6 METODE prin care să-ți PROTEJEZI SĂNĂTATEA când muncești

După cum spun doctorii, oboseala rapidă și durerea de mușchi și încheieturi sunt cauzate în proporție de 75% de poziția greșită la calculator și în proporție de 25% de lipsa unui echilibru între muncă și odihnă. Iată cum ar trebui să stai la birou pentru a nu avea probleme de sănătate:

1. Durerea de picioare
Nu sta picior peste picior. Această poziție dăunează venelor, circulației sângelui și cauzează disconfort – amorțeli și sindromul picioarelor neliniștite. În primul rând, ajustează-ți scaunul. Picioarele nu ar trebui să atârne, iar marginea scaunului nu ar trebui să preseze zona de sub genunchi. Ține-ți picioarele pe podea sau pe un suort special, la un unghi puțin ai mare de 90 de grade.

2. Durerea de spate
Adâncimea scaunului tău ar trebui să corespundă lungimii șoldurilor. Dacă stai pe un scaun prea mare, pune o pernă sub talie ca să nu aluneci. Astfel vei evita tensiunea și durerea de spate. Scaunul ar trebui să aibă un spătar confortabil. Când nu te simți confortabil, nu te grăbi să-ți schimbi poziția, lasă mușchii să se obișnuiască cu postura corectă.

3. Oboseala mâinilor
Când lucrezi la un computer, mâinile sunt mereu în tensiune. Poziția corectă a umerilor și a antebrațelor e corectă atunci când tastatura și mouse-ul sunt la nivelul coatelor. Încheieturile ar trebui să fie drepte, iar coatele îndoite la un unghi de 90 de grade.

4. Durerea de gât
Pentru a evita durerile de gât și de cap, trebuie să ai grijă la monitor. Dacă e prea jos, vei vrea să stai aplecată sau să lași scaunul mai jos, iar asta poate provoca hernie. Monitorul ar trebui să fie în fața ta și nu într-o parte, pentru a ușura sarcina gâtului și a ochilor.

5. Ochi obosiți
Când lucrezi prea mult la un calculator, vederea s-ar putea să ți se încețoșeze, iar ochii s-ar putea usca sau înroși. În plus, te va durea capul și vei fi irascibilă. Ai grijă ca monitorul să fie la cam 50 cm de fața ta, ajustează luminozitatea și contrastul, poartă niște ochelari și fă câteva exerciții simple pentru ochi.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Oboseală rapidă
Fă-ți puțin timp pentru exerciții fizice în fiecare zi – nu mai mult de 15 minute. Încearcă să mergi pe jos în loc să folosești o mașină sau mijloace de transport în comun și, cel mai important, mănâncă sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.