6 moduri de te răcori în timpul căldurii de vară, pentru un somn bun

6 moduri de te răcori în timpul căldurii de vară, pentru un somn bun

Vara este oficial în plină desfășurare, ceea ce înseamnă că locuitorii României sunt pregătiți pentru temperaturi caniculare de acum încolo. Transpirația este inevitabilă pentru majoritatea, dar nu ar trebui să facă parte din rutina ta de somn. Un somn de calitate este esențial pentru un stil de viață sănătos, dar temperaturile mai ridicate înseamnă adesea nopți neliniștite. În medie, adulții ar trebui să vizeze între șapte și nouă ore de somn în fiecare noapte. Cei care nu o fac, au un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni precum depresia, hipertensiune arterială, diabet și chiar boli de inimă.

Iată cum să ai un somn odihnitor pe perioada caniculei

1. Îngheață-ți așternuturile: Puneți-vă cearșafurile de pat și fețele de pernă într-o pungă de plastic și puneți-le în congelator pentru câteva ore înainte de a merge la culcare. Se vor încălzi puțin în timp ce faci patul, dar în cele din urmă te vei alege cu o suprafață rece care te va ajuta să adormi mai ușor.

2. Răsfață-ți încheieturile: Aplicați pungi de gheață sau comprese reci în punctele de puls de la încheieturi, gât, coate, glezne și în spatele genunchilor. Aceste puncte eliberează cea mai multă căldură din corpul tău și sunt, de asemenea, locul unde venele curg cel mai aproape de suprafața pielii. Prin aplicarea strategică a gheții în aceste zone, aveți acces mai eficient la sânge și la sistemul circulator și accelerați o mult necesară răcire.

3. Încearcă o saltea de răcire: Saltelele răcoritoare sunt concepute pentru reglarea temperaturii și pentru a preveni supraîncălzirea prin materiale respirabile cu caracteristici precum spuma cu memorie cu celule deschise și tehnologia de absorbție a umidității. Asigurați-vă că faceți cercetări cu privire la cele mai recente produse disponibile pentru a vă satisface nevoile. Există mai multe opțiuni eficiente, cum ar fi spuma Bio-Pur, care vă permite să dormiți răcoros și uscat pe tot parcursul anului.

4. Răcește-ți șosetele: Există vase de sânge specializate în cap, mâini și picioare care ajută la reglarea temperaturii. În timp ce o cârpă umedă pe frunte este o soluție excelentă, purtarea de șosete răcite este un schimbător de joc. Răcirea picioarelor scade temperatura generală a corpului tău.

5. Evitați mâncărurile grele: În loc de mese mari și grele, optați pentru cine mai mici și mai ușoare, deoarece sunt mai ușor de metabolizat. Este nevoie de mult mai multă energie pentru ca organismul tău să descompună proteinele decât grăsimile sau carbohidrații. Încercați să schimbați o friptură cu un platou de fructe și legume.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Alege pijamale și așternuturi din bumbac: Bumbacul este o țesătură naturală și respirabilă. Modelul fibrelor de bumbac este tricotat lejer și buclucaș, ceea ce permite aerului să circule înăuntru și afară. Unele pijamale par confortabile, dar sunt realizate cu țesături dense care rețin căldura corpului și rețin transpirația pe piele.

Consumul mai multor cantități de apă pe parcursul zilei poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea calității somnului. Nu încercați să compensați consumul de apă pentru o zi chiar înainte de a vă culca. Începeți să beți apă la prima oră a dimineții și mențineți un consum constant timp de opt până la zece ore pentru a obține un somn răcoros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.