt, au rămas fără pastă de dinți.

3.Punem bananele în frigider ca să nu se strice

În sfârșit am găsit copiilor bananele perfecte. Am luat un snop serios, arată bine și vrem ca fructele să țină cât mai mult, mai ales vara. De aceea, în mod greșit, le punem în frigider. Trebuie să știți că ele vor rămâne mai mult timp proaspete și se vor coace încet și sigur dacă le acoperiți cozile într-o folie alimentară de plastic și le păstrați la un loc întunecos.

4. Și acum câteva trucuri alimentare pentru rețeta preferată a copiilor

Nu mai puneți ciupercile la înmuiat sau sub jet continuu de apă ca să le spălați de pământ. Marii bucătari spun că în acel moment ați pierdut jumătate din aromă. Cel mai nimerit ar fi ca după ce le-ați dat în prima apă, să le ștergeți cu un șervețel dacă nu vi se par suficient de curate.

5. Și acum pentru o neplăcere de vacanță sau pentru diminețile în care sunteți grăbiți și copilul trebuie să își mănânce untul

L-ați scos din frigider, e imposibil să îl întindeți cum trebuie. Vă chinuiți să îl puneți lângă o sursă de căldură. Parcă vă vine să renunțați la unt. Dar de ce un luați bucata aceea solidă de unt și nu o dați prin răzătoare, deasupra unei felii generoase de pâine toast?

Câte din aceste 5 obiceiuri greșite v-au însoțit în ultimii 10 ani?


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.