5 TRUCURI care te vor ajuta să SUPRAVIEȚUIEȘTI într-o situație de VIAȚĂ ȘI DE MOARTE

Sperăm că nu vei vedea niciodată un câine agresiv sau un șarpe veninos, nu te vei pierde în largul mării și nu va trebui să mergi într-un deșert fierbinte. Dar dacă se întâmplă așa ceva, este important să știi ce să faci în aceste situații. Șansele de a supraviețui în astfel de situații sunt mai mici de 10%.

Pentru a te pregăti literalmente pentru tot, iata sfaturi și trucuri care te vor ajuta să iti salvezi viața în situații extrem de dificile.

1. Dacă vezi un câine sălbatic sau un lup

Lupii atacă adesea atunci când te aflii pe teritoriul lor. Dacă te vede un lup, trebuie să te întorci încet în timp ce păstrezi contactul vizual.

Nu întoarce spatele și nu alerga. Un lup singur nu te va ataca decât dacă fugi și îl provoci.

Pentru a speria animalul sălbatic, țipa cât de tare poți și acționează agresiv. Vorbește tare și continuă încet înapoi.
Dacă ai fost foarte ghinionist să întâlnești o haita de lupi sau câini sălbatici, nu ii lăsa să te înconjoare. Apropie-te de un copac și încercă să te urci în el.

FOLLOW ME

 

 

2. Dacă te-ai perde într-un deșert

Încearca să călătoresti pe timp de noapte. În timpul nopții, temperatura ar putea scădea cu 35 de grade. Călătorind pe timp de noapte scade riscul de accident vascular cerebral și de deshidratare. Această strategie te poate ajuta să economisiți cantitatea de apă destinată unei zile.

Mulți oameni cred că există apă în cactuși. În conținutul cactușilor se află lian otrăvitor. Dacă îl bei, s-ar putea chiar să mori. În deșerturi, apa poate fi găsită în surse subterane care nu sunt foarte adânci.

3. Dacă esti prins într-o clădire sau într-o peșteră

Dacă esti prins sub resturi, cea mai prețioasă resursă pe care o ai momentan este aerul. Respira adânc, dar expira foarte lent. Nu utiliza chibrituri sau brichete. Focul scade cantitatea de oxigen. Nu țipa. Scoateți cămașa și împacheteaza capul cu ea.

4. Dacă ești în largul mării

Imaginează-ti că ești pe o barcă în largul mării. Cum ar trebui să trăiești? Trei lucruri care te vor ajuta să supraviețuiesti în mijlocul mării sunt alimentele, apa și temperatura.

Există alimente în mare, trebuie doar să le obții. Fa o plasă folosind o bucată de pânză. Pune-o în apă și încearca să prinzi alge marine.

Pentru a obține apă dulce, construieste o mașină de distilare. Se compune din două rezervoare (cel mic și cel mare) și o bucată de pungă de plastic. Apa de mare din rezervorul mare se va evapora, plasticul o va păstra, iar apa se va condensa în rezervorul mic.

apa-600x340-2837754
Creșterea temperaturii poate ucide mult mai repede decat foamea. În plus, soarele se reflectă de pe suprafața apei și dăunează retinei. Ia-ți niște haine și acoperă-ți capul și ochii.

5. Dacă ești mușcat de un șarpe veninos

Un șarpe otrăvitor arată astfel: imediat după ce te mușcă, locul va sângera foarte mult. Culoarea sângelui se poate schimba până la roșu închis sau chiar albastru. După aceasta, pata mușcătă se umflă și apar alte simptome: dureri de cap, vedere încețoșată, greață, febră.

Ce trebuie făcut: medicii nu recomandă sugerea otrăvii, deoarece pot apărea niște răni mici în gură. Prin ele, otravă poate intra în sângele tău. Dar dacă sunteți departe de spital, nu există altă alegere. Ar trebui să sugi otravă 1-2 secunde după mușcătură, scuipând otrava tot timpul și clătind gura.

Nu împinge musculatura și nu pune un bandaj pe ea. Dacă otrava este concentrată într-un singur loc, aceasta poate duce la necroză. Lasă sângele să se scurgă – va lua o parte din otravă cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.