5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui NICIODATĂ pe față

Pielea feței este mai subțire decât pielea de pe restul corpului, de aceea  trebuie să fie îngrijită cu mai multă grijă și trebuie să fim foarte atenți la ceea ce aplicăm pe ea. Unele părți ale feței, mai ales ochii si buzele sunt mai fragile decât altele așa că este necesar să le acordam mai multă atenție și să folosim produse speciale.

De multe ori folosim diferite produse fără să ne gândim prea mult și le aplicăm pe fața noastră fără să știm ce efect pot avea acestea asupra pielii noastre, în special când vine vorba de produse de înfrumusețare. Adevărul este că trebuie să avem mai multă grijă cu ce punem pe fața noastră, deorece unele lucuri care au efect pentru alții s-ar putea să nu aibă efect și asupra noastra, ba chiar ne pot dăuna în timp.

5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe fața ta

1. Alcool
Cu toții știm că alcoolul est cel mai bun dezinfectant antibacterian și că, în afară de utilizarea acestuia pentru a evita posibilele infecții, îl folosim și pentru a dezinfecta casa. Când folosim produse pe bază de alcool, simțim o furnicătură, ceea ce înseamnă că funcționează. Cu toate aceste, el nu este recomandat pentru a-l utiliza pe piele. 
Deci, atunci când îți cumperi un demachiant, asigură-te că nu conține alcool izopropilic.

2. Zahăr
Toți știm că zahărul în cantități prea mari nu este bun nici pentru sănătate, nici pentru piele. Cu toate astea, multe măști pentru exfoliere conțin zahăr, însă nu este indicat să le folosim pe zona feței. Textura boabelor de zahăr este prea dură pentru epiderma fragilă a feței, iar marginile lor ascuțite pot deteriora pielea.

3. Vaselina
Sunt sigură ca deja știai că vaselina este folosită pentru pielea uscată și fragilă și calmarea tăieturilor sau a altor răni. Cu toate astea, nu este o soluție pe termen lung sau suficent de puternică pentru a înlocui crema hidratantă. Desigur, pielea e mai moale după ce aplici vaselină, dar în timp, duce la deshidratare. Cu alte cuvinte, nu hidratează; păstrează ceea ce este deja în pielea ta, inclusiv lucruri rele.

4. Apa fierbinte
Apa caldă se simte grozav, mai ales pe perioada iernii, dar, în timp, distruge umezeala naturala din piele. Apă caldă înmoaie uleiurile naturale ale epidermei și duce la dezechilibru.  Dacă ai tenul gras sau erupții, nu este o idee bună să folosești apă caldă. 

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

5. Lămâia
Acest fruct are un pH de 2, ceea ce înseamnă că este foarte acidă. Foarte mulți oameni o utilizează în tratamentele pentru pielea și pe păr, tinde să  usuce pielea  și părul. Așa cum zeama de lămâie distruge smalțul dinților, aplicarea ei direct pe piele va genera iritație. Dacă vrei să aplici lămâie pe piele, ar trebui să fii  foarte atentă.

Există mult mai multe produse pe care nu ar trebui să le utilizezi pe față, inclusiv: bicarbonat de sodiu, pasta de dinți, peroxid de hidrogen, fixativ și loțiune de corp. Aceste produse sunt prea puternice pentru pielea de pe această parte a corpului și nu o protejează.

0 comentarii pe “5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui NICIODATĂ pe față

 1. Avramescu Cristina says:

  Multumesc mult ca m-ai acceptat in cercul tau de prieteni ! Sunt onorata si voi urmari in continuare postarile de pe pagina ta, toate postarile mi se par interesante si am incercat sa tin cont de cateva sfaturi. Mi-au fost utile. Multumesc inca o data !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.