Ce va citi fiul meu peste ani și ani despre nașterea lui

Bine ai venit pe lume, iubire. Nici nu știi câtă dragoste am strâns în ultimele 9 luni, care abia așteapta să fie împărtășită și cu tine. Am atâtea lucruri să aștern în cele mai frumoase urechiușe pe care le-am văzut vreodată, încât abia așteptam să vii. Vreau să te asigur că voi fi mereu recunoscătoare pentru clipele noastre, doar ale noastre, dar era timpul ca lumea din jurul nostru să se bucure de miracolul pe care îl reprezinți. Ai un tată și doi frați extraordinari care au ales de mult să te iubească, fără să îi intereseze dacă vei fi băiat sau fată, sau ce nume vei purta. Ai mătuși, unchi, bunici și prieteni gata să aibă grijă de tine, încât nici nu îți va mai fi așa dor de pântecele mamei.

Marți la ora 13 eram la serviciu și mi-ai dat primul semn că vrei să ne cunoaștem mai bine. Am plecat la spital și pentru că doctorul îmi povestise cu doar câteva ore înainte că ești pregătit să ne privim în ochi. Mi-a mărturisit că ești încăpățânat, că nu mai iei în greutate de o săptămână și că ar fi bine să mă întorc în spital. Zis și făcut. Am ajuns la spital, m-am așezat comod, am avut 3-4 serii de contracții care la 12 noaptea s-au oprit. A fost probabil ultima noapte în care ai decis să dormi liniștit. Am așteptat doctorul dimineață doar ca să îi spun că s-a înșelat, și că ai vrut doar să ne păcălești.

Dar ea, mai încăpățânată și mai sigură pe ce știe ca amândoi, mi-a promis că ne face cunoștință în scurt timp. Așa că am mers în rezervă la ora 12 liniștită, am făcut duș și mai liniștită, și mă gândeam la tine și la noi 5. Am coborât în sala de nașteri la 12.30. Toate zgomotele pe care le-ai auzit până la ora 4 să știi că au fost râsete. Bucăți de bucurie pură, de veselie și emoție. Exact așa cum trebuie întâmpinat un miracol. Chicotele pe care le-ai auzit erau ale lui tati, ale mătușei Ana, ale asistentei de la neonato – Adriana Florică, o bună prietenă de-a noastră, ale moașei – Claudia Deculescu, ale doamnei doctor Doina Mihăilescu  ale dnei Dr Primar Neonatolog Alina Ilici și ale dnei dr. anestezist Daniela Bandrabur. Am vrut să te asigurăm că vii într-o lume bună și veselă. Nu pentru că așa e ea la prima vedere, ci pentru că oamenii o fac să fie exact după chipul și asemănarea lor.

Când au început contracțiile dinainte să vii pe lume mi s-a montat cateterul de anestezie și nu am simțit nimic până la final. Asta nu era nevoie să o știi tu, dar e o informație care va ajuta multe mame care nu știu ce să facă în acele clipe de durere. Mergeți pe mâna progresului, dragile mele, lăsați medicina să vă ajute!

Cred că am fost cea mai veselă din cameră. Toți începeau să se întrebe dacă nu cumva mi-au injectat altceva. Să îți spun un secret. Eram cea mai emoționată dintre toți, dar mi-am propus să fiu optimistă, calmă și să îți transmit același lucru. Și ne-a reușit.

La 16:03 ne-am privit în ochi. A fost un moment de o intensitate pe care doar cei care au ajuns la capătul destinației după o mare aventură o înțeleg. O să înțelegi în timp că oamenii își fac idei, au impresia că își doresc lucruri și cred că pot influența destinul. Uneori își fac iluzii doar ca să fie dezamăgiți, nu te chinui să îi înțelegi. Doar să îi asculți. Dacă tot e momentul mărturisirilor, să știi că eu îmi spuneam în secret că poate vei fi fată. Când te-am luat însă în brațe am înțeles însă că nu așteptam fată, băiat, blond, brunet. Te așteptam exact pe tine. Ai fost lucrul care mi-a lipsit din brațe de când i-am avut pe frații tăi. Vei înțelege imediat de ce îi iubesc și pe ei la fel de mult ca pe tine.

FOLLOW ME

Am stat doar 2 ore în sala de nașteri, apoi am fost mutată în rezervă. Ne-au despărțit doar ca să te spele. M-au întrebat dacă să te ia de lângă mine. Recunosc că mi-am permis un ultimul moment de egoism, am acceptat. Am vrut să prind o noapte de putere care să mă țină o viață și ceva. Exact cât am de gând să petrecem împreună. E ceea ce le recomand tuturor mămicilor, pentru că nu or să mai aibă niciun moment de liniște, cu asistente și doctori roind o noapte pe lângă pruncul lor, să îi păzească fiecare sughiț. E o perioadă lungă se nopți albe pentru multe dintre mămici. Nu e nimic, pentru că am multe lucruri să îți spun și ziua nu o să îmi ajungă. Doar că eu nu am dormit foarte bine, la 3 dimineața eram cu ochii pe tavan, așteptând să se facă dimineața și să îmi alini dorul.

Azi e joi, am petrecut împreună toată ziua. Abia aștept să ajungem acasă și să începem să ne construim amintiri lângă toți oamenii care au venit la tine zilele astea. Ai văzut cum se uita tati la tine? De acolo o să ne luăm energie amândoi când nu o să mai putem. Mai am multe trucuri să te învăț. Ai văzut cât de fericiți erau frații tăi să te aibă aproape? Abia așteaptă să împartă din înțelepciunea și nebunia lor frumoasă. Am și filmat primele noastre momente împreună. O să vi le pun când o să vă pară că e ceva mai frumos pe lume ca prietenia voastră și familia noastră.

Cu draga, mama

 

Dragile mele,

A fost a treia naștere naturală pe care am avut-o. Au fost trei momente emoționante, pe care am încercat să le domin, nu se le las pe ele să mă conducă. Contează cu cine ești în sala de naștere, dacă familia îți este aproape în orele dinaintea nașterii. De data aceasta, soțul meu a intrat cu mine în sala de nașteri și a fost foarte fericit și emoțonat. Am simțit că l-a împlinit foarte tare prezența lui în sala de nașteri. Așa că dacă și partenerii voștri își doresc să vă fie aproape, discutați deschis despre asta și luați acest lucru în calcul.  E foarte importat să ai medici în care să ai încredere, dar nimic nu e mai determinat ca psihicul. Nu te lăsa influențată de nimeni. Lasă-te pe mâna profesioniștilor și a instinctului tău. Nu mergi să naști, ci să aduci pe lume un miracol. Ce demonstrație mai mare în forțele tale ai nevoie?

Și cum atunci când ridici un premiu ai un moment al mulțumirilor, simt că trebuie să mulțumesc și eu oamenilor care au fost alături de mine.

Doamna Dr Doina Mihăilescu, îngerul care timp de 9 luni a avut grijă de îngerul meu

d9b3233-600x400-1957689

 

 

Adriana Florică – Asistent Șef Neonatologie

Dr Primar Neonatolog Alina Ilici

Dr. anestezist Daniela Bandrabur

Ele au fost alături de mine și când am născut-o pe Alesia.

Moașa Claudia Deculescu

Între noi a fost o chimie foarte puternică de la început și mă bucur mult că mi-a fost alături. A contat foarte mult tot ce a făcut pentru mine.

Sper că nu am omis pe nimeni. Tot personalul de la Regina Maria a fost alături de mine și m-au făcut să mă simt bine în tot timpul petrecut în spital.


În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

0 comentarii pe “Ce va citi fiul meu peste ani și ani despre nașterea lui

 1. Viorica dinca says:

  Ce curaj ai avut….. Eu am facut cezariana la amandoi copiii. La primul mi-au zis ca e mai usor asa si fetita mica a avut probleme si nu puteam natural….

 2. Dana Tudorica says:

  Felicitari!Se vede diferenta de la privat.Din pacate mamicile mai fara bani nu au aces la conditii bune.. Nu zic cu rautate sau ceva.te admir :*

 3. Mirabela Matei says:

  Cât de emoționant draga mea! Ma bucur tare pentru tine si frumoasa ta familie! Chiar sunt întru totul de acord cu tine! Multumim frumos pentru a ta poveste care o împărtășești cu noi toți! Doamne ajuta cu multă sănătate care este cea mai bună dintre toate!😘🤗

 4. Stefan Vasilica says:

  Felicitări,sa aveti parte numai de bucurii,întreaga familie!
  Si eu sunt mămică de 2 fete si urmeaza băiețelul care se va naște în decembrie,abia astept sa traiesc aceste clipe minunate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.