Jurnal de sarcină (14): Remedii pentru picioarele umflate în sarcină


Deși nu e primul lucru pe care oamenii îl asociază cu sarcina, orice femeie care a fost însărcinată știe că picioarele umflate sunt un disconfort greu de ignorat. Pe perioada sarcinii, corpul nostru reține mai multă apă decât în mod normal, lucru care duce la modificări chimice în structura sângelui. Totodată, uterul devine mai mare și pune presiune pe venele din pelvis, încetinind circulația sângelui dinspre picioare spre inimă. Astfel, fluidele din corp se acumulează în țesuturile dintre picioare și glezne iar noi cu ce ne alegem? Cu picioare umflate!!

În termeni medicali, acest proces se numește edem și este perfect normal, deci nu ar trebui să ne sperie, pentru că nu prezintă niciun pericol. Dar mărturisesc că e extrem de neplăcut… Mai ales acum, în ultimul trimestru.

Dar, pentru că mi-am dorit mult să rămân activă a trebuit să găsesc soluții care să mă facă să reduc senzațiile neplăcute. Pe lângă masaj special, mai există câteva tips-uri care ne ajută.

Iată care sunt trucurile mele pentru a reduce disconfortul creat de picioarele umflate în sarcină:


 

1. Nu sta nici jos, dar nici în picioare pentru lungi perioade de timp. Bun sfat, așa-i? Chiar dacă sună ciudat, secretul este să îți schimbi continuu poziția. Chiar și când dormi, sau mai ales, ar trebui să dormi pe o parte.

2. Folosește gravitația în avantajul tău. De câte ori îți simți picioarele grele sau umflate, ridică-le. Iar când ești acasă, în loc să stai pur și simplu tolănită, să ai grijă să ai picioarele mereu mai sus decât nivelul inimii.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Bea mai multă apă. Sper că nu v-am șocat. De fapt, apa vă va ajuta să scăpați de lichidele aflate în exces în corp. Când ești deshidratat, rinichii cred că trebuie să păstreze cât mai multă apă posibil. Așa că dându-le apă, le reamintești să scape de exces.

4. Bea mai puțină cafea. Cofeina este un diuretic, adică se ocupă direct de creșterea cantității de fluide eliminate prin urină. Încă un motiv în plus să limitați cafeaua și alte produse ce conțin proteină în sarcină.

5. Grijă mare la sare. În primul rând, dacă ești genul care pune în mâncare o cantitate mare de sare înainte să o guste, trebui să renunți la acest obicei. Nu o exclude însă pentru că sodiul este, alături de magneziu, potasiu și calciu, unul dintre cei 4 electroliți esențiali pentru o atentă hidratare.

6. Și nu în ultimul rând, fă sport. Chiar dacă nu e exclus ca mișcarea să îți aducă o umflare a mâinilor, de exemplu, beneficiile sunt mult mai mare ca dezavantajele.

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.