6 invenții simple care i-au făcut pe creatorii lor MILIONARI

Te-ai fi gândit vreodată să inventezi smiley face-ul? Eu una, nu.

Există un număr foarte mare de invenții simple pe care le știm cu toții, dar despre care nu știm de unde au apărut. Cele mai simple lucruri inventate vreodată i-au făcut pe creatorii acestora milionari! 

Te-ai gândit vreodată că ai putea inventa ceva ce ar putea să fe folositor pentru milioane de oameni? Nu se știe ce idee genială vei avea care te-ar putea face și pe tine milionar!

 

1. Smiley 

1-72-4135815

Artistul american Harvey Ball a inventat imaginea de Smiley, pe care o știm cu toții, în 1963. El a fost plătit cu doar 45 $ drepturi de autor. Ulterior, doi frați, Bernard și Murray Spain, și-au dat seama că acest emoticon Smiley avea un potențial de marketing imens. Ei au reușit să câștige 50 de milioane $ pentru vânzarea emoticonului ca imagine licențiată. 

2. Hola-Hoop-ul

FOLLOW ME

5-1-5483177

O jucărie care a dobândit o popularitate incredibilă într-un interval scurt de timp este hola-hop-ul. Vânzările pe care le-a înregistrat au fost de 100 de milioane de dolari. Inventatorul s-a inspirat atunci când a văzut niște copii că se jucau cu un cerc din bambus. A înlocuit bambusul cu plasticul și a devenit brusc foarte bogat. 

3. Sticla cu gâtul în jos

6-61-8804140

Această sticlă cu un capac special a apărut pentru prima dată în 1991. Paul Brown, este inventator și a vândut invenția prima oară unui producător de șampon, apoi a fost preluată de Heinz, care a început să-l folosească cu succes pentru propriile sale produse. Brown a vândut compania în 1995, când sticla era atât de celebră încât i-a adus 14 milioane $.

4. Plasturele

7-56-5903616

Acesta poate fi găsit în orice trusă de prim ajutor. Este unul dintre cele mai simple mijloace de acordare  a primului ajutor, apărând rănile împotriva infecțiilor și ajutându-le să se vindece repede. A fost inventat în 1920 de către un bărbat care lucra pentru compania Johnson & Johnson, după ce soția lui s-a tăiat în timp ce pregătea masa. Astăzi este vândut în cantități inimaginabile.

5. Papuci crocs

8-51-4491578

În ciuda faptului ca a fost un fenomen de scurtă durată, la timpul lor, acești pantofi au fost foarte populari. Au fost inventați pentru a fi folosite în saloanele de înfrumusețare. După ce s-a vândut primul lot, creatorii au întrevăzut un potențial de vânzare semnificativ. 

6. Post-it

9-41-3500898

Deși este doar o bucată de hârtie cu o bandă de adezivă care poate fi ușor lipită de diverse obiecte, popularitatea acestei invenții este uriașă. Ideea a apărut total accidental de către Spencer Silver. Inițial a fost doar galben, dar în timp au fost adăugate și alte culori, iar averea lu Spencer a ajuns la 1 miliard $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.