#TIPS&TRICKS

6 semne care te AVERTIZEAZĂ că riști să faci ATAC DE CORD

Scris de Ela la 13 aprilie 2017

Infarctul se numără printre principalele cauze ale morții timpurii din lumea modernă. Din nefericire, această boală vine pe furiș. Totuși, chiar înainte de tragedie, corpul nostru ne transmite niște semnale pe care nu ar trebui să le ignorăm. Simptomele se manifestă diferit la cele două sexe.

Iatăcâtevasemne la care femeile ar trebuisă fie foarteatente:

Publicitate

1. Dureri de spate, gât, maxilar și brațe
Aceste semne pot crea confuzii, fiindcă infarctul e de obicei asociat cu durerea în piept sau în brațul stâng, nu la gât sau maxilar. Durerea poate fi progresivă, sâcâitoare, acută sau bruscă. Te poate trezi în mijlocul nopții. Mergi la doctor imediat ce observi ceva ciudat.


2. Rău la stomac, dureri ascuțite
Unele simptome prevestitoare ale infarctului sunt similare cu cele ale otrăvirii, gripei sau arsurilor severe la stomac. Uneori femeile simt presiune în regiunea abdominală, de parcă le-ar „sta un elefant pe burtă”.

3. Traspirații reci
Transpirația rece e un alt simptom obișnuit în rândul femeilor. Pare să fie cumva conectat cu stresul. Dacă ți s-a întâmplat, vizitează un specialist.

Publicitate

4. Insuficiență respiratorie și amețeală
Problemele respiratorii apărute din senin sunt însoțitorii fideli ai infarcturilor, mai ales dacă există și alte simptome. Supraviețuitoarele spun că e de parcă au alergat la maraton, deși nici nu s-au mișcat.

5. Oboseală crescută
Dacă și după ce te odihnești te simți excesiv de obosită și nu poți face acțiuni simple (precum mersul la baie, de pildă), acesta e un semnal de alarmă și un motiv pentru a fi mai atentă la starea sistemului tău cardiovascular.

6. Presiune și durere în piept
Durerea în piept, disconfortul, o senzație de presiune – aceste simptome se manifestă indiferent de sex. Unele femei simt însă durere nu numai pe partea stângă, ci în toată zona pieptului. Dacă durerea sau presiunea nu dispare în câteva minute, sună-ți imediat doctorul.

Publicitate

Combinarea acestor simptome și apariția lor frecventă sunt motive suficiente pentru a consulta un specialist. Asta îți poate salva viața. Ai grijă de tine!

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--