6 ORGANE ale corpului care dovedesc EVOLUȚIA speciei UMANE

„Organele vestigiale” sunt acele organe „suplimentare” sau acele structuri din corpul uman care nu mai sunt funcționale. Sunt considerate o dovadă clară a evoluției, indicând diferențele dintre oamenii moderni și strămpoșii noștri.

Evoluția este un proces lent și îndelungat; a fost nevoie de mult timă ăentru a căpăta unele caracteristici și tot lent ele dispar, pe masura ce evoluăm.

Iata exemple ale unor astfel de „piese” devenite, după cum se pare, inutile pentru organismul uman, în condițiile de azi, și pe care evoluția s-ar putea să le înlăture, încet-încet, din alcătuirea noastră.

1. Mușchiul palmar lung

Pune-ți mâna pe o suprafață plată și apropie-ți degetul mare de cel mic. Se vede prin pielea încheieturii un ligament? Acest mușchi îi ajuta pe strămoșii noștri să se prindă de lucruri când săreau din copac în copac. Astăzi e absolute inutil.

2. Pielea de găină

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Ai pielea de găină atunci când ți-e frig sau ești stresat. Când e frig, se reduce pierderea căldurii. Pot fi și un răspuns la frică și mânie – părul zburlit face animalele să pară mai mari. Pielea de găină apare și în cazul sentimentelor puternice, precum admirația sau plăcerea.

3. Epicantusul

Acesta reprezintă pielea îndoită de deasupra pleoapei superioare pe care o au cei mai mulți oameni din diferite părți ale Asiei. Se crede că folosea oamenilor care trăiau în condiții extreme de frig sau căldură.

4. Carunculul

Acesta este o rămășiță a membranei nictitante. Ea există la pești, păsări și reptile și protejează și umezește ochiul.

5. Mușchii urechii

Aceștia îi ajutau pe strămoșii noștri să își miște urechile, pentru a detecta mai bine prădătorii, adversarii, rudele sau prada. Astăzi foarte puțini oameni își pot mișca urechile.

6. Măselele de minte

Ele ne ajutau cândva să mestecăm alimentele foarte tari. Astăzi nu mai au nicio funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.