După mica pauză pe care am luat-o de pe blog cât am fost în vacanță, iată că am revenit cu un subiect la care m-am concentrat în această perioadă.
Am observat că în vacanță se întâmplă să ne răsfățăm mai mult pe toate planurile și să ne dăm voie să facem lucrui pe care nu le-am face în general. Cel mai ușor e să ne dăm seama de acest lucru când vine vorba de obiceiurile alimentare. Nici nu e de mirare că ne întoarcem din vacanță cu multe kilograme în plus, când toate regulile de alimentație pe care le urmam acasă sunt făcut knock-out de mirajul bunătăților.
Am sesizat acest lucru cel mai mult la copiii mei, care și-au comandat în vacanță numai alimente pe care acasă nu le-ar mânca niciodată în mod normal. Da, recunosc, și eu mi-am ieșit puțin din ritm, dar pentru copii mi se pare mult mai periculos. Așadar, astăzi vreau să vorbim despre 5 dintre cele mai căutate produse pe care copiii le adoră, dar care sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea și dezvoltarea lor.
Sucurile conțin mult zahăr și NU hidratează
1. Băuturile dulci și sucurile carbogazoase
Mulți copii preferă să bea sucuri, mai ales din comerț, atunci când le este sete. Greșit. Le vor potoli setea pe moment, dar nu îi vor hidrata. Ba mai mult, aceste băuturi dau depenedeță. Conțin mari cantități de zahăr și le fac rău în timp. Un pahar de suc băut elimină pofta de mâncare, provoacă diaree, stopează creșterea copiilor.
Ciocolata provoacă dereglări hormonale și ÎNGRAȘĂ!
2. Cremă de ciocolată tartinabilă cu alune. O cunoaștem cu toții pentru că, nu-i așa, și nouă ne place. Dar pe lângă cantitatea foarte mare de zahăr pe care o conține, s-a descoperit că mai conține și o substanță extrem de periculoasă din categoria ftalaților. Aceștia acționează ca un stimulent hormonal, provocând dereglări hormonale serioase și cauzează sterilitatea la bărbați. Cremele de ciocolată duc la obezitate.
Jeleurile conțin extrem de mult zahăr
3. Jeleurile. Asociația PRO Consumatori le-a studiar și s-a constat că au un conținut de zaharuri care depăşeşte cantitatea de 15 grame zahăr per 100 grame de produs. Foarte foarte mult!
Produse de panificație conțin grăsimi nesănătoase
4. Produse de panificație. Conțin făină procesată, multe grăsimi nesănătoase, zahăr …
Chipsurile cresc riscul de obezitate, hipertensiune, diabet de tipul 2 și afecțiuni coronariene
5. Chipsurile sunt un pericol grav pentru sănătate din mai multe puncte de vedere. S-a descoperit că există o strânsă legătură între consumul chipsurilor și riscul de obezitate, hipertensiune, diabet de tipul 2 și afecțiuni coronariene. O pungă de chipsuri ronțăită pe zi este echivalentul a cinci litri de ulei de gătit consumat într-un an.
Merită riscul?
Zahăr = otrava albă
Aștept să-mi scrieți despre ce vreți să mai vorbim. Pe mine mă găsiți în fiecare zi pe blog cu subiecte care sper să vă ajute și să vă facă viața mai frumoasă și mai ușoară!
PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun
Cred ca ar trebui evitate din alimentatia lor de la bun inceput. Daca nu vor fi invatati cu ele, nici nu vor simti nevoia unor alimente precum cele mentionate mai sus.