6 lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare seară, nu dimineața!

6 lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare seară, nu dimineața!

Lucrurile trebuie făcute toate la timpul lor, iar dacă știm care e timpul lor cu siguranță ne ușurăm viața.

6 lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare seară, nu dimineața!

1. Plimbările

Faceți o plimbare înainte de a merge la culcare. Te va ajuta să „pășești” peste toate grijile zilei. Te poți bucura de tăcere și te poți gândi la lucruri care te deranjează. De asemenea, plimbările de seară s-au dovedit a fi bune pentru sănătate și te ajută să faci față insomniei.

2. Aerisirea camerei

Corpurile ființelor umane conțin grăsimi albe. Foarte des, această grăsime apare acolo unde nu vrem să pară cel mai mult. Dar există un alt tip de grăsime numit grăsime brună. Este implicat în termoreglarea corpului și acționează ca o sursă de energie. Diverse teste dovedesc că grăsimea albă se poate transforma în maro ca urmare a efectului de temperatură rece care îmbunătățește metabolismul.

Putem deschide o fereastră în dormitorul nostru noaptea pentru a răci aerul. Nu trebuie să îl mențineți deschis până când înghețați, ci doar să lăsați aerul rece să fie suficient pentru ca grăsimea brună să funcționeze mai repede și să consume mai multă energie, chiar și în timp ce dormiți.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3. Pregătiți-vă din timp prânzul și ținuta

Dacă aveți totul pregătit, vă va economisi timpul și nervii dimineața. Vei evita procesul decizional chinuitor, vei fi sigur că ceea ce vrei să porți este gata de plecare și vei avea la dispoziție 15 minute pentru a-ți putea face un antrenament ușor sau să beți o ceașcă de cafea.

Puteți, de asemenea, să vă pregătiți micul dejun cu o seară înainte dacă mâncați de obicei la birou. Gândiți-vă la toate lucrurile dinainte: un frigider gol nu vă va oferi energie suplimentară și nu vă va oferi o bună dispoziție.

4. A face yoga și meditație

Yoga seara ne ajută să ne punem gândurile și emoțiile în ordine, ameliorează tensiunea și ne pregătește să salutăm a doua zi. Petreceți cel puțin 10 minute pe câteva exerciții simple înainte de a vă culca.

Mulți oameni nu pot medita, deoarece există atât de multe gânduri atrăgătoare în capul lor și atât de mult zgomot în jur. În acest caz, este important să vă concentrați atenția asupra conștientizării voastre interne. Întinde-te, închide ochii și gândește-te la fiecare parte a corpului tău: concentrează-te și relaxează-l. Îți va fi mult mai ușor să adormi după acest exercițiu.

5. Citiți ceva ce vreți să vă amintiți

Oamenii de știință de la Universitatea din Sussex au dovedit că cititul este cel mai bun mod de a vă relaxa, deoarece plonjarea într-o lume diferită ajută la scăparea de stres din problemele zilnice mai bine decât ceaiul și muzica. Trebuie doar să petreci 6 minute cu o carte pentru a-ți reduce nivelul de anxietate și a relaxa mușchii.

Creierul dvs. memorează totul mai bine noaptea. Acest fapt îi ajută de fapt pe studenții care studiază noaptea să își susțină examenele. Fără smartphone-uri sau laptop-uri: folosiți cărți obișnuite pentru a evita problemele cauzate de lumina ecranului.

6. Mănâncă Kiwi pentru a dormi mai bine

Mulți oameni preferă să mănânce fructe dimineața, dar există unele fructe pe care este mai bine să le consumăm noaptea, cum ar fi kiwi. Mai multe studii arată că consumul de 2 kiwi cu o oră înainte de culcare pe parcursul unei luni te ajută să adormi mai repede și să dormi mai bine. Vitaminele E și C reglează conexiunile neuronale din creier, care sunt responsabile pentru ciclurile sănătoase ale somnului și pentru producția de serotonină.

Nu înlocuiți kiwi cu lămâi: veți obține efectul opus. Lamaile ne invigoreaza corpul si ne ofera energie. Singura excepție de la această regulă este dacă aveți o cană de apă caldă cu miere și lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.