6 METODE prin care să-ți PROTEJEZI SĂNĂTATEA când muncești


După cum spun doctorii, oboseala rapidă și durerea de mușchi și încheieturi sunt cauzate în proporție de 75% de poziția greșită la calculator și în proporție de 25% de lipsa unui echilibru între muncă și odihnă. Iată cum ar trebui să stai la birou pentru a nu avea probleme de sănătate:

1. Durerea de picioare
Nu sta picior peste picior. Această poziție dăunează venelor, circulației sângelui și cauzează disconfort – amorțeli și sindromul picioarelor neliniștite. În primul rând, ajustează-ți scaunul. Picioarele nu ar trebui să atârne, iar marginea scaunului nu ar trebui să preseze zona de sub genunchi. Ține-ți picioarele pe podea sau pe un suort special, la un unghi puțin ai mare de 90 de grade.

2. Durerea de spate
Adâncimea scaunului tău ar trebui să corespundă lungimii șoldurilor. Dacă stai pe un scaun prea mare, pune o pernă sub talie ca să nu aluneci. Astfel vei evita tensiunea și durerea de spate. Scaunul ar trebui să aibă un spătar confortabil. Când nu te simți confortabil, nu te grăbi să-ți schimbi poziția, lasă mușchii să se obișnuiască cu postura corectă.

3. Oboseala mâinilor
Când lucrezi la un computer, mâinile sunt mereu în tensiune. Poziția corectă a umerilor și a antebrațelor e corectă atunci când tastatura și mouse-ul sunt la nivelul coatelor. Încheieturile ar trebui să fie drepte, iar coatele îndoite la un unghi de 90 de grade.


4. Durerea de gât
Pentru a evita durerile de gât și de cap, trebuie să ai grijă la monitor. Dacă e prea jos, vei vrea să stai aplecată sau să lași scaunul mai jos, iar asta poate provoca hernie. Monitorul ar trebui să fie în fața ta și nu într-o parte, pentru a ușura sarcina gâtului și a ochilor.

5. Ochi obosiți
Când lucrezi prea mult la un calculator, vederea s-ar putea să ți se încețoșeze, iar ochii s-ar putea usca sau înroși. În plus, te va durea capul și vei fi irascibilă. Ai grijă ca monitorul să fie la cam 50 cm de fața ta, ajustează luminozitatea și contrastul, poartă niște ochelari și fă câteva exerciții simple pentru ochi.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

6. Oboseală rapidă
Fă-ți puțin timp pentru exerciții fizice în fiecare zi – nu mai mult de 15 minute. Încearcă să mergi pe jos în loc să folosești o mașină sau mijloace de transport în comun și, cel mai important, mănâncă sănătos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.