5 semne evidente că nu pășești așa cum trebuie! Poate fi foarte PERICULOS pentru picioarele tale!

Mersul nu dezvăluie numai starea psihologică a unei persoane, ci și informații despre problemele sale de sănătate. Ai putea să crezi că unduirea șoldurilor denotă senzualitate – cel mai probabil persoana respectivă are însă probleme cu mușchii spatelui și duce un stil de viață sedentar. Iată mai multe informații:

1. Pantofii

În primul rând, trebuie să fii atentă la pantofii tăi. Dacă se clatină la fel în partea de mijloc, atunci totul e în regulă. Dacă partea călcâiului e frecată în interior sau în exterior, piciorul e deformat. Acest lucru poate să îți îngreuneze alegerea pantofilor și să îți provoace oboseală când mergi și artroză.

2. Pașii

Ar merita să fii atentă la modul în care mergi tu și la cel în care merg și călătorii din jurul tău. Iată câteva lucruri care ar trebui să te pună pe gânduri:

Ai pași prea mici – o posibilă cauză sunt problemele cu genunchii.
Unduirea șoldurilor – o posibilă cauză sunt mușchii spatelui prea slabi.
Mersul șovăitor – o posibilă cauză este slăbirea controlului asupra mișcărilor, dar și slăborea mușchilor picioarelor.
Mers legănat – o posibilă cauză este strângerea nervului lombar.
Mers viguros – o posibilă cauză este tensiunea în mușchiii pulpei.
Șchiopătat – o posibilă cauză este prezența unei răni sau picioarele au lungimi diferite.

FOLLOW ME

Cum arată un mers corect:

-călcâiul ar trebui să atingă mai întâi pământul, abia apoi greutatea fiind transferată spre degete.
-picioarele ar trebui să fie paralele unul cu altul – mersul modelelor modifică acest lucru.
-lungimea pașilor ar trebui să fie cu 1.5-2cm mai mare decât lungimea tălpii picioarelor. Pentru a mări ritmul, cel mai bine ar fi să modifici viteza, nu lungimea pașilor.

3. Postura

E foarte ușor să îți dai seama dacă cineva are o postură greșită atunci când merge. În mod ideal, ar trebui să mergi cu spatele drept , cu burta trasă, relaxat și cu umerii dați pe spate. Dacă stai prea cocoșt/ă vor apărea probleme cu mușchii, oboseala și întreruperea circulației sanguine. Spatele curbat sugerează și că persoana respectivă este și nesigură și deprimată.

4. Capul

Regula e simplă – trebuie să îți ții capul drept. Cei mai mulți oameni au deja probleme cu presiunea asupra coloanei vertebrale. Dacă îți înclini capul atunci când mergi, durerile de cap nu pot fi evitate. Atunci când mergi, capul ar trebui să fie pe aceeași axă cu coloana vertebrală.

5. Mâinile

O activitate prea intensă a mâinilor sau, din contră, lipsa activității arată cel puțin ciudat. Atunci când mergi, mâinile ar trebui să te ajute. Când pășești cu piciorul drept, în față ar trebui să fie mâna stângă și vice-versa. Nu îți ține mâinile în buzunar.
Alege un rucsac, nu o geantă, astfel încât greutatea să fie distribuită uniform.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.