6 GREȘELI de îngrijire de care nu trebuie să te lași PĂCĂLIT

În jurul îngrijirii pielii, există prea multe sfaturi și reguli, dar nu toate sunt adevărate. De exemplu, mamele și bunicile noastre au spus întotdeauna că tenul gras trebuie spălat cu săpun, dar cosmetologia modernă nu este de acord cu asta.

Sau mass-media vine cu o poveste de groază despre daunele mortale ale parabenilor, în timp ce în realitate nu totul este atât de teribil.

Am decis să dezmințim cele mai frecvente mituri despre îngrijirea pielii

Mitul numărul 1. Când e înnorat nu e nevoie să folosești protecție

Radiația solară este unul dintre principalii factori ai îmbătrânirii pielii. În plus, chiar dacă vremea este înnorată afară și nu vezi razele soarelui, o anumită cantitate de radiație ajunge încă pe piele chiar și prin ferestre. Prin urmare, protecția solară e necesară și atunci când cerul nu este prea senin.

Alege un produs cu un factor SPF de cel puțin 30 și aplică pe față și pe gât la fiecare 2 ore, dacă te afli în aer liber.

FOLLOW ME

Mitul numărul 2. Uleiul înfundă porii

Cu uleiuri, precum și cu orice alte ingrediente naturale (mai ales atunci când este vorba de utilizarea uleiului în forma sa pură), merită să fii mai atentă. Da, pot înfunda porii sau provoca o alergie, dar numai dacă e ales incorect . Fii atent la un astfel de indicator ca nivelul de comedogen : unele uleiuri sunt mai bune pentru pielea grasă, altele – pentru cea uscată. Cu cât cifra este mai mare, cu atât este mai mare probabilitatea ca uleiul să poată înfunda porii.

În același timp, uleiurile sunt o componentă foarte valoroasă: acestea hrănesc, înmoaie, restaurează pielea, sunt potrivite pentru îngrijirea părului și a corpului. Uleiul este bun atât în ​​creme, cât și în seruri și în compoziția detergenților. Într-un cuvânt, nu te teme de ele, dar este important să alegi un ulei potrivit pentru tine.

Mitul numărul 3. Pielea grasă trebuie să fie uscată, nu hidratată 

Unul dintre cele mai dăunătoare mituri ale îngrijirii pielii. Absolut orice tip de piele are nevoie de hidratare, iar pielea grasă nu este o excepție. Mai mult, atunci când încerci să usuci pielea pe cât posibil cu alcool, săpun, remedii agresive, doar înrăutățești și agravezi situația. Sebumul te protejează de bacterii așa că nu ar trebui să încerci să îl elimini.

Mitul numărul 4. Parabenii provoacă cancer

Mai multe studii eronate au fost preluate de mass-media și au creat frică în rândul consumatorilor. Parabenii sunt utilizați ca conservanți în fabricarea produselor cosmetice. Ei pot irita pielea, dar numai dacă sunt adăugați în cantități mari sau dacă este vorba de o reacție individuală (acest lucru se întâmplă foarte rar).

Până în prezent, nu există cercetări care să fi găsit o legătură între utilizarea parabenilor și a bolilor la om. Studiile la care se refereau oponenții acestor conservanți au fost efectuate pe animale, în plus, injecțiile în concentrații mari au fost injectate sub piele și nu au fost utilizate la suprafață. Spre deosebire de alți conservanți, parabenii sunt bine controlați și nu toate soiurile lor sunt permise în fabricarea cosmeticelor. Și dacă producătorul a refuzat să folosească parabeni, atunci cel mai probabil a adăugat un alt conservant, care poate fi, sau nu, mai dăunător.

Mitul numărul 5. Este necesar să se utilizeze numai cosmetice naturale 

Promovarea produselor cosmetice naturale este mai degrabă o mișcare de marketing. Ingredientele procesate pot fi însă în unele cazuri mult mai studiate și testate ca cele naturale. Într-adevăr, producătorii nu și-ar risca reputația și nu ar scoate ceva dăunător pe piață. Totul depinde de la persoană la persoană și dacă folosești ingrediente naturale nu înseamnă automat că îți sunt potrivite ție.

Mitul nr. 6. Loțiunea tonică pentru față este o risipă de bani

Totul depinde de compoziție: dacă îți speli fața cu apă cu vitamine, atunci nu trebuie să te aștepți la un efect vizibil. În același timp, piața cosmetică modernă oferă un număr imens de loțiuni tonice cu ingrediente eficiente.

Apa tonică cu acizi, exfoliază pielea, curăță tenul, iar cea cu glicerină e un hidratant bun.

Multe din produsele cosmetice depind de reacțiile individuale și de formulele chimice ale acestora. Un lucru este însă evident: nu trebuie să îți fie teamă de tehnologia modernă.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.