5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui NICIODATĂ pe față


Pielea feței este mai subțire decât pielea de pe restul corpului, de aceea  trebuie să fie îngrijită cu mai multă grijă și trebuie să fim foarte atenți la ceea ce aplicăm pe ea. Unele părți ale feței, mai ales ochii si buzele sunt mai fragile decât altele așa că este necesar să le acordam mai multă atenție și să folosim produse speciale.

De multe ori folosim diferite produse fără să ne gândim prea mult și le aplicăm pe fața noastră fără să știm ce efect pot avea acestea asupra pielii noastre, în special când vine vorba de produse de înfrumusețare. Adevărul este că trebuie să avem mai multă grijă cu ce punem pe fața noastră, deorece unele lucuri care au efect pentru alții s-ar putea să nu aibă efect și asupra noastra, ba chiar ne pot dăuna în timp.

5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe fața ta

1. Alcool
Cu toții știm că alcoolul est cel mai bun dezinfectant antibacterian și că, în afară de utilizarea acestuia pentru a evita posibilele infecții, îl folosim și pentru a dezinfecta casa. Când folosim produse pe bază de alcool, simțim o furnicătură, ceea ce înseamnă că funcționează. Cu toate aceste, el nu este recomandat pentru a-l utiliza pe piele. 
Deci, atunci când îți cumperi un demachiant, asigură-te că nu conține alcool izopropilic.

2. Zahăr
Toți știm că zahărul în cantități prea mari nu este bun nici pentru sănătate, nici pentru piele. Cu toate astea, multe măști pentru exfoliere conțin zahăr, însă nu este indicat să le folosim pe zona feței. Textura boabelor de zahăr este prea dură pentru epiderma fragilă a feței, iar marginile lor ascuțite pot deteriora pielea.


3. Vaselina
Sunt sigură ca deja știai că vaselina este folosită pentru pielea uscată și fragilă și calmarea tăieturilor sau a altor răni. Cu toate astea, nu este o soluție pe termen lung sau suficent de puternică pentru a înlocui crema hidratantă. Desigur, pielea e mai moale după ce aplici vaselină, dar în timp, duce la deshidratare. Cu alte cuvinte, nu hidratează; păstrează ceea ce este deja în pielea ta, inclusiv lucruri rele.

4. Apa fierbinte
Apa caldă se simte grozav, mai ales pe perioada iernii, dar, în timp, distruge umezeala naturala din piele. Apă caldă înmoaie uleiurile naturale ale epidermei și duce la dezechilibru.  Dacă ai tenul gras sau erupții, nu este o idee bună să folosești apă caldă. 

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

5. Lămâia
Acest fruct are un pH de 2, ceea ce înseamnă că este foarte acidă. Foarte mulți oameni o utilizează în tratamentele pentru pielea și pe păr, tinde să  usuce pielea  și părul. Așa cum zeama de lămâie distruge smalțul dinților, aplicarea ei direct pe piele va genera iritație. Dacă vrei să aplici lămâie pe piele, ar trebui să fii  foarte atentă.

Există mult mai multe produse pe care nu ar trebui să le utilizezi pe față, inclusiv: bicarbonat de sodiu, pasta de dinți, peroxid de hidrogen, fixativ și loțiune de corp. Aceste produse sunt prea puternice pentru pielea de pe această parte a corpului și nu o protejează.


0 comentarii pe “5 lucruri pe care nu ar trebui să le pui NICIODATĂ pe față

  1. Avramescu Cristina says:

    Multumesc mult ca m-ai acceptat in cercul tau de prieteni ! Sunt onorata si voi urmari in continuare postarile de pe pagina ta, toate postarile mi se par interesante si am incercat sa tin cont de cateva sfaturi. Mi-au fost utile. Multumesc inca o data !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.