6 COINCIDENȚE stranii care te vor surprinde

1. Titanicul

Este greu de spus că ar exista cineva care nu știe despre tragicele scufundări ale Titanicului și despre foarte multe vieți care au fost pierdute odată cu scufundarea vasului. Să ne întoarcem, cu 14 ani în urmă, în 1898, când autorul englez renumit , Morgan Robertson, scrisese și publicase deja ceva asemănător! În cartea sa intitulată „Futility: The Wreck of the Titan”, descrierea lui Morgan, izbitor de asemănătoare cu cea a Titanicului, te lasă fără cuvinte.

Nu numai că ambele nave au pretins caracteristici tehnice „de neimaginat”, dar atât ale Titanului cât și ale Titanicului real au fost aceleași. Atenţia se îndreaptă însă către lipsa bărcilor de salvare pe ambele vase, dar şi asupra modului în care a avut loc coliziunea cu aisbergul.

2. Barajul Hoover

Barajul Hoover este situat la granița statelor americane din Nevada și Arizona. Barajul este gigantic, iar magnitudinea pură a apei pe care o stochează a restructurat crusta Pământului sub ea, provocând astfel multe cutremure în zonă.

Ce este interesant, totuși, este moartea a doi dintre sutele de lucrători care și-au pierdut viața în timpul construcției. George Tierney a fost unul dintre primii oameni care și-au pierdut viața în timpul lucrărilor desfăşurate acolo, în 1922. După ce construcţia rapidă a barajului s-a finalizat, iar când procedurile standard de operare erau mai sigure, a avut loc ultimul deces. Un bărbat pe numele său, Patrick Tierney, coincidenţă sau nu, fiul lui George Tierney. Ambii au murit pe 20 decembrie.

FOLLOW ME

3. James Dean a blestemat Porsche

Legenda de la Hollywood, James Dean, a trăit cu o mare dragoste pentru mașina lui sport Porsche, în care a murit tragic în septembrie 1955. După accident, însă, maşina a generat mai multe situaţii stranii. După ce a fost remorcată de la locul accidentului, mașina a fost dusă la un garaj pentru posibile reparații, unde motorul a alunecat pe un mecanic spulberându-i picioarele. Părțile mașinii au fost apoi vândute separat, dar mecanicul care a schimbat motorul maşinii sale sportive cu cel al Porche-ului a murit într-un accident în timpul cursei.

Imediat după ce corpul mașinii fusese restaurat, garajul în care a fost adăpostit a fost distrus într-un incendiu. Aceeaşi mașină a căzut pe un adolescent când a fost expusă în Sacramento.

În cele din urmă, mașina s-a spulberat în mod misterios în 11 bucăți în timp ce se afla pe suporturi de oțel în 1959. Motivele sunt necunoscute.

4. Edgar Allen Poe

Născut în ianuarie 1809, englezul Edgar Allen Poe este unul dintre cei mai buni scriitori, poeți și critici literari din toate timpurile, aducând o contribuţie remarcabilă genurilor horror si SF.Dar operele sale au ridicat multe semne de întrebare de-a lungul timpului. Un astfel de exemplu este cartea intitulată „Narațiunea lui Arthur Gordon Pym de Nantucket”.

În carte este descrisă aventura a 4 marinari rămași pe mare, care sunt forțați de împrejurări să mănânce un băiat pe nume Richard Parker. Deși Poe a susținut că acest lucru s-a bazat pe evenimente din viața reală, dar nimic asemănător nu se întâmplase – până după 46 de ani mai târziu! O navă s-a scufundat într-adevăr, iar cei patru membri ai echipajului care au supraviețuit au recunoscut că au fost constrânşi să mănânce unul dintre băieţi, pe numele său…. Richard Parker.

5. Frații din Bermuda

În iulie 1975, un băiat de 17 ani pe nume Erskine Lawrence Ebbin a ieşit în oraș pe motoreta lui și a fost ucis de un șofer de taxi. Deşi pare doar un eveniment tragic, dar nu şi incredibil, ceea ce trebuie menţionat este că de fapt fratele mai mare al lui Erskine a fost ucis, de asemenea, în aceeași zi a anului trecut, în timp ce mergea pe același motoretă. De asemenea, era la vârsta de 17 ani, dar asta nu e tot. Taxi-ul, taximetristul și chiar pasagerul erau aceeaşi. Călătorie în timp, activitate paranormală sau orice altă explicaţie, întamplarea rămâne un mister.

6. Jennifer Lawrence și Zubaida Tharwat

Îndrăgita actrița din Jocurile Foamei arată izbitor de mult cu celebra actriță egipteană Zubaida Tharwat, care a decedat în 2016. Nu numai că arată exact la fel, dar au și aceeași profesie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.