Jurnal de sarcină (14): Remedii pentru picioarele umflate în sarcină

Deși nu e primul lucru pe care oamenii îl asociază cu sarcina, orice femeie care a fost însărcinată știe că picioarele umflate sunt un disconfort greu de ignorat. Pe perioada sarcinii, corpul nostru reține mai multă apă decât în mod normal, lucru care duce la modificări chimice în structura sângelui. Totodată, uterul devine mai mare și pune presiune pe venele din pelvis, încetinind circulația sângelui dinspre picioare spre inimă. Astfel, fluidele din corp se acumulează în țesuturile dintre picioare și glezne iar noi cu ce ne alegem? Cu picioare umflate!!

În termeni medicali, acest proces se numește edem și este perfect normal, deci nu ar trebui să ne sperie, pentru că nu prezintă niciun pericol. Dar mărturisesc că e extrem de neplăcut… Mai ales acum, în ultimul trimestru.

Dar, pentru că mi-am dorit mult să rămân activă a trebuit să găsesc soluții care să mă facă să reduc senzațiile neplăcute. Pe lângă masaj special, mai există câteva tips-uri care ne ajută.

Iată care sunt trucurile mele pentru a reduce disconfortul creat de picioarele umflate în sarcină:

 

1. Nu sta nici jos, dar nici în picioare pentru lungi perioade de timp. Bun sfat, așa-i? Chiar dacă sună ciudat, secretul este să îți schimbi continuu poziția. Chiar și când dormi, sau mai ales, ar trebui să dormi pe o parte.

2. Folosește gravitația în avantajul tău. De câte ori îți simți picioarele grele sau umflate, ridică-le. Iar când ești acasă, în loc să stai pur și simplu tolănită, să ai grijă să ai picioarele mereu mai sus decât nivelul inimii.

FOLLOW ME

3. Bea mai multă apă. Sper că nu v-am șocat. De fapt, apa vă va ajuta să scăpați de lichidele aflate în exces în corp. Când ești deshidratat, rinichii cred că trebuie să păstreze cât mai multă apă posibil. Așa că dându-le apă, le reamintești să scape de exces.

4. Bea mai puțină cafea. Cofeina este un diuretic, adică se ocupă direct de creșterea cantității de fluide eliminate prin urină. Încă un motiv în plus să limitați cafeaua și alte produse ce conțin proteină în sarcină.

5. Grijă mare la sare. În primul rând, dacă ești genul care pune în mâncare o cantitate mare de sare înainte să o guste, trebui să renunți la acest obicei. Nu o exclude însă pentru că sodiul este, alături de magneziu, potasiu și calciu, unul dintre cei 4 electroliți esențiali pentru o atentă hidratare.

6. Și nu în ultimul rând, fă sport. Chiar dacă nu e exclus ca mișcarea să îți aducă o umflare a mâinilor, de exemplu, beneficiile sunt mult mai mare ca dezavantajele.

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.